درمان صرع

صرع یکی از شایع ترین بیماری های عصب شناختی است که در هر سنی امکان بروز کردن آن وجود دارد ، انواع صرع مختلف است و نوع آن و نشانه هایی که در فرد بروز می کند بسته به عوامی هم چون سن شروع بیماری ، محل آسیب دیده و ... دارد . صرع درمان قطعی ندارد اما حملات را میتوان با دارو تا حدود ۷۰ درصد موارد کنترل کرد . در افرادی که حملات به دارو درمانی پاسخ نمیدهند ، جراحی یا تحریک عصبی یا تغییر در رژیم غذایی را میتوان در نظر گرفت . برخی از انواع صرع مادام العمر نیستند و با افزایش سن از بین می روند . در ادامه این مقاله درمان های رایجی که برای صرع استفاده می شود ازجمله دارو درمانی ، جراحی ، روان درمانی ، درمان با رژیم کتون زاد را بیان می کنیم .
دارو درمانی صرع
در صورتی که در طول عمر فقط یک حمله وجود داشته باشد و یا حملات فقط جلوی تلوزیون اتفاق می افتد نیازی به دارو درمانی نیست و در صورتی که نیاز به دارو درمانی باشد اولا باید دارو با دوز کافی باشد و از بی ضررترین داروها استفاده شود . تا حد امکان سعی شود از یک یا دو دارو بیشتر استفاده نشود .
صـرع بـيش از 70 % مبتلايان ، با داروهای ضد صرع كنترل می شود . ايـن داروها جلوی وقوع تشنج را می گيرد اما صرع را درمان نمی كند . اين داروها انواع متعددی دارند و داروی مـورد استفاده در فرد بستگی به نوع تشنجی دارد كه فرد بـه آن مبتلاست . در بعضی افراد استعداد ابتلا به تشنج در طول زمان كاهش پيدا می كند و ممكن است اين افراد بتوانند داروهايشان را قطع كنند و دسته ای ديگر از افراد شايد مدتی طولانی تا زمانی كه تشنج شان متوقف شود نياز به دريافت دارو داشته باشند . اين موضوع زمانی رخ می دهد كه يك علت زمينه ای مثل جای زخم ، عامل تشنج بوده و هنوز باقی مانده باشد و شايد بعضی از افراد صرعشان كاملا كنترل نشود . آنها بايد تا آنجايی كه امكان دارد مناسب ترين درمان را برای همان نوع تشنجی كه به آن مبتلا هستند ، دریافت کنند .
اگر شخصی به درمان دارويی پاسخ ندهد ، راه های درمانی ديگری هم وجود دارد كه ممكن است برای همه اشخاص مناسب نباشد .

جراحی برای درمان صرع
در برخی از انواع صرع جراحی و برداشتن ناحیه مبتلا می تواند در از بین بردن صرع موثر باشد . اعمال جراحی در برخی مراکز علمی بر این اساس استوار است که الکترودهایی را در محل دقیق کانون های صرعی قرار می دهند و سپس همان قسمت را بدون اینکه به قسمت های دیگر لوب آسیب برسد بر می دارند . همانطور که در مقاله علت صرع اشاره شد محل تخلیه الکتریکی در محل سیناپس انجام می گیرد بنابراین با قطع کردن ارتباطات سلول های عصبی ( مراکز سیناپسی ) انتشار تخلیه الکتریکی و بروز صرع متوقف می شود .
روان درمانی برای درمان صرع
در این نوع درمان پزشک توصیه ها و تقویت های روانی را به بیمار ارائه می دهد زیرا بیمار صرعی روحیه خود را از دست داده است و روان در مانی به حفظ روحیه و امید بیمار کمک می کند .
درمان با رژيم كتون زاد
براي كودكانی كه تشنجات شان با دارو كنترل نمی شود روش كمك كننده ی دیگر استفاده از رژيم كتونی یعنی استفاده از مقدار زياد چربی و مقدار كم كربوهيدرات در رژيم غذايی است . اين رژيم اغلب توسط مشاور كودک توصيه شده و کودکی كه اين رژيم را دريافت می كند ، بايد همزمان توسط يک مشاور و يک متخصص تغذيه از نزديک كنترل شود . اگر صرعی خوب به درمان پاسخ دهد ، خوشخيم توصيف می شود . صرع خوشخيم ، با بزرگتر شدن كودک ممكن است از بين برود ، اما برخی مواقع صرع سخت تر به درمان پاسخ داده و مشكلات جسمی و اختلالات يادگيری و رفتاری در پی دارد . برای مطالعه مقالات بیشتر در مورد درمان صرع در کانال تلگرام روان شناسی کودک و نوجوان عضو شوید . برای مشاوره درباره صرع و راه های درمان آن با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا بتوانید از مشاوران روانشناسی فیلیا کمک بگیرید .
منابع : روانشناسی و آموز کودکان استثنایی ؛ دکتر بهروز میلانی فر
آشنايی با صرع و نحوه مقابله با آن ؛ دكتر اعظم السادات حسينی پور

» صرع چیست ، ویژگی ها ، سن شروع و انواع آن
» صرع بزرگ ؛ مراحل و نشانه ها
» علائم و درمان صرع روانی حرکتی
» علت و میزان شیوع صرع
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |