خشونت خانگی چیست
سلامت خانواده ها بستگی به آرامش و ارتباط مناسب میان اعضاء آن دارد . در خانواده هایی که خشونت وجود دارد ، همه افراد خانواده به نوعی تحت تاثیرات سوء آن خشونت و بدرفتاری قرار می گیرند . زنان خشونت دیده دچار عوارض جسمانی و روانی زیادی می شوند ، کودکان در محیط خشن بیش از سایرین آسیب می بینند و فرد خشونت کننده نیز از رفتار خود در رنج بوده و نیاز به کمک دارد . در همه ادیان هر نوع خشونت و بدرفتاری کلامی و رفتاری نسبت به اعضای خانواده زشت و نهی شده است . خشونت خانوادگی عبارت از هر گونه بدرفتاری جسمانی ، جنسی ، احساسی یا روانی ، یا تهدید کردن ، و یا به هر شکل دیگری کنترل یا تسلط بر یک عضو خانواده می شود یا باعث ترس آنها گردد . از خشونت برای بدست آوردن قدرت و کنترل نمودن یک عضو خانواده استفاده می شود . خشونت تنها به شکل جسمانی نیست . خشونت خانگی می تواند جنسی ، احساسی ، روانی ، اجتماعی ، اقتصادی ، کلامی و روحی نیز باشد .
در این مقاله به خشونت خانگی و تعریف آن می پردازیم .
تعریف خشونت خانگی
خشونت خانگی خشونتی است که توسط افراد خانواده که ارتباط نزدیکی با هم دارند و با هم زندگی می کنند ، اتفاق می افتد و اغلب در درون منازل اتفاق می افتد . خشونت خانگی به سه دسته همسرآزاری ، کودک آزاری و سالمند آزاری تقسیم می شود . بنابراین کودکان ، همسر و سالمندان ممکن است قربانی رفتار خشونت آمیز شوند . هرگونه اعمال بدرفتاری و آزار از سوی شریک زندگی را همسرآزاری می گویند . طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی ، آسیب یا تهدید سلامت جسم و روان و یا سعادت ، رفاه و بهزیستی کودک به دست والدین یا افراد دیگر که نسبت به او مسئول هستند ، کودک آزاری است . سالمند آزاری هم شامل بدرفتاری جسمی روانی ، جنسی و مالی با افراد سالمند و سالخورده است .
شیوع خشونت خانگی
مطالعات انجام شده در سراسر دنیا نشان دهنده شیوع وسیع خشونت خانگی است . مثلاً شیوع کودک آزاری در سال 2009 میلادی 2.5 میلیون مورد کودک گزارش شده است که شامل 3.700.000 کودک بوده است . شیوع خشونت خانگی در 10 کشور بر روی 24 هزار زن نشان داد که 13 درصد تا 61 درصد از زنان مورد مطالعه مورد آزار فیزیکی و 10 درصد تا 50 درصد مورد آزار جنسی قرار گرفته اند . هم چنین ســالمندآزاری به عنوان يک مشــكل بهداشت عمومی گسترش يافته اســت . تخمين زده شده است كه بین 4 درصد تا 6 درصد از افراد بالاتر از 65 ســال در حال حاضر به وسيله ی بســتگان ، مراقبان و يا ديگران مورد سوءاســتفاده قرار می گيرند شيوع سالمندآزاری به وسيله ی مراقبان خانگی بین 12 درصد تا 15 درصد است . اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد خشونت خانگی دارید در کانال تلگرام روان شناسی اجتماعی عضو شوید یا مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
بررسی مصاديق سالمندآزاری و ارتباط آن با سن و جنس در سالمندان بستری در بيمارستان ، دكتر قدوسی و همکاران
بررسی فراوانی انواع خشونت خانگی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی، درمانی شهرستان رفسنجان در سال 1391 ، فاطمه ترکاشوند و همکاران
پمفلت آموزشی وزارت بهداشت ، استان خراسان رضوی ، آبان 96
» انواع همسر آزاری
» کودک آزاری
» علل کودک آزاری
» انواع کودک آزاری
» اثرات کودک آزاری
» کودک آزاری جنسی چیست
» خشونت علیه زنان چیست
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله همسرآزاری که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |