انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان

تغییرات در جامعه از یک نسل به نسل بعدی می تواند روند زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد . نوگارتن ( روانشناس ) بیان کرد که زمان بندی اجتماعی یا انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان تاثیر فرهنگی و نسلی مهمی است که بر رشد بزرگسالان تاثیر دارد . تمام جوامع این زمان بندی اجتماعی را دارند . به موقع یا بی موقع بودن انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان می تواند تاثیر عمیقی بر اعتماد به نفس بگذارد زیرا بزرگسالان همانند کودکان و نوجوانان مقایسه های اجتماعی می شوند و پیشرفت خود را با پیشرفت همسالان مقایسه می کنند . هر چند انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان انعطاف پذیرتر از گذشته شده است ولی پیروی از زمان بندی اجتماعی ( انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان توسط فرهنگ برای رویدادهای مهم زندگی مانند زمان ازدواج ، شغل ، بچه داری و ... تعیین شده است ) یا انحراف از آن می تواند منبع مهم تغییر شخصیت در بزرگسالی باشد . پیروی از زمان بندی اجتماعی به جوانان احساس اطمینان می دهد و انحراف از انتظارات اجتماعی باعث ناراحتی روانی مانند افسردگی می شود .
در این مقاله به انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان می پردازیم .
تعریف انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان یا زمان بندی اجتماعی
زمان بندی اجتماعی انتظارات درجه بندی شده سنی برای رویدادهای مهم زندگی مانند شروع کردن اولین شغل ، ازدواج کردن ، تولد اولین فرزند ، خریدن خانه و بازنشستگی است . منبع مهم تغییر شخصیت در بزرگسالی ، تبعیت از زمان بندی اجتماعی یا انحراف از آن است . زمان بندی اجتماعی زنانه مانند ازدواج و مادری کردن است هم چنین زمان بندی اجتماعی مردانه شغل عالی داشتن و پیشرفت کردن است . به نظر می رسد پیروی از ساعت اجتماعی در اوایل بزرگسالی ( 20 سالگی تا 40 سالگی ) موجب اطمینان خاطر می شود . زیرا تضمین می کند که جوانان به فعالیت اجتماعی می پردازند . مهارت هایی را پرورش می دهند و آگاهی از خود و دیگران را بالا می برند . به عقیده نوگارتن ( روانشناس ) ثبات جامعه بستگی به داشتن افرادی دارد که خود را به الگوهای زمانبندی اجتماعی یا انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان متعهد بدانند .

پیروی کردن از انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان یا زمان بندی اجتماعی
زنانی که از زمان بندی اجتماعی تبعیت می کنند یعنی آن هایی که تشکیل خانواده را به موقع آغازمی کنند ، مسئول تر ، خویشتن دارتر ، شکیباتر ، و دلسوزتر هستند ولی عزت نفس آن ها به مرور کاهش می یابد و هرچه زندگی آن ها پیش می رود احساس آسیب پذیری بیشتری می کنند . مردانی که طبق انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان پیروی می کنند ، مسلط تر ، معاشرتی تر ، مستقل تر و از لحاظ عقلانی کارآمدتر هستند .
عدم پیروی از انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان یا زمان بندی اجتماعی
بسیاری از بزرگسالان وقتی که از زمان بندی رویدادهای زندگی یا انتظارات اجتماعی از افراد در سن بزرگسالی خیلی عقب هسند ، تا اندازه ای دچار ناراحتی ، اضطراب ، افسردگی و دیگر مشکلات روانی می شوند . زنانی که از زمان بندی اجتماعی پیروی نکرده باشند یعنی نه ازدواج کنند و نه شغلی را در حدود 30 سالگی آغاز نکرده باشند . نسبت به خود تردید دارند و مردد هستند . احساس بی کفایتی و تنهایی می کنند . و از نظر آن ها آینده مبهمی دارند .
هرچند انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان کمتر از گذشته صریح و روشن هستند . به عبارت دیگر افراد در مقایسه با 30 سال گذشته سن دیرتری را برای ازدواج و پدر و مادری و دامنه سنی زیادتری را برای بازنشستگی در نظر دارند . با این حال بسیاری از بزرگسالان وقتی از انتظارات اجتماعی جامعه از بزرگسالان خیلی عقب می شوند دچار ناراحتی ، استرس و اضطراب می شوند . چون به نظر می رسد که پیروی از زمان بندی اجتماعی در اوایل بزرگسالی موجب اطمینان خاطر می شود . زیرا تضمین می کند که جوانان به فعالیت اجتماعی می پردازند ، مهارت هایی را پرورش می دهند ، و آگاهی از خود و دیگران را بالا می برند . برای اطلاع بیشتر از سایر نظریه های روان درمانی و روش های درمانی در کانال تلگرام نظریه های روان درمانی متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید . یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منبع :
روانشناسی رشد تالیف لورا برک ترجمه یحیی سید محمدی
