اختلالات شخصیت
روانشناسان از نظر معنی شخصیت با یکدیگر اختلاف نظر دارند . اغلب آنها قبول دارند واژه شخصیت از کلمه لاتین پرسونا مشتق شده که به ماسک نمایشی اشاره دارد که هنرپیشه های یونانی در تئاتر برچهره می زدند . به طور کلی شخصیت ، شیوه تفکر ، رفتار و احساس فرد است که باعث تفاوت افراد با یکدیگر می شود و شخصیت هر فرد تحت تاثیر وراثت ، محیط ، و تجربه قرار می گیرد. اختلال شخصیت شامل الگوی بادوام ، کلی و پایدار فکری ، عاطفی ، و رفتاری است . این الگوی فراگیر و کلی رفتار ، احساس و اعمال انعطاف ناپذیر ، و خشک در نوجوانی و اوایل بزرگسالی شروع می شود . اغلب افرادی که مبتلا به اختلال شخصیت هستند توسط دیگران به عنوان افراد "اعصاب خورد کن" ، یا "اعصاب خرد کن""پرتوقع" و "انگلی " و ... شناخته می شوند .
در این مقاله به انواع اختلالات شخصیت در مردان و زنان ، ویژگی و سن شروع هر کدام از آن ها می پردازیم .
دسته بندی انواع اختلالات شخصیت
اختلالات شخصیت براساس شباهت های توصیفی به سه گروه دسته بندی می شوند گروه الف یا A ، گروه ب یا B ، گروه ج یا C .
- اختلالات شخصیت دسته الف یا کلاستر A : گروه A شامل سه نوع اختلال شخصیت پارانوئید ، اختلال شخصیت اسکیزوئید و اختلال شخصیت اسکیزوتایپال است .
- اختلالات شخصیت دسته ب یا کلاستر B : گروه B شامل چهار نوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی ، اختلال شخصیت مرزی ، اختلال شخصیت نمایشی و اختلال شخصیت خودشیفته است .
- اختلالات شخصیت دسته ج یا کلاستر C : گروه C شامل سه نوع اختلال شخصیت اجتنابی ، اختلال شخصیت وابسته و اختلال شخصیت وسواسی جبری است .
برای اطلاع بیشتر از انواع اختلالات شخصیت در مردان و زنان و ویژگی آن ها در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی عضو شوید .یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
بررسی اختلالات شخصیت دسته الف یا A
- اختلال شخصیت پارانوئید که ویژگی برجسته آن سوءظن است . شیوع این اختلال در مردان بیشتر از زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت پارانوئید کلیک کنید .
- اختلال شخصیت اسکیزوئید که ویژگی برجسته آن انزوا است . شیوع این اختلال در مردان بیشتر از زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت اسکیزوئید کلیک کنید .
- اختلال شخصیت اسکیزوتایپال که ویژگی برجسته آن غیرمنطقی بودن است . شیوع این اختلال در مردان بیشتر از زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت اسکیزوتایپال کلیک کنید .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلالات شخصیت دسته الف یا A کلیک کنید .
بررسی اختلالات شخصیت دسته ب یا B
- اختلال شخصیت ضد اجتماعی که ویژگی برجسته آن دروغگویی است . شیوع این اختلال در مردان بیشتر از زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت ضد اجتماعی کلیک کنید .
- اختلال شخصیت مرزی که ویژگی برجسته آن بی ثباتی در رفتار ، افکار و هیجانات است . شیوع این اختلال در زنان بیشتر از مردان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت مرزی کلیک کنید .
- اختلال شخصیت نمایشی که ویژگی برجسته آن تظاهر و نمایشی بودن است . شیوع این اختلال در زنان بیشتر از مردان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت نمایشی کلیک کنید .
- اختلال شخصیت خودشیفته که ویژگی برجسته آن بزرگ منشی است . شیوع این اختلال در مردان بیشتر از زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت خودشیفته کلیک کنید .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلالات شخصیت دسته ب یا B کلیک کنید .
بررسی اختلالات شخصیت دسته ج یا C
ویژگی اصلی بیماران این دسته اضطراب ، و سلطه پذیری همراه با مقاومت است . در دسته C سه اختلال شخصیت وجود دارد ، اختلال شخصیت دوری گزین یا اجتنابی ، اختلال شخصیت وابسته و اختلال شخصیت وسواسی جبری . سن شروع اختلالات شخصیت دسته ج یا C در اوایل بزرگسالی ( 18 سالگی ) است . ویژگی برجسته هر کدام از اختلالات این دسته در زیر مطرح شده است .
- اختلال شخصیت اجتنابی که ویژگی برجسته آن حساسیت افراطی است . شیوع این اختلال در زنان و مردان برابر است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت اجتنابی کلیک کنید .
- اختلال شخصیت وابسته که ویژگی برجسته آن مطیع بودن است . شیوع این اختلال در زنان بیشتر از مردان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت وابسته کلیک کنید .
- اختلال شخصیت وسواسی جبری که ویژگی برجسته آن حاشیه پردازی و کمال گرایی است . شیوع این اختلال در مردان 2 برابر زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت وسواسی جبری کلیک کنید .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلالات شخصیت دسته ج یا C کلیک کنید .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ترجمه یحیی سیدمحمدی
اصول مصاحبه بالینی ترجمه دکتر مهدی نصر اصفهانی
آسیب شناسی روانی ترجمه مهدی گنجی
» اختلال شخصیت اسکیزوتایپال
» اختلال شخصیت اسکیزوئید
» اختلال شخصیت مرزی
» اختلال شخصیت خودشیفته
» اختلال شخصیت اجتنابی
» اختلال شخصیت نمایشی
» اختلال شخصیت ضد اجتماعی
» اختلال شخصیت وابسته
» اختلال شخصیت وسواسی جبری
» انواع اختلالات شخصیت دسته الف یا A
پاسخ مشاور:
سلام .
اختلال خودشیفته در مردها بیشتر از زنان دیده می شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله اختلال شخصیت نمایشی در خانم ها بیشتر از آقایان دیده می شود . شخصیت نمایشی معمولا خیلی در فکرجلب توجه هستند .
پاسخ مشاور:
سلام .
خیلی ممنون از حسن توجه شما .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله افرادی که اعصاب دیگران را خورد می کنند و به اصطلاح شخصیت انگلی دارند دچار اختلال شخصیت هستند .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله اختلال شخصیت پارانوئید که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله اختلال شخصیت وسواسی و مشکل روانی وسواس دو مسئله جدا هستند .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله اختلال شخصیت ضد اجتماعی که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
دخترها بیشتر از پسرها از لحاط عاطفی وابسته هستند . این نوع وابستگی با اختلال شخصیت وابسته تفاوت دارد .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله اختلال شخصیت مرزی که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
خیلی ممنون از حسن توجه شما
پاسخ مشاور:
سلام .
بله اختلال شخصیت درمان دارد ولی درمان آن نیاز به زمان طولانی و سال ها مراجعه به روانشناس دارد .
پاسخ مشاور:
سلام .
بستگی به مشکل شخصیت دارد در موارد شدید مانند اسکیزوتایپال فرد باید قرص مصرف کند ولی در وابسته و اجتنابی نیازی به مصرف قرص نیست .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله اختلال شخصیت خودشیفته که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
ویژگی هایی مانند حساسیت ، زودرنجی ، ناراحتی ، اضطراب ، خجالتی بودن و طرد دیگران قبل از این که فرد را طرد کنند مربوط به شخصیت اجتنابی است و برای درمان باید به روانشناس مراجعه کرد .
پاسخ مشاور:
سلام .
ویژگی هایی مانند شکاکیت ، بدگمانی و بی اعتمادی مربوط به اختلال شخصیت پارانوئید هست و باید درمان شود و برای درمان به روانشناس مراجعه شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
ویژگی هایی مانند سردی ، بی احساسی ، خشکی و کلاً ابراز هیجانات کم مربوط به اختلال شخصیت اسکیزوئید است . بهتر است برای تشخیص و درمان به روانشناس مراجعه کنید .
پاسخ مشاور:
سلام .
ویژگی هایی مانند همرنگی با جماعت ، انضباط ، خویشتن داری ، رسمی بودن ، وظیفه شناس بودن ، درستکاری، و دقیق بودن مربوط شخصیت وسواسی است . برای تشخیص و درمان حتماً باید به روانشناس مراجعه کرد .
پاسخ مشاور:
سلام .
ویژگی های ذکر شده مربوط به اختلال شخصیت مرزی است ولی بهتر است برای تشخیص و درمان به روانشناس مراجعه شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
معمولاٌ افراد مبتلا به شخصیت نمایشی برای دوستانشان وقت زیادی صرف می کنند ، هم چنین خودنمایی می کنند و برای ظاهر فیزیکی اهمیت بیش از حد قائل هستند . بهتر است برای تشخیص و درمان به روانشناس مراجعه شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
ویژگی های مطرح شده مربوط به اختلال شخصیت خودشیفته است . برای تشخیص و درمان حتماً باید به روانشناس مراجعه شود .
پاسخ مشاور: سلام . بله اختلال شخصیت خودشیفته در پسرها بیشتر از دخترها وجود دارد .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |