سن شروع و خطاهای حرف زدن نوزاد

در طول سال اول بعد از تولد به تدریج همزمان با رشد جسمی ، مهارت های شناختی و هیجانی نوزادان نیز رشد کرده و به دوران بزرگسالی نزدیک می شود . در طی دو سال اول زندگی است که بینایی و شنوایی ، لامسه و بویایی نوزادان کامل می شود ، هم چنین شروع به راه رفتن و حرف زدن می کنند . مانند راه فتن زمان شروع حرف زدن نوزادان نیز همواره یکی از نگرانی های والدین است که تا زمانی که اتفاق نیفتاده و از رشد و سالم بودنش مطمئن نشده اند اضطراب دارند و نگران به حرف افتادن نوزادشان هستند . در این مقاله زمان شروع حرف زدن نوزادان و خطاهای رایجشان را بیان می کنیم .
شروع حرف زدن در نوزادان
در 6 ماهه دوم زندگی نوزادان معنی کلمات را می فهمند و اولین گفتار کودک در حدود 1 سالگی اتفاق می افتد . گاهی اوقات ممکن است تاخیر در گفتار اتفاق بیفتد که دلایل دیر حرف زدن کودک متفاوت است . معمولا کودکان به آدم های مهم زندگی شان مثل مامان و بابا ، حیوانات ، اشیایی که حرکت می کنند مانند ماشین ، غذا ها و اعمال آشنا اشاره می کنند و در 50 کلمه اول به ندرت چیزهای بی تحرک مثل گلدان را نام می برند .
هیجان نیز بر یادگیری کلمات اولیه کودکان تاثیر دارد ؛ در آغاز بچه های 1.5 ساله وقتی کلمه جدیدی یاد می گیرند آن را به صورت خنثی بیان می کنند در این زمان کودکان برای یادگیری به گوش کردن دقیق نیاز دارند و هیجان ذهن آنها را منحرف می کند اما وقتی که کلمات را بهتر یاد گرفتند کودکان نوپا صحبت کردن و احساسات را با هم ادغام می کنند . کودکان در پایان سال دوم نامیدن هیجان های خود را آغاز کرده و از کلماتی مانند "شاد " ، "عصبانی " ، " غمگین " استفاد می کنند . برایمطالعه مقالات بیشترمی توانید در کانال تلگرام روانشناسی کودک و نوجوان عضو شوید .

خطاهای رایج در اوایل به حرف افتادن کودکان
هنگامی که کودکان نوپا کلمه ای را یاد می گیرند در ابتدا آن را به صورت خیلی محدود به کار می برند که کم گسترانی مصداق نامیده می شود .
خطای رایج بیشتر گسترانی مصداق به کاربردن یک کلمه در مورد مجموعه گسترده ای از اشیا و رویدادهاست که با ان کلمه مناسب نیستند . مثلا یک کودک از کلمه ماشین برای اتوبوس ، قطار ، آتش نشانی و کامیون استفاده می کند .
خطای بیش گسترانی در کودکان نوپا حساسیت آنها را به طبقه بندی منعکس می کند ، آنها کلمه تازه ای را در مورد مجموعه ای از اشیای مشابه به کار می برند مثلا کلمه " ماشین " برای اشیای چرخ دار ، کلمه " باز " برای باز کردن در ، پوست کندن میوه ، باز کردن بند کفش . گاهی کودکان عمدا نیز بیش گسترانی می کنند زیرا در یادآوری کلمه مناسب مشکل دارند یا آن را یاد نگرفته اند و زمانی که کلمات بیشتری یاد بگیرند بیش گسترانی آنها متوقف می شود .
بیش گسترانی نشان دهنده یک امر مهم دیگر نیز در رشد زبان است و آن تفاوت بین تولید زبان (کلماتی که کودکان به کار می برند ) و درک زبان ( کلماتی که کودکان درک می کنند ) می باشد ؛ در تمام سنین درک زودتر از تولید رشد می کند و در نتیجه کودکان در تولید زبان بیشتر از درک زبان بیش گسترانی می کنند . ناتوانی در بیان یک کلمه در کودکان بدان معنی نیست که کودکان آن کلمه را درک نمی کنند . اگر فقط به آنچه که کودکان می گویند اکتفا کنیم آگاهی آنها را در درک زبان دست کم خواهیم گرفت . اگر سوالی درباره شروع حرف زدن نوزادان دارید با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا بتوانید از مشاوران روانشناسی فیلیا کمک بگیرید .

پاسخ مشاور: بله . با بچه ها باید با لحن درست و بزرگسالانه حرف بزنید چون اونها از شما حرف زدن رو الگوبرداری می کنند و وقتی کلمه ای رو درست تلفظ نمی کنید فرزندتون هم درست یاد نمی گیره .
پاسخ مشاور: شما و پدرش باید تا حد امکان باهاش حرف بزنید و ارتباط کلامی برقرار کنید ، کتاب داستان بخونید و از هر راهی برای بیشتر ارتباط داشتن باهاش استفاده کنید .
پاسخ مشاور: در این سن باید بتونه جملات کوتاه بسازه . بهتره به یک گفتار درمانگر مراجعه کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |