دلایل طلاق
طلاق فروپاشی مهم ترين نهاد جامعه یا همان نهاد خانواده اسـت . طلاق شوم ترین سرنوشتی است که ممکن است برای یک خانواده اتفاق بیفتد . و از دید اسلام طلاق بدترین حلال محسوب می شود . طلاق ، بحران عمده ای در دوران بزرگسالی است ، زن و شوهر اغلب با سرعتی متفاوت از همدیگر رشد می کنند . یکی از طرفین ممکن است متوجه شود که دیگری همانی نیست که به هنگام ازدواج بود . امروزه بالا رفتن میزان طلاق باعث شده است که مسئله دلایل طلاق مورد توجه زیادی قرار گیرد . طلاق همواره یکی از مهم ترین مسئله بوده است چون پیامدهای طلاق باعث مشکلات روحی و روانی در زوجین ، فرزندان و ... می شود هم چنین باعث مشکلات اقتصادی و فرهنگی در جامعه می شود به همین علت شناسایی علل و عوامل طلاق و نتیجه های آن خیلی اهمیت دارد .
در این مقاله به بررسی دلایل طلاق در جامعه می پردازیم .
دلایل طلاق
از عوامل طلاق می توان به علل قانونی ، روانشناختی ، اقتصادی و اجتماعی اشاره کرد :
- دلایل قانونی طلاق
- دلایل روانشناختی طلاق
- دلایل اقتصادی طلاق
- دلایل اجتماعی طلاق
- سایر دلایل طلاق
در مورد علل و عوامل طلاق در افراد در ادامه مقاله بیان می شود .
دلایل قانونی طلاق
از جمله دلایل طلاق می توان به دلایل قانونی طلاق اشاره کرد در واقع وجود برخی از قوانین در ازدواج مانند مهریه باعث شده نه تنها مانع طلاق نشده است بلکه حتی باعث دعوا بین بسیاری از زوج ها شده است . هم چنین قانون حبس مرد در صورت عدم پرداخت مهریه باعث شده است که اختلاف بین زوجین بیشتر شود . در کل مهریه وسیله ای شده که زنان دست به اقداماتی بزنند که در کل به ضرر خود و همسرش و در نهایت زندگی مشترک آنان است .
برای متن کامل مقاله روی دلایل قانونی طلاق کلیک کنید .
دلایل روانشناختی طلاق
دلایل روانشناختی طلاق بسیار زیاد است ازجمله این موارد می توان به عدم تفاهم زوجین ، اعتیاد ، پرخاشگری ، مشکلات جنسی و سردمزاجی ، طلاق پس از خیانت همسر ، مشکلات روانی همسر ، دخالت های اطرافیان ، ازدواج های تحمیلی ، ازدواج از روی ترحم و دلسوزی ، خسیس بودن ، دروغگویی ، حسادت ، توقعات بی جا و چشم و هم چشمی ، نداشتن مهارت برقراری ارتباط با خانواده همسر ، آموزش ندیدن در زمینه مهارت های زندگی و .... اشاره کرد .
برای متن کامل مقاله روی دلایل روانشناختی طلاق کلیک کنید .
دلایل اقتصادی طلاق
مسائل مالی و اقتصادی از دیگر عواملی است که می توان باعث طلاق زوجین شود ؛ از جمله دلایل اقتصادی طلاق می توان به فقر و بحران های اقتصادی ، بیکاری ، اختلاف طبقاتی ، بیماری اشاره کرد . در کل می توان گفت علت طلاق در طبقات اقتصادی - اجتماعی پایین در شهرهای بزرگ مسائل و مشکلات اقتصادی مانند فقر و بیکاری است ولی دلیل طلاق در طبقات بالاتر اقتصادی -اجتماعی مانند افراد تحصیل کرده عدم تفاهم و سازش اخلاقی است .
برای متن کامل مقاله روی دلایل اقتصادی طلاق کلیک کنید .
دلایل اجتماعی طلاق
از جمله دلایل اجتماعی طلاق می توان به تفاوت تحصیلات ، بزهکاری ، زندانی شدن ، ماهواره ، ازدواج های مدرن مانند ازدواج وكالتی و اينترنتی اشاره کرد هم چنین گسترش اینترنت ، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی تاثیر زیادی روی نحوه تفکر افراد ، بی میلی یا تمایل کم به برقراری رابطهی جنسی ، درگیری و دعوا بر سر این که طرف مقابل وقت زیادی را در فضای مجازی به سر می برد می گذارد .
برای متن کامل مقاله روی دلایل اجتماعی طلاق کلیک کنید .
سایر دلایل طلاق
عوامل دیگری مانند بیماری جسمی همسر ، شرکت نکردن در مراسم مذهبی ، داشتن والدین مطلقه ، نازایی ، و تفاوت های فرهنگی در طلاق نقش دارد ، هم چنین طلاق در خانواده هایی که سابقه طلاق دارند و در زوج های زیر 20 سال خیلی شایع تر است . هم چنین وقتی وضعیت شغلی و درآمد زن از مرد بیشتر باشد احتمال طلاق بیشتر می شود . در کل زنان دو برابر بیشتر از مردان اقدامات طلاق را شروع می کنند .
منابع :
خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک ، ترجمه دکتر فرزین رضاعی ، 2007
بررسی جنبه های مختلف طلاق در جامعه ، سحر کریمی
طلاق، چالش ها و راهكارها ، خيرالنساء رنجبر
» نشانه ها و علائم طلاق عاطفی
» طلاق عاطفی چیست
» طلاق چیست
» دلایل طلاق عاطفی
» راه های جلوگیری از طلاق عاطفی
پاسخ مشاور:
سلام .
معمولاً در طول 7 سال اول احتمال طلاق خیلی بالا است و اگر زوجی توانستند در این 7 سال با هم کنار بیایند احتمال طلاق در آینده در آن ها خیلی کم می شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
بهتر است زمانی افراد تصمیم به طلاق می گیرند به روانشناس مراجعه کنند و سعی کنند همه جوانب را در نظر بگیرند .
پاسخ مشاور: متاسفانه در ایران دخالت های اطرافیان یکی از موارد مهمی است که باعث از هم پاشیدن زندگی مشترک می شود .
پاسخ مشاور: درسته . مشکلات مالی باعث بروز مشاجرات بیشتر بیم زن و مرد میشه . البته یک زندگی مستحکم با مشکلات مالی گذرا به طلاق نمی کشه ولی ممکنه در اون تلاطم ایجاد بشه . زندگی که مشکلات زیادی داره و مشکل مالی هم اضافه می شه خلی زود از هم می پاشه .
پاسخ مشاور:
سلام .
دلیل طلاق در طبقات بالای اقتصادی -اجتماعی مانند افراد تحصیل کرده و ثروتمندعدم تفاهم و سازش اخلاقی است .
پاسخ مشاور: مشکلات مالی هم یکی از دلایل می تونه باشه .
پاسخ مشاور: اثری که طلاق روی زنان میزاره به خاطر نگرشی که توی جامعه و خانواده وجود داره بسیار سخت از طلاق در مردانه ولی بیشتر بستگی به خود زن و شخصیتش و استقامتش داره ، طلاق در کل یک تصمیم بزرگه که فرد باید بتونه با عواقب این تصمیم رو به رو بشه .
پاسخ مشاور: متاسفانه دخالت اطرافیان در ایران بسیاری از زندگی ها رو به طلاق می کشونه . البته اغلب پدر و مادرها با قصد ایجاد مشکل دخالت نمی کنند ولی گاهی اوقات ناخواسته مشکلات زیادی رو به هبار می آورند .
پاسخ مشاور:
سلام .
زن ها خیلی زودتر از مردها به فکر طلاق هستند و طلاق را آغاز می کنند .
پاسخ مشاور:
سلام .
از علت های طلاق می توان به دلایل قانونی طلاق ، دلایل روانشناختی طلاق ، دلایل اقتصادی طلاق
و دلایل اجتماعی طلاق اشاره کرد .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |