انواع اختلالات مرتبط با مواد مخدر و اعتیادآور

اختلالات مرتبط با مواد به دو گروه تقسیم می شوند اختلال مصرف مواد و اختلالات ناشی از مواد . اختلالات مصرف مواد شامل مسمومیت ، ترک ، اختلال روانی دیگر ناشی از مصرف مواد مانند اختلال روان پریشی مانند اسکیزوفی ، دوقطبی ، افسردگی ، اضطراب ، وسواس فکری عملی ، اختلالات خواب ، کژکاری های جنسی ، دلیریوم و اختلالات عصبی شناختی مانند آلزایمر . به عبارت دیگر مصرف مواد علاوه بر اختلال مصرف مواد و ترک آن ماده ، انواع اختلالات روانی که بسته به نوع ماده مصرفی و مقدار مصرف در فرد به وجود می آید .
ویژگی مهم اختلالات مصرف مواد تغییر اساسی در مدارهای مغزی است که امکان دارد بعد از مسمومیت زدایی ادامه یابد که این مسئله باعث می شود فرد مکرراً اقدام به ترک کند و دوباره دنبال مصرف مواد برود .
در این مقاله به انواع اختلالات مرتبط با مواد و اعتیادآور پرداخته می شود .
انواع اختلالات مرتبط با مواد و اعتیادآور
در ادامه این مقاله انواع اختلالات مرتبط با مواد و اعتیادآور بیان می شود :
- اختلالات مرتبط با الکل
- اختلالات مرتبط با کافئین
- اختلالات مرتبط با حشیش
- اختلالات مرتبط با مواد توهم زا
- اختلالات مرتبط با مواد استنشاقی
- اختلالات مرتبط با مواد شبه افیونی
- اختلالات مرتبط با داروهای آرامبخش ، خواب آور یا ضد اضطراب
- اختلالات مرتبط با مواد محرک
- اختلالات مرتبط با توتون
- اختلالات مرتبط با مواد دیگر یا مواد ناشناخته
- اختلال قماربازی

اختلالات مرتبط با الکل
اختلالات مرتبط با الکل شامل اختلال مصرف الکل ، مسمومیت با الکل و ترک الکل است . اختلال مصرف الکل شامل نشانه های رفتاری ( مانند پرخاشگری ) و جسمی است که شامل ترک ، تحمل و اشتیاق به مصرف الکل را شامل می شود . نشانه های ترک معمولاً بین 4 ساعت تا 12 ساعت بعد از کاهش مصرف بعد از مصرف الکل طولانی و زیاد ظاهر می شود . در مسمومیت الکل هم تغییر خلق و رفتار جنسی نامناسب دیده می شود
برای متن کامل مقاله روی اختلالات مرتبط با الکل کلیک کنید .
اختلالات مرتبط با کافئین
اختلالات مرتبط با کافئین شامل مسمومیت و ترک کافئین است . در هنگام مسمومیت با مواد کافئین دار مانند چای ، قهوه و ... در فرد علائمی مانند بی قراری ، بی خوابی ، پر ادراری ، حالت عصبانیت و ... دیده می شود و در زمان ترک علائمی مانند سردرد ، خستگی ، مشکل تمرکز و ... در فرد دیده می شود .
برای متن کامل مقاله روی اختلالات مرتبط با کافئین کلیک کنید .
اختلالات مرتبط با حشیش
اختلالات مرتبط با حشیش شامل اختلال مصرف حشیش ، مسمومیت و ترک آن است . در مصرف حشیش فرد مشکلاتی مانند سرفه مزمن ، چشمان قرمز ، و ... دارد در هنگام مسمومیت احساس نشئگی ، بی حالی ، خنده نامتناسب و .. دارد علائم ترک حشیش شامل ی قراری ، مشکل خواب ، کاهش اشتها و .. است . غذاهای مفید در ترک اعتیاد نیز برای ترک حشیش کمک کننده است .
برای متن کامل مقاله روی اختلالات مرتبط با حشیش کلیک کنید .
اختلالات مرتبط با مواد توهم زا
اختلالات مرتبط با مواد توهم زا شامل اختلال مصرف فن سایکلیدین ، مسمومیت آن ، مسمومیت و مصرف مواد توهم زای دیگر ، اختلال ادراک باقی مانده از مواد توهم زا ، اختلالات دیگر ناشی از فن سایکلیدین ، و اختلالات دیگر ناشی از مواد توهم زا است . در اختلالات مرتبط با مواد توهم زا بسته به نوع ماده مصرفی علائم مصرف ، مسمومیت و ترک بسیار متفاوت است .
برای متن کامل مقاله روی اختلالات مرتبط با مواد توهم زا کلیک کنید .
اختلالات مرتبط با مواد استنشاقی
اختلالات مرتبط با مواد استنشاقی شامل اختلال مصرف مواد استنشاقی ، و مسمومیت آن است . مواد استنشاقی شامل هیدروکربن های فرار مانند تولن ، چسب ها ، سوخت ها ( مانند بنزین ) ، رنگ ها ، و ترکیبات فرار دیگر است . در اثر مصرف و مسمویت این مواد فرد علائمی مانند سرگیجه ، لرزش ، گفتار درهم و برهم و ... دارد .
برای متن کامل مقاله روی اختلالات مرتبط با مواد استنشاقی کلیک کنید .
اختلالات مرتبط با مواد شبه افیونی
اختلالات مرتبط با مواد شبه افیونی شامل مصرف ، مسمومیت و ترک مواد شبه افیونی است . از جمله مواد شبه افیونی می توان به هروئین ، مورفین ، کدئین ، اوکسیدکودون ، و پروپوکسیفین ، اشاره کرد . علائم مسمومیت با مواد شبه افیونی شامل گفتار درهم و برهم ، خواب آلودگی و ... است . علائم ترک مواد شبه افیونی شامل تهوع ، استفراغ ، تب و ... است .
برای متن کامل مقاله روی اختلالات مرتبط با مواد شبه افیونی کلیک کنید .
اختلالات مرتبط با داروهای آرامبخش ، خواب آور یا ضد اضطراب
اختلالات مرتبط با داروهای آرامبخش ، خواب آور یا ضد اضطراب شامل مصرف ، مسمومیت و ترک داروهای آرامبخش ، خواب آور یا ضد اضطراب است . در علائم مسمومیت گفتار درهم و برهم ، راه رفتن آشفته و ... است .
برای متن کامل مقاله روی اختلالات مرتبط با داروهای آرامبخش ، خواب آور یا ضد اضطراب کلیک کنید .
اختلالات مرتبط با مواد محرک
اختلالات مرتبط با مواد محرک شامل ، اختلال مصرفمواد محرک ، مسمومیت و ترک آن است . از جمله مواد محرک می توان به آمفتامین ، دکستروآمفتامین ، و متامفتامین ، شیشه ، کوکائین اشاره کرد . علائم مسمومیت این مواد شامل تهوع ، فشار خون بالا ، گشادی مردمک چشم و ... است . علائم ترک هم شامل خستگی ، افزایش اشتها ، و ... است .
برای متن کامل مقاله روی اختلالات مرتبط با مواد محرک کلیک کنید .
اختلالات مرتبط با توتون
اختلالات مرتبط با توتون شامل اختلال مصرف توتون ، و ترک توتون است . در این طبقه مصرف و مسمومیت قلیان و سیگار قرار می گیرد . مصرف توتون با سرطان ریه ، سرفه و ... ارتباط دارد . علائم ترک این مواد شامل اضطراب ، افزایش اشتها ، بی خوابی و .. است .
برای متن کامل مقاله روی اختلالات مرتبط با توتون کلیک کنید .
اختلالات مرتبط با مواد دیگر یا مواد ناشناخته
اختلالات مرتبط با مواد دیگر یا مواد ناشناخته شامل مصرف ، مسمومیت ، و ترک است . در این طبقه موادی مانند استروئیدهای آنابولیک ، کورتیزول ، داروهای ضد التهابی غیر استروئید ، داروهای ضد بیماری پارکینسون ، آنتی هیستامین ها ، اکسیدنیترو ، نیتریت های آمیل – بوتیل ، ایزوبوتیل فوفل ، کاوا ، کاتیون ها قرار می گیرد .
برای متن کامل مقاله روی اختلالات مرتبط با مواد دیگر یا مواد ناشناخته کلیک کنید .
اختلال قماربازی
قمار بازی به خطر انداختن چیزی با ارزش به امید به دست آوردن چیزی که ارزش بیشتری دارد را شامل می شود . در اختلال قماربازی علائمی مانند نیاز به قمار بیشتر برای پول بیشتر ، هنگام توقف قمار بازی بی قرار می شود . هنگامی که دچار احساس گناه ، اضطراب ، افسردگی و ... می شود به دنبال قماربازی می رود . خیلی ذهنش درگیر قمار بازی است . فرد این علائم را حداقل به مدت 1 سال دارد . اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد انواع مواد اعتیادآور و مخدر دارید در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی عضو شوید .یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
برای متن کامل مقاله روی اختلال قماربازی کلیک کنید .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ترجمه یحیی سیدمحمدی
آسیب شناسی روانی ترجمه مهدی گنجی

» علل بروز اعتیاد
» روشهای ترک اعتیاد به مواد مخدر
» قرص b2 ازمایش عدم اعتیاد
» اعتیاد به هروئین
» اعتیاد به حشیش
» اعتیاد به کوکائین
» اعتیاد به مواد توهم زا
» اعتیاد به مواد استنشاقی
» اعتیاد به تنباکو
» اعتیاد به مواد افیونی
» اعتیاد به فن سیکلیدین PCP
» اعتیاد به مواد نیروزا
» اعتیاد به داروهای آرام بخش ، خواب آور یا ضد اضطراب
» اعتیاد به الکل
پاسخ مشاور:
سلام .
داروهای آرامبخش همان داروهای خواب آور و ضداضطراب هستند و بسیار اعتیادآور هستند . بنابراین مصرف آن ها با مرور زمان باعث اعتیاد فرد می شود .
پاسخ مشاور: بله قابل ترکه ولی نیاز به اراده قوی و تصمیم قطعی شما داره .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |