انواع اختلالات تغذیه و خوردن
اختلالات تغذیه و خوردن با مشکل مداوم در خوردن و رفتار مرتبط با خوردن مشخص می شوند . این افراد مشکل زیاد خوردن ، کم خوردن ، کنترل نکردن غذا و ... دارند . اختلالات تغذیه و خوردن کیفیت زندگی فرد را مختل می کنند و باعث مرگ و میر می شوند . اختلالات تغذیه و خوردن ، با رفتارهایی از جملـه کـاهش خـوردن ، روزه داری ، زیـاد خـوردن و خـوردن همـراه بـا اسـتفراغ و اســتفاده از داروهــای ضــد یبوســت و ادرار آور مشــخص می شود . این اختلالات هم چنین می تواند منجر به سوء تغذیه ، پوکی استخوان ، آمنـوره ( به قطع قاعدگی بیش از سه ماه آمنوره گفته می شود ) ، بیمـاری هـای قلبـی - عروقی و افسردگی شـوند .
در این مقاله انواع اختلالات تغذیه و خوردن بیان می شود .
انواع اختلالات تغذیه و خوردن
انواع اختلالات تغذیه و خوردن شامل ؛ اختلال مصرف غذای دوری جو ، هرزه خواری ، نشخوار ، بی اشتهایی عصبی ، پرخوری عصبی و پرخوری است :
- اختلال هرزه خواری
- اختلال نشخوار
- اختلال مصرف غذای دوری جو یا محدود کننده
- اختلال بی اشتهایی عصبی
- اختلال پرخوری عصبی
- اختلال پرخوری
در ادامه این مقاله انواع اختلالات تغذیه و خوردن بیان می شود .
اختلال هرزه خواری
ویژگی اصلی علائم اختلال هرزه خواری ، خوردن موا غیر مغذی ، غیر غذایی مانند کاغذ ، صابون ، مو ، نخ ، پشم ، خاک ، گچ، رنگ ، آدادمس ، گل ، یخ و ... به مدت حداقل 1 ماه است . این اختلال هم در مردان و هم در زنان روی می دهد . شیوع این اختلال معلوم نیست . هرزه خواری در کودکی ، نوجوانی ، یا بزرگسالی روی می دهد .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال هرزه خواری کلیک کنید .
اختلال نشخوار
ویژگی اصلی علایم اختلال نشخوار ، نشخوا مکرر غذا پس از تغذیه یا خوردن به مدت حداقل 1 ماه است . غذایی که قبلاً بلعیده شده ممکن است بدون تهوع ، نفرت به دهان برگردانده شود . امکان دارد غذا دوباره جویده شود و بعد از دهان بیرون ریخته شود یا دوباره جویده شود . شیوع این اختلال معلوم نیست . اختلال نشخوار در کودکی ، نوجوانی ، یا بزرگسالی روی می دهد .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال نشخوار کلیک کنید .
اختلال مصرف غذای دوری جو یا محدود کننده
ویژگی اصلی علایم اختلال مصرف غذای دوری جو یا محدود کننده ، اجتناب از مصرف غذا یا محدود کردن آن است . این افراد کاهش وزن قابل ملاحظه ، کمبود غذایی قابل ملاحظه ، و نیازمند تغذیه روده ای یا مکمل های غذایی خوراکی هستند . شیوع این اختلال معلوم نیست . این اختلال از طفولیت شروع می شود و ممکن است تا بزرگسالی ادامه یابد .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال مصرف غذای دوری جو یا محدود کننده کلیک کنید .
اختلال بی اشتهایی عصبی
اختلال بی اشتهایی عصبی 3 ویژگی اصلی دارد .1- محدودیت مصرف انرژی دارد یعنی فرد غذایی کمی میل می کند ، ترس شدید از افزایش وزن یا چاق شدن دارد با این که وزن فرد بسیار کم است ، اختلال در نحوه ای که فرد وزن یا شکل بدنش را احساس می کند . شیوع این اختلال در زنان 4 درصد است . سن شروع این اختلال نوجوانی یا اوایل بزرگسالی است .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال بی اشتهایی عصبی کلیک کنید .
اختلال پرخوری عصبی
علایم اختلال پرخوری عصبی شامل دوره های پرخوری مکرر و زیاد مثلاً هر 2 ساعت یک بار مقدار غذایی که میل می کند خیلی بیشتر از نیاز فرد است ، رفتارهای جبرانی نامناسب به منظور پیشگیری از افزایش وزن مانند استفراغ عمدی ، روزه گرفتن بیش از حد یا ورزش بیش از حد و ... دارند ، فرد احساس می کند نمی تواند خوردن خود را متوقف کند یا آن چه را که می خورد و مقدار آن را کنترل کند . شیوع این اختلال بین 1 تا 1.5 درصد است . سن شروع این اختلال نوجوانی یا اوایل بزرگسالی است .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال پرخوری عصبی کلیک کنید .
اختلال پرخوری
علایم اختلال پر خوری شامل خوردن خیلی سریع تر از معمول ، خوردن تا زمانی که فرد به طور ناراحت کننده ای احساس سیری کند ، احساس نداشتن کنترل بر خوردن ، و خوردن در تنهایی به علت احساس شرمندگی است . تفاوت اختلال پرخوری با پرخوری عصبی این است که در اختلال پرخوری رفتارهای جبرانی مانند تهوع و ... وجود ندارد . شیوع این اختلال در مردان 1.6 درصد و در زنان 0.8 درصد است . سن شروع اختلال معلوم نیست .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال پرخوری کلیک کنید .
برای اطلاع بیشتر از انواع اختلالات تغذیه و خوردن و ویژگی آن ها در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی عضو شوید . یا با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ترجمه یحیی سیدمحمدی
بررسی اختلالات خوردن ( بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی ) در نوجوانان 13 تا 18 ساله شهرستان گناباد در سال 1393
آسیب شناسی روانی ترجمه مهدی گنجی
» فواید خوردن شیر مادر برای کودک
» تغذیه نوزاد از شیر مادر و اهمیت آن
» تغذیه مناسب کودکان اوتیسم
پاسخ مشاور: سلام نه مشکل محسوب نمی شود افزایش اشتها در دوران قاعدگی طبیعی هست . در دوره قاعدگی به خاطر این که حجم خون پایین میره تمایل خانم ها به غذاهای شور ، پفک ، تخمه و ... خیلی زیاد میشه . اصلا نگران این مسئله نباشید
پاسخ مشاور: سلام بچه های که در کوچکی چاق هستند در آینده نیز به احتمال زیاد چاق می باشند بهتره سعی کنید به فرزندتان آموزش دهید که تحرک داشته باشد و حتما او را به باشگاه ببرید
پاسخ مشاور:
سلام .
برای رژیم لاغری بهترین کار داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش مناسب است .
پاسخ مشاور:
سلام .
افزایش اشتها در طی پریود طبیعی است و چون در طی قاعدگی حجم خون پایین می آید خانم ها تمایل زیادی به مواد شور دارند .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای لاغر شدن باید هم ورزش و هم تغذیه فرد متناسب باشد و بهتر است رژیم غذایی اصولی باشد و بهتر است به متخصص تغذیه مراجعه کنید و همزمان به باشگاه بروید .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله علائم بی اشتهایی عصبی که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله پرخوری عصبی که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |