روش های مدیریت استرس

استرس يک واقعيت غیر قابل انکار در زندگی روزمره است نه ضروری است و نه امکان دارد که استرس را به طور کلی از زندگی روزانه حذف کرد وقتی مسايل و مشکلات که به يک فرد وارد می شود بالاتر از قدرت مقابله ، قدرت سازگاری و توان آن فرد باشد ، فرد دچار استرس یا فشار روانی می شود . در هنگام استرس تعادل بدن به هم می ریزد و فرد نمی تواند عملکرد عادی روزمره خود را داشته باشد . در واقع در هنگام استرس بدن در وضعیت دفاعی قرار می گیرد . مدیریت استرس یعنی رفع کردن عوامل استرس زا ، دوری از آن ها یا مقابله و سازگاری با استرس . روش های مدیریت استرس در هر سنی مهم است . رعایت نکات ساده و کم هزینه می تواند به کنترل استرس و مدیریت استرس کمک کند در کل اگر افراد نمی توانند عامل استرس را از میان بردارند باید سعی کنند عادت های خود را عوض کنید .
در این مقاله به بررسی موضوع روش های مدیریت استرس می پردازیم .
روش های مدیریت استرس
راهکارهای مدیریت استرس روش های موثر کاهش دادن استرس است که در زیر به برخی از آن ها اشاره شده است :
- موقعیت را ارزیابی کنید
- روی رویدادهای که می توانید کنترل کنید تمرکز نمایید
- زندگی را قابل تغییر بدانید
- هدف های واقع بینانه را برای خود تعیین کنید
- منظم ورزش کنید
- روش های آرمیدگی را یاد بگیرد .
- برای کاهش خشم از روش های سازنده استفاده کنید
- حمایت اجتماعی بخواهید
در ادامه این مقاله در مورد روش های مدیریت استرس به طور کامل تر توضیح داده می شود .

موقعیت را ارزیابی کنید
افرادی که تحت استرس و نگرانی هستند باید یاد بگیرید واکنش های طبیعی در برابر استرس مانند نشانه های جسمی استرس مانند اسهال ، نشانه های روانی استرس مانند بی حوصلگی ، نشانه های رفتاری استرس مانند پرخاشگری را از واکنش های که براساس عقاید غیر منطقی هستند تشخیص دهند .
روی رویدادهای که می توانید کنترل کنید تمرکز نمایید
افرادی که استرس دارند باید این نکته را در نظر داشته باشند در مورد رویدادهایی که نمی توانند آن ها را تغییر دهند یا ممکن است هرگز اتفاق نیفتد ، نگران نباشند ؛ روی روش هایی برای حل و فصل کردن رویدادهای تحت کنترل خود تمرکز کنند .
زندگی را قابل تغییر بدانید
افرادی که تحت استرس و فشار روانی هستند انتظار تغییر را در زندگی داشته باشند و آن را یک واقعیت غیر قابل انکار در زندگی بدانند به همین علت بسیاری از تغییرات غیرقابل پیش بینی در زندگی تاثیر هیجانی کمتری روی فرد خواهد داشت .
هدف های واقع بینانه را برای خود تعیین کنید
اگر افراد هدف های خود در زندگی را با توجه به توانایی ها ، انگیزه ها و موقعیت و شرایط خود تعیین کنند کمتر دچار استرس می شوند چون استرس زمانی به وجود می آید که قدرت و توان مقابله شخص با موقعیت کمتر است و فرد نمی تواند از عهده آن شرایط برآید .
منظم ورزش کنید
کسی که وضعیت جسمی خوبی دارد ، هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روانی بهتر می تواند با استرس برخورد کند . اگر فردی از لحاظ جسمی دچار بیماری باشد دیگر نمی تواند در برابر شرایط استرس زا طاقت بیاورد . در کل ورزش هایی که باعث اکسیژن رسانی بیشتر به بدن می شود ، باعث کاهش استرس می شوند . در واقع تحرک باعث ترشح اندورفین که یک مرفین داخلی بدن است می شود ، و باعث آرامش بدن می شود .
روش های آرمیدگی را یاد بگیرد .
روش های آرمیدگی به تمرکز مجدد انرژی کمک می کند و راحتی جسمی استرس را کاهش می دهد . کلاس های آرمیدگی و کتاب های خودیاری در مورد مدیریت استرس و روش های کاهش و کنترل آن می توانند روش های ریلکسیشن یا تن آرامی را آموزش دهند .
برای کاهش خشم از روش های سازنده استفاده کنید
علاوه بر روش های بالا در مورد مدیریت استرس ، هنگامی که عصبانی هستید و دچار خشم هستید در پاسخ دادن صبر کنید ( اجازه دهید موقعیتی که باعث خشم شده است را بررسی کنید و بعداً جواب دهید . ) برای کنترل خشم از رفتارهای منحرف کننده ذهن استفاده کنید ( مثلاً از شماره 10 به صورت معکوس شمارش کنید ) بعد از این که آرام شدید به حل مسئله بپردازید .
حمایت اجتماعی بخواهید
هنگام استرس و فشار عصبی دوستان ، اعضای خانواده ، همکاران و گروه های پشتیبانی سازمان یافته مانند روانشناسان ، مراکز مشاوره بهزیستی و ... می توانند به افراد کمک کنند تا نحوه کنترل کردن موقعیت استرس زا را یاد بگیرید .
منبع : روانشناسی رشد تالیف لورا برک ، ترجمه یحیی سید محمدی

» انواع اختلالات مرتبط با آسیب و عامل استرس زا
» استرس چیست
» علائم و نشانه های روانی استرس
» علائم و نشانه های رفتاری استرس
» استرس خوب یا مفید و فواید آن
» تفاوت استرس و اضطراب
» انواع اضطراب در زنان و مردان
» اضطراب چیست
» تفاوت استرس و اضطراب
» اختلال اضطراب فراگیر و علائم آن
» درمان اضطراب
» اضطراب جدایی در کودکان
پاسخ مشاور:
سلام .
خیر اضطراب با افسردگی تفاوت دارد . برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله تفاوت استرس و اضطراب که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |