بازی درمانی چیست
بازی ابزاری برای رفع نیازها ، احساسات و افکار در کودکان می باشد . کودکان به دلیل پایین بودن سطح تفکر انتزاعی قادر به بیان هیجانات و احساسات خود نیستند و بازی کردن بهترین راه برای نشان دادن این احساسات است ، اگر به بازی کودکان و نقاشی های کودکان با دقت نگاه کنید متوجه خواهید شد که اینها انعکاسی از دنیای درونی کودک هستند که به این صورت نشان داده می شوند . بازی کردن برای هر کودکی جدای از نژاد و منطقه جغرافیای و زبان و ... بهترین راه برای تخلیه هیجانات و ابراز خود می باشد . از این رو بازی درمانی نیز یکی از رویکردها موثر در درمان کودکان با اختلالات مختلف می باشد که اگر به درستی و به دست یک درمانگر خبره انجام شود می تواند بسیار موثر باشد . بازی برای کنترل خشم ، پرورش قوه تخیلی و آموزش مهارت های اجتماعی بسیار مفید است . در این مقاله به تشریح و تعریف بازی و رویکرد بازی درمانی در درمان کودکان می پردازیم .
بازی و ویژگی های آن
بازی فعالیتی است که کودک متناسب با سن خود انجام می دهد ، بازی نقطه مقابل کار کردن است ، یک فعالیت سرگرم کننده است که فرصت مناسبی را جهت بیان احساسات به فرد می دهد . بازی 4 ویژگی اساسی دارد :
- ذاتی است : یعنی فعالیتی است که کودکان بدون آموزش و یادگیری قبلی آن را انجام می دهند و دوستش دارند . بازی یک فعالیت کاملا ذاتی است و به اطرافیان ما و اتفاقات پیرامون ما بستگی ندارد .
- آزادانه انتخاب می شود : کودک در انتخاب نوع بازی آزاد است و حتی خودش با خلاقیتی که دارد بازی هایی را ابداع می کند.
- غیر واقعی بودن : بازی یک فعالیت غیر واقعی است و کودک می تواند در جریان بازی با قدرت تخیل خود در نقش های غیر واقعی ظاهر شود .
- فعال بودن کودک و لذت بخش بودن بازی : این ویژگی مهم ترین ویژگی بازی است که تمایل کودک را برای بازی افزایش می دهد .
بازی درمانی چیست
بازی درمانی تکنیکی است که به وسیله آن طبیعت کودکان به صورت بیانی معنی می شود و روشی است برای مقابله با استرس های هیجانی کودکان و هم چنین برای کودکانی که دچار آشفتگی و مشکلات خانوادگی هستند به کار می رود . بازی درمانی به کودکان اجازه می دهند مسائلی را که نمی توانند در محیط روزانه شان مطرح کنند در قالب بازی نشان دهند و با هدایت درمانگر هیجانات منفی خود را نمایان می سارزند و درمانگر آنها را هدایت کرده و از سرکوب شدن این هیجانات منفی و عواقب بعدی آن جلوگیری می شود . بیش از 60 سال است که از بازی درمانی به عنوان روشی مناسب در درمان کودکان استفاده می شود و از دلایل موفقیت این روش در درمان این کودکان این است که به تفکر انتزاعی و مهارت کلامی بالا نیاز ندارد و صرفا رفتاری که در طی بازی از کودک سر می زند اهمیت دارد . اسباب بازی زبان کودک و بازی کردن گفت و گوی کودک است . بازی درمانی فرآیندی است که درمانگر تلاش می کند به صورت منظم و با استفاده از بازی مشکلات هیجانی و روانشناختی کودکان را حل کند . برای انجام بازی درمانی درمانگر باید مراحل بازی درمانی را که از تشخیص شروع می شود به طور کامل انجام دهد که البته بسته به رویکرد درمانگر امکان دارد تا حدودی تفاوت جزئی داشته باشد . برای مشاوره ویژگی های بازی درمانی با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید و از کمک مشاوران روانشناسی فیلیا بهره مندشوید . همچنین برای مطالعه مقالات بیشترمی توانید در کانال تلگرام نظریه های روان درمانی عضو شوید .
» عوامل موثر در بازی کودکان
» اهمیت بازی برای کودکان
» بازی درمانی چیست
» بازی برای کنترل خشم کودکان
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |