پریود ، قاعدگی یا عادت ماهانه
قاعدگی یا عادت ماهانه یکی از مهم ترین دورههای زندگی هر خانمی است که در بلوغ شروع می شود و نشان از سلامت دختران و آمادگی آن ها را برای مادر شدن نشان می دهد . پریود یا قاعدگی به جاری شدن خون از دیواره داخل رحم گفته می شود که از دوران بلوغ بین 10.5 تا 14 سالگی در دختران شروع می شود و تا دوران میانسالی ادامه دارد ، در میانسالی سنین 47 تا 55 سالگی عادت ماهانه خانم ها برای همیشه قطع می شود که به آن یائسگی می گویند . در یائسگی فرد پریود نمی شود ، و فرد نمی تواند باردار شود . از آنجایی که متوسط دوره قاعدگی 28 روز است و هر خانم به طور متوسط 5 روز از ماه خونریزی دارد سازمان بهداشت جهانی 28 ماه می که پنجمین ماه میلادی است روز "جهانی بهداشت قاعدگی" نام گذاری کرده است که در تاریخ ایران برابر 7 خرداد می باشد .
در این مقاله به تعریف پریود ، قاعدگی یا عادت ماهانه ، تغییرات جسمی و روانی آن بر دختران و زنان می پردازیم .
تعریف قاعدگی
پریود یا عادت ماهانه به خونریزی ماهانه یک خانم اشاره دارد. وقتی یک خانم دچار قاعدگی می شود، پوشش داخلی دیواره رحم می ریزد و جریان خون از دهانه رحم عبور می کند ، و از طریق واژن از بدن خارج می شود. معمولاً قاعدگی بین 3 تا 7 روز طول می کشد . نخستین قاعدگی در سن 12.5 سالگی (بین 14-10.5سالگی ) شروع می شود . 12 تا 18 ( 1 سال تا 1.5 سال ) ماه پس از نخستین قاعدگی ، چرخه قاعدگی اغلب بدون آزاد شدن تخمک است . با این حال این دوره موقتی نازایی در همه دخترها روی نمی دهد . هر سیکل قاعدگی به طور متوسط 28 روز طول می کشد ولی بین 21 روز تا 35 روز متغییر است . ( سیکل 28 روز یعنی اگر خانمی اولین روز خونریزی او 8 بهمن باشد و ماه بعد در 6 اسفند اولین روز خونریزی او باشد سیکل او 28 روز است. ) . قاعدگی یا حیض با تغییرات جسمی و روانی در زنان همراه است ولی برخی از آن ها تغییرات روانی خیلی بیشتری را تجربه می کنند که به آن اختلال ملال پیش از قاعدگی می گویند .
تغییرات جسمی در پریود یا قاعدگی
دوران عادت ماهانه یا حیض با تغییرات جسمی همراه است در زیر به برخی از آن ها اشاره می شود :
- حساس شدن سینهها و احساس سنگین بودن آنها
- درد در سینه ها
- بزرگ شدن سینه ها
- دردهای شکمی
- نفخ شکمی
- جوش زدن در پوست
- درد در ماهیچهها یا مفاصل
- سردرد
- یبوست یا اسهال
- افزایش وزن ناشی از آب در بافت های بدن
- احساس ناراحتی در ناحیه لگن و همچنین ناحیه كمر و پاها
- بی خوابی و یا خواب بیش از اندازه
- تغییر در اشتها ، که ممکن است با پر خوری و تمایل زیاد به غذاهای خاص همراه باشد .
تغییرات روانی در پریود یا قاعدگی
دوره قاعدگی یا حیض با تغییرات روانی همراه است در زیر به برخی از آن ها اشاره می شود :
- احساس غم و اندوه
- احساس بی قراری ، اضطراب و تنش
- احساس خستگی و بی حالی
- افزایش یا کاهش میل جنسی
- افزایش افکار خودکشی
- احساس خشم و عصبانیت
- حساس بودن و زودرنجی زیاد
- عدم تمرکز و خواب آلودگی
- گریه کردن زیاد
برای اطلاع بیشتر در مورد تغییرات دوران قاعدگی در خانم ها در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده عضو شوید . یا با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
روانشناسی رشد لورا برگ ترجمه یحی سید محمدی
سن يائسگی طبيعی و مقايسه ی شيوع عوارض زودرس ناشی از آن در مراحل مختلف گذار يائسگی در زنان گناباد فریبا عسکری و همکاران 1390
پاسخ مشاور: بله دل درد یکی از علائم قبل و دوران قاعدگیه ولی اگر دردتون خیلی زیاد و غیر قابل تحمله حتما به پزشک زنان مراجعه کنید امکان داره کیست یا مشکل دیگه ای داشته باشید .
پاسخ مشاور: سلام سیکل طبیعی پریود 28 روزه است .
پاسخ مشاور: سلام علت پریود نامنظم به خیلی از عوامل بستگی داره . در این مورد حتما به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید اگر مشکل جسمی نداشتید شاید به علت استرس دچار بی نظمی در دوره قاعدگی هستید
پاسخ مشاور: سلام بله علائم شما طبیعی است معمولاً علائم پریود از یک هفته تا 10 روز قبل از پریود شروع می شوند و در این مدت فرد علائمی مانند عصبانیت ، اضطراب ، بی قراری ، ناراحتی ، حالت گریه و ... دارد .
پاسخ مشاور: درد در دوران قادگی و قبل قادعدگی طبیعیه ولی ممکنه به دلیل وجود عفونت و یا کیست باشه بنابراین بهتره توسط یک پزشک زنان معاینه بشن .
پاسخ مشاور: بله . پریود اگر 10 روز عقب یا جلو بشه یا اینکه یکی دو بار در طول زمان جابه جایی داشت هباشید مشکلی نداره ولی اگر دفعاتش زیاد باشه امکان دارا به دلیل کیست باشه .
پاسخ مشاور: سلام بله پرخوابی در طی دوران پریودی وجود دارد و معمولاً هر روز حتی ممکن است تا 2ساعت نسبت به روزهای معمولی بیشتر شود مثلاً اگر خانمی در حالت عادی 6 ساعت می خوابد در دوران پریودی ممکن است تا 8 ساعت هم بخوابد .
پاسخ مشاور: سلام نه مشکلی نیست . طول دوره پریودی بین 3 روز تا 7 روز طبیعی است . بیشتر از 7 روز مثلاً 10 روز خونریزی غیر طبیعی است و باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه کند .
پاسخ مشاور: اگر زیر 9 سال باشن بله باید به دکتر مراجعه بشه .
پاسخ مشاور: در دوران پریود به دیل به هم ریختگی هورمون ها این حس برای خانم ها پیش میاد ، سعی کنید خودتون مدیریت کنید و از اطرافیانتون هم بخواید در این دوران بیتر مراعات حال شما رو بکنن .
پاسخ مشاور: سلام درد در دوران قاعدگی تا حدودی طبیعی است ولی بهتر است برای بررسی بهتر این مسئله به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: سلام بله در دوران قاعدگی افراد دچار افزایش اشتها می شوند و معمولاً به خاطر این که حجم خون پایین می آید تمایل به غذاهای شور نیز بیشتر می شود .
پاسخ مشاور: سلام بله طبیعی هست . دوره پریود معمولاً در خانم ها با پرخوابی ، پرخوری ، غم ، ناراحتی ، بی قراری ، بی حوصلیگی و ... همراه است . در مدت قاعدگی معمولاً خواب خانم ها زیاد می شود حتی هر روز تا دو ساعت بیشتر می شود .
پاسخ مشاور: سلام معمولا حدود 1 سال تا 1.5 سال بعد از اولین قاعدگی امکان دارد پریود نامنظم باشد . بهتر است در این زمینه به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: سلام درد دوران قاعدگی هم قبل از ازدواج و هم بعد از ازدواج طبیعی هست . ولی اگر نگران این مسئله هستید بهتر است یک بار به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: در اویای شروع خونریزی زیاد و درد و بقیه علایم هم زیاد هست و بعد از روز سوم و چهارم به مرور کمتر میشه .
پاسخ مشاور: علائم قبل از پریود رو همه ندارند ولی اکثر خانم ها دارند .
پاسخ مشاور: سلام . بهتر است برای این مسئله حتما به متخصص زنان و زایماان مراجعه کنید در ضمن مصرف قرص های مسکن عوارض دارد و باید تحت نظر پزشک مصرف شود .
پاسخ مشاور: سلام . نه متوسط دوره قاعدگی 28 روز است 7 روز کمتر از آن و 7 روز بیشتر از آن طبیعی است . مثلا بین 21 روز تا 35 روز طبیعی است .
پاسخ مشاور: بله
پاسخ مشاور: سلام . از روز اول پریودی یک ماه تا روز اول پریودی در ماه بعد طول سیکل محسوب می شود
پاسخ مشاور:
سلام .
معمولا درد در روز اول قاعدگی است و روزهای بعد فرد درد ندارد یا درد خیلی کمتری دارد . بهتر است اگر خیلی در دوران پریودی درد دارید حتما به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید .
پاسخ مشاور:
سلام .
در طی پریودی حساس بودن زودرنجی خشم و عصبانیت طبیعی است و اصلا نگران این قضیه نباشید . حتی در قاعدگی شنوایی فرد نیز کم می شود .
پاسخ مشاور: می تونه به دلیل تغییرات فصلی و هورمونی یا شرایط روحی باشه .
پاسخ مشاور: اگر در هر سیکل بیشتر از ده روز دیر یا زود پریود بشید امکان داره مشکلی داشته باشید در غیر این صورت مشکلی نداره . بهتره به پزشک مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: سلام . از علت های دیر پریود شدن می توان به بارداری ، سندرم تخمدان پلیکیستیک یا تنبلی تخمدان ، یائسگی ، مصرف داروها ،قرصهای جلوگیری از بارداری ، ورزش ، غده تیروئید ، استرس ، مصرف الکل ، سن ، و تغییر در برنامه زندگی نام برد .
پاسخ مشاور: سلام . خیر قرص های ال دی باعث بی نظمی در قاعدگی می شوند .
پاسخ مشاور: دوره قاعدگی از 3 تا 10 روز هست و ارتباطی با سن نداره بلکه بیشتر یه ویژگی های جسمی برمی گرده .
پاسخ مشاور:
سلام .
مقاله رابطه جنسی در دوران قاعدگی بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد .
پاسخ مشاور: سلام . بهتر است در این مورد به متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله رابطه جنسی در دوران پریودی ضرر دارد برای مطالعه بیشتر مقاله رابطه جنسی در دوران پریودی که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
تاخیر در قاعدگی به خیلی از عوامل بستگی دارد . برای مطالعه بیشتر مقاله علت دیر پریود شدن ماهانه که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
حدود یک سال تا یک و نیم سال یعنی بین 12 ماه تا 18 ماه پس از نخستین قاعدگی بی نظمی قاعدگی طبیعی است .
پاسخ مشاور: بین سن 8 تا 13 سالگی بلوغ در دخترها شروع میشه و عادت ماهانه هم یکی از علائم بلوغ جسمی هست .
پاسخ مشاور: خیر . در سن مناسبی پریود شدن . سن بلوغ دختران بین 8 تا 13 سالگی هست .
پاسخ مشاور:
سلام .
اولین قاعدگی در خانم ها معمولاً بین 11 سالگی تا 14 سالگی رخ می دهد .
پاسخ مشاور:
سلام .
درد در پریودی به خاطر تغییرات هورمونی و تغییراتی که در دیواره رحم صورت می گیرد اتفاق می افتد . بهتر است برای اطلاع بیشتر در مورد این مسئله به پزشک زنان و زایمان مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: در اغلب موارد خیر و دوباره درست میشه ولی اگر بیشتر از 10 روز در پریود عقب و جلو اتفاق افتاد به پزشک مراجعه کنید .
پاسخ مشاور:
سلام .
معمولاً حدود یک سال تا یک و نیم سال پس از نخستین قاعدگی چرخه پریود تخمک آزاد نمی کند .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله رابطه جنسی در دوران قاعدگی که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
هر سیکل قاعدگی به طور متوسط 28 روز طول می کشد ولی بین 21 روز تا 35 روز متغییر است . سیکل 28 روز یعنی اگر خانمی اولین روز خونریزی او 8 بهمن باشد و ماه بعد در 6 اسفند اولین روز خونریزی او باشد سیکل او 28 روز است.
پاسخ مشاور:
سلام .
بله قاعدگی باعث تغییرات جسمی زیادی در بدن خانم ها مانند حساسیت سینه ها ، درد سینه ها ، نفخ شکم ، درد شکم ، سردرد و ... می شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
از مشکلات روحی این دوره می توان به احساس غم ، احساس بی قراری ، عدم تمرکز ، احساس خستگی ، بی حالی و ... اشاره کرد .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد روی مقاله یائسگی که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله یائسگی یعنی قطع پریود یا قاعدگی . در یائسگی توانایی تولیدمثل زن یا فرزندآوری برای همیشه متوقف می شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله خانم ها بعد از عادت ماهانه یا پریود باید برای انجام تکالیف دینی غسل انجام دهند .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله از تغییرات جسمی در پریود می توان به بزرگ شدن سینه ها ، دردهای شکمی ، پر خوری و ... اشاره کرد .
پاسخ مشاور:
سلام .
در هر قاعدگی یک تخمک از یکی از تخمدان ها آزاد می شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله استرس و شرایط بحران زا می تواند باعث تاخیر در قاعدگی شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
از تغییرات جسمی در قاعدگی می توان به سر درد ، نفخ شکمی ، بزرگ شدن سینه ها و ... اشاره کرد .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله رابطه جنسی در دوران قاعدگی که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام . تأخیر عادت ماهیانه ، علل متعددی دارد از جمله استرس ، تغییرات در وزن ، عفونت ها ، تیروئید و سندرم تخمدان پلی کیستیک . برای اینکه علت رو پیدا کنید حتماً به پزشک مراجعه کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |