نشانه های تشخیص سندرم داون
سندرم داون یکی از رایج ترین اختلالات ژنتیکی است و به دلیل اختلال در کروموزوم 21 به وجود می آید ، کودکانی که این مشکل را دارند مجموعه ای از علائم ذهنی ، زفتاری و جسمی را نشان می دهند . سن بالای مادر یکی از مهم ترین عوامل به وجود آورنده این بیماری است به طوری که احتمال وجود سندرم داون در فرزند یک زن 45 ساله 50 برابر بیشتر از یک زن 20 ساله است . در ادامه این مقاله به علائم و نشانه های سندرم داون در کودکان می پردازیم .
نشانه های تشخیصی سندرم داون
از نظر شکل ظاهری این افراد به یکدیگر خیلی شباهت دارند و تشخیص مبتلایان با این مشخصات آسان است . در ادامه نشانه های سندرم داون در کودکان را بیان می کنیم :
- سر : شکل سر مدور و کوچک . عقب سر پهن و صاف و جلوی سر گرد و اندازه و شکل دو طرف سر ممکن است متوازن نباشد .
- چشم ها : چشم ها به هم نزدیک و مورب هستند . نقاط سفیدی در اطراف حدقه چشم به شکل دایره و لکه های قهوه ای و سفید در عنبیه چشم وجود دارد .
- دست ها : دست ها و انگشتان کوتاه و چاق و بند انگشتان تقریبا گرد است . کف دست ها گوشت آلود است و در نصف مبتلایان یک خط افقی مستقیم و عمیق دیده می شود . خطوط دست اغلب مشخص نیست و آنقدر در هم و بر هم است که مانند کاغذی است که آن را مچاله و دوباره باز کرده باشند . انگشت کوچک خمیده و خیلی کوتاه است و گاهی فقط یک خط افقی دارد .
- دهان : لب ها گرد ، گوشتی و مرطوب ، سقف دهان کوتاه ، دهان معمولا باز و آب از آن جاری است . دندان های شیری نامنظم و ناپایدار و دندان های دائمی بدشکل و نامنظم است . زبان معمولا پهن و بزرگتر از اندازه عادی و دارای شیارهای مشخص و عمیقی است که اکثرا با دهان باز جلب توجه می کند .
- مشکلات رفتاری کودکان سندرم داون می تواند شامل افسردگی ، گوشه گیری ، سرسختی و خودرای بودن باشد که تا حد زیادی بستگی به محیط خانواده دارد.
- کاهش انقباض و شلی عضلات از علائم مهم است و به همین علت کودک ساعت ها بعد از بیدار شدن در رختخواب می ماند . در این نوزادان به علت کاهش انقباض عضلانی بازتاب مورو خیلی ضعیف است یا به کلی از بین رفته است .
- رشد عضلانی و حرکتی کند است و این کودکان از 3 سالگی به بعد شروع به راه رفتن می کنند .
- حرف زدن و رشد کلامی خیلی دیر تر از کودکان عادی اتفاق می افتد و در بیان مشکل دارند ، گاهی حتی در سن بلوغ نیز گفتار درستی ندارند .
- دستگاه تناسلی کوچک تر از اندازه عادی است .
- کف پاها اکثرا صاف و انگشتان پا ضخیم و کلفت تر از حد معمول است
شیوع سندرم داون
به طور کلی از هر 700 زایمان یکی مبتلا به سندرم داون می باشد .
10% ار عقب ماندگی های ذهنی نیز مربوط به این اختلال است .
این میزان در مادران جوان کم تر و با افزایش سن مادر افزایش می یابد . با این وجود در حدود دو سوم مبتلایان به سندرم داون از مادران زیر 53 سال متولد می شوند .
برای مطالعه مقالات بیشتر درباره سندرم داون در کودکان در کانال تلگرام روان شناسی کودک و نوجوان عضو شوید .
» اختلالات رفتاری در کودکان سندرم داون
» روش های پیشگیری از تولد کودکان سندرم داون
پاسخ مشاور: بله سن زایمان ارتباط مستقیمی با تولد کودک مبتلا به سندروم داون داره .
پاسخ مشاور: سلام . تشخیص سندرم داون بعد از تولد توسط معاینه پزشک و تست خون انجام میشه .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |