تاثیر ازدواج روی مهارت های ارتباطی
یکی از نیازهای اساسی زندگی انسان ، تعامل و ارتباط با دیگران است . انسان در طول رشد خود ، پیوسته برای بقا و پیشرفت خویش ، محتاج ارتباط با دیگران بوده و این ارتباط مساله ای است که رابطه تنگاتنگی با سلامت دارد . تقریباً تمام انسان ها در طول عمر خود در پی یافتن کسانی هستند که با آن ها احساس خوشبختی کنند و از معاشرت و زندگی با آن ها لذت ببرند و درکنارشان منافع مادی و معنوی بیشتری کسب کنند .
در بین ارتباطات انسانی ، نیاز به ارتباط با جنس مخالف ، یکی از آن نیازهایی است که در مقطعی از زندگی انسان بسیار پررنگ می شود و این امر تقریبا در همان محدوده زمانی اتفاق می افتد که پسران و دختران تصمیم می گیرند همسر آینده خود را انتخاب کنند . مهارت ارتباط با جنس مخالف در برهه های زمانی پیش و پس از ازدواج اشتراک های متعددی دارد و البته در برخی موارد نیز با هم متفاوت است . به طور طبیعی ، زندگی مشترک با شکل گیری پیمان مقدس ازدواج بین دو نفر شروع می شود ؛ زن و مردی که از دو خانواده متفاوت و گاهی از دو قشر کاملاً متفاوت هستند . طبیعی است که تفاوت سلیقه و اخلاق بین این دو نفر باعث می شود برقراری ارتباط سالم و سازنده بین آنان مشکل به نظر برسد ؛ این در حالی است که اساس تشکیل خانواده و استحکام و دوام آن بر ارتباط سالم و سازنده استوار است . در این مقاله به بررسی تاثیر ازدواج روی مهارت های ارتباطی می پردازیم .
نقش ازدواج بر روی مهارت های ارتباطی
یکی از مسایل مهمی که از گام های نخستین و آغازگر ازدواج محسوب می شود ، مهارت ارتباط با جنس مخالف است و این مهارت ارتباط زیادی با جراتمندی در نزدیک شدن به جنس مخالف دارد . مهارت جراتمندی یکی از مهارت های زندگی است که آموختن آن حق همه جوانان است ؛ مانند قدرت نه گفتن یا قدرت دفاع از حق و اموری از این قبیل . یکی از ابعاد جراتمندی هم قدرت نزدیک شدن به جنس مخالف است . نزدیک شدن به جنس مخالف اگر با عدم مهارت همراه باشد ، باعث اضطراب می شود و اضطراب باعث عدم برقراری رابطه درست و شایسته می شود .
در مورد مهارت های ارتباط موثر بعد از ازدواج ، زن و شوهر باید تلاش کنند سوءتفاهم های زناشویی را به حداقل برسانند چون یکی از علل اصلی رفتارهای ناپخته بین همسران ، سوء تفاهم هایی است که بین آن ها اتفاق می افتد . این سوء تفاهم ها در گوشه و کنار جهان رواج دارد و زمینه ساز شکل گیری انواع پرخاشگری است . یکی دیگر از علل پرخاشگری ، رفتارهای ناپخته ای است که هر فردی ممکن است داشته باشد و آن را وارد رابطه زناشویی کند . این در حالی است که همسران وقتی یک هیجان را درون خود احساس می کنند ، برای جلوگیری از پرخاشگری باید در درجه اول با آن هیجان به خوبی مواجه شوند و از آن فرار نکنند . حتی باید روی آن هیجان اسم بگذارند و آن را شفاف سازی کنند تا به دقت متوجه شوند که آن هیجان مبتنی بر واقعیت است یا نه .
قدم دوم در افزایش مهارت های برقراری ارتباط این است که بدانیم به هر دلیل منطقی یا غیرمنطقی ، خشم ممکن است به وجود بیاید ولی هر فرد باید به خود یادآور شود که در همان لحظه ، خشم را بروز ندهد و آن را به وقتی موکول کند که یک گفت و گوی منطقی بین طرفین حاکم باشد . البته این یک واقعیت انکارناپذیر است که بسیاری از استرس های که بین همسران به وجود می آید ، اگر با رعایت اصول باشد ، سازنده است و می تواند به نزدیک تر شدن همسران به دنیای یکدیگر کمک کند .
اصول مهارت های ارتباطی در ازدواج
نکات مربوط به اصول مهارت های ارتباطی در ازدواج شامل موارد زیر است .
* زن و شوهر به هیچ عنوان اجازه ندارند به نقطه ضعف های همدیگر با حالت تحقیر اشاره کنند . فراموش نکنیم که اولین اصل در برقراری ارتباط سالم بین زوج های جوان ، احترام و درک متقابل است . همسران باید برای یکدیگر احترام بالایی قائل باشند و همدیگر را ارزشمند تلقی کنند و این احترام را به زبان آورند .
* احترام در اصلی ترین شکل آن از طریق توانایی گوش کردن و توجه به همسر نشان داده می شود . درک متقابل به این معناست که هریک از زوجین در شرایط بحرانی و دشوار ، خود را جای دیگری بگذارد تا بتواند او را بیشتر و بهتر درک کند .
* زن و شوهر به هیچ عنوان اجازه ندارند به همدیگر توهین کنند . آن ها باید در همه حال و تحت هر شرایطی به همدیگر احترام بگذارند . نزدیکی آن ها به همدیگر هیچ گاه حق توهین و تحقیر طرف مقابل را به آنان نمی دهد . با اولین توهین به همسر ، اولین گام فروریختن بنای خانواده برداشته می شود و اصالت خانواده زیر سوال می رود . هیچ خطایی از طرف همسر دلیل نمی شود که به او توهین کنید .
* زن و شوهر به هیچ عنوان اجازه ندارند به همدیگر بی اعتنایی کنند ؛ حتی در حالت خشم ، هرکدام از طرفین باید خشم طرف مقابل را به رسمیت بشناسد و در یک فضای منطقی در مورد آن گفت و گو کند . برای این که همسرتان با شما روراست باشد ، سعی کنید او را درک کنید و برای افکار و احساساتش ارزش قایل شوید . اگر صحبت ها و گفته های مطابق میل شما نیست ، از خودتان واکنش تند یا بی اعتنایی نشان ندهید زیرا به این وسیله بذر بی اعتمادی را در زندگی خود خواهید کاشت .
* از سوی دیگر ، یکی از حساس ترین انواع روابط ، رابطه جنسی است و یکی از ارکان هر رابطه زناشویی نیز همین رابطه جنسی است ؛ فعالیتی مهم که نقش های مستقیم و غیرمستقیم متعددی در دوام رابطه دارد . مطالعات زیادی ثابت کرده اند همسرانی که رابطه زناشویی منظم و رضایت بخشی با همدیگر دارند ، کمتر دچار بیماری های جسمی صعب العلاج می شوند و طول عمر بیشتری نیز دارند . از نظر روانی نیز تاثیر متقابل و مشهودی بین رابطه زناشویی و سایر روابط همسران به چشم می خورد . در واقع ، رابطه جنسی سالم همسران چندان متفاوت از رابطه عاطفی آن ها نیست و این دو مفهوم بسیار با هم ارتباط دارند و هرجا که این ارتباط گسسته شود ، معمولاً مشاهده می شود که مشکلات دیگری در زندگی مشخص می شود .
برای اطلاعات بیشتر در مورد ازدواج و موضوعات مرتبط با آن مانند ازدواج سفید ، ازدواج اینترنتی ، ازدواج با حیوانات و چرا افراد به این نوع ازدواج ها تمایل نشان می دهند در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید . یا اگر در زندگی مشترک مشکل دارید و یا مجرد هستید و نگران روابط آینده خود در ازدواج هستید و یا صیغه ای هستید و تمایل به زندگی بهتر دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |