روشهای ترک اعتیاد به مواد مخدر
اعتیاد به مواد مخدر از زمان های خیلی قبل به صورت مختلف و به دلایل گوناگونی استفاده می شده است . اعتیاد از جمله مسائلی است که به عنوان فاجعه، قربانیان زیادی در همه کشورها از جمله ایران را گرفته است . براساس آمار سازمان پزشكی قانونی طـی سـال هـای 1388 تـا 1390 در سراسر كشور مرگ های ناشـی از سوءمـصرف مـواد مخـدر پـس از تـصادفات و حـوادث رانندگی ، دومين عامل مرگ های غيرطبيعی افراد است یعنی به طور متوسط روزانه 10 نفر در كشور جان خود را بـر اثر مصرف مواد مخدر از دست می دهند . فرد معتاد علاوه بر این که نیروی جسمی و عقلی خود را در اثر ماده مخدر از دست می دهد در خدمت جامعه نیز نیست در حال حاضر این مسئله شکل خیلی پیچیده ای به خود گرفته است و به حدی رسیده است که یکی از معضلات عمده همه کشورها محسوب می شود اعتیاد به مواد مخدر علاوه بر زیان های جسمی ، تبعات اجتماعی ، و اقتصادی بسیاری دارد . روش های مختلفی برای ترک اعتیاد استفاده می شود ولی بهتر است فرد توسط پزشک ، روانپزشک و افرادی که در این حوزه اطلاعات دارند ماده مخدر را ترک کند .
در این مقاله به بررسی روشهای ترک اعتیاد می پردازیم .
روشهای ترک اعتیاد
ترک اعتیاد به مواد مخدر خیلی سخت است و شامل شیوه هایی است که در ادامه بیان می شود :
- كم كردن تدریجی ماده مخدر
- استفاده از داروهای ترک اعتیاد به صورت سرپایی
- استفاده از داروهای ترک اعتیاد با بستری شدن در بیمارستان
- روش سم زدایی یا UROD
در ادامه روش های ترک اعتیاد به صورت کامل تری بیان می شود .
كم كردن تدریجی ماده مخدر
اولین روش ترک اعتیاد ، كم كردن تدریجی ماده مخدر است . در این روش فرد بیمار می تواند با اراده قوی و داشتن هدف و برنامه منظم ، هر روز از ماده مخدر مصرفی خود کم کند یا به صورت هفتگی یا حتی ماهانه مقدار مشخصی از ماده مخدر را کم کند . تا در طی یک سال مقدار آن را به صفر برساند . در این زمان فرد معتاد نیاز دارد تحت نظر مراکز ترک اعتیاد باشد که در آن جا تحت نظر پزشک ، روانپزشک و روانشناس است . از ویژگی این روش ترک این است که فرد معتاد می تواند به فعالیت های روزمره خود بپردازد . غذاهای مفید در ترک اعتیاد نیز در این زمینه کمک کننده است .
استفاده از داروهای ترک اعتیاد به صورت سرپایی
در روش ترک اعتیاد با استفاده از داروهای به صورت سرپایی ، فرد معتاد توسط پزشک ترک ماده مخدر را شروع می کند و داروهای اعصاب ( بیشتر داروهای روانپزشکی هستند چون بیشتر علائم اعتیاد روانی هستند تا جسمی ) را مصرف می کند در این روش ترک اعتیاد بیمار اصلاً نباید همزمان با مصرف داروهای تجویز شده ماده مخدر را مصرف کند اثرات درمانی داروهای تجویز شده و این كه به چه میزان باید تجویز گردد بستگی به نوع ماده مخدر مصرفی و مقدار آن دارد . در این شیوه ترک اعتیاد ، فرد معتاد یک هفته باید در منزل باشد و بعد از یک هفته می تواند به کارهای روزانه خود بپردازد .
استفاده از داروهای ترک اعتیاد با بستری شدن در بیمارستان
شیوه ترک اعتیاد با بستری در بیمارستان مانند ترک اعتیاد سرپایی است با این تفاوت كه فرد معتاد به ماده مخدر در بیمارستان بستری می شود و كلیه فرایند درمان با نظارت پزشک صورت می گیرد . از مزایای روش ترک اعتیاد با بستری در بیمارستان این است كه فرد معتاد از نزدیک مراقبت های لازم پزشكی و پرستاری دریافت می کند و چون در بیمارستان بستری است دسترسی او به مواد مخدر بسیار كم و یا حتی غیر ممكن است و هنگامی که فرد معتاد علائم و نشانه های روانی و یا جسمی ترک اعتیاد را نشان می دهد به راحتی داروهایی به او تزریق می شود و فرد معتاد کمتر از علائم ترک اعتیاد اذیت می شود .
روش سم زدایی یا UROD
یکی از روشهای جدید ، سریع و پیشرفته ترک اعتیاد ، سم زدایی فوق سریع ( UROD ) است که منجر به کاهش علائم و عوارض سندرم ترک می شود . در روش سم زدایی فوق سریع بسته به نوع ماده مخدر ، نحوه مصرف ماده مخدر و مدت زمانی که فرد معتاد بوده است . فرد معتاد بین 4 تا 6 ساعت توسط متخصص بی هوش می شود در زمان بی هوشی داروهایی به بیمار تزریق می شود كه او بعد از آن كه به هوش می آید بسیاری از نشانه های جسمی ترک ماده مخدر را ندارد. هم چنین ادامه درمان های ضروری به عهده روانپزشک است كه با بررسی وضعیت روانی بیمار ، برنامه درمانی را شروع می کند . بهتر است روش سم زدایی در بیمارستان انجام شود و فرد بیمار چند روز در بیمارستان بستری باشد تا سایر علائم جسمی و روانی او توسط پزشک درمان شود . اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد انواع مواد اعتیادآور و مخدر دارید در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی عضو شوید .یا با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منبع : میزان موفقیت ترك اعتیاد به روش سم زدایی فوق سریع (UROD ) بیهوشی عمومی ، حسن تیموری و همکاران ، 1388
» انواع اعتیاد به اینترنت
» پیشگیری از اعتیاد به اینترنت
» درمان اعتیاد به اینترنت
» علائم اعتیاد به اینترنت
» انواع اختلالات مرتبط با مواد مخدر و اعتیادآور
» اعتیاد به مواد مخدر چیست
» علل بروز اعتیاد
پاسخ مشاور: در اینجا فقطه به روش های کلی اشاره شده ، ترک اعتیاد برای هر فرد بسته به شرایط خودش می تونه روش متفاوتی داشته باشه . که نوع و میزان مصرف ار عوامل مهم هست .
پاسخ مشاور: اغلب روش های ترک اعتیاد کاملا برگشت داره و کم هستند کسانی که یک بار برای همیشه ترک کردند .
پاسخ مشاور:
سلام . این قرص یک ماده توهم زاست که مصرفش توهم شدیدی ایجاد می کنه . توصیه می کنم مقاله ال اس دی رو مطالعه کنید .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای ترک مواد مخدر حتماً باید به مراکز ترک اعتیاد رفت و تحت نظر پزشک و روانشناس بود .
پاسخ مشاور:
سلام .
به زودی مقاله اعتیاد به مواد نیروزا بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار داده خواهد شد .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |