علائم پرخوری عصبی

پرخوری عصبی یا پراشتهایی عصبی از جمله اختلالات خوردن است که با پرخوری هایی که گاهی افراد در مهمانی ها دارند متفاوت است . از بسیاری جهات پرخوری عصبی نشانه شکست تلاش های بیمار در رسیدن به بی اشتهایی عصبی است چون هدف دو مشکل لاغری زیاد است . در پرخوری عصبی فرد احساس وحشت می کند چون احساس می کند که خوردن او خارج از کنترل است . پراشتهایی عصبی باعث نابهنجاری ها و مشکلات زیادی مانند کم آبی ، مشکلات دندان ، اختلال قاعدگی و ... می شود افراد مبتلا به پراشتهایی عصبی افراد بلندپروازی هستند و در واکنش به فشارهای اجتماعی و اخلاقی لاغر می شوند . از دیگر علائم پرخوری عصبی می توان گفت این افراد افسرده هستند و در خانواده هایی زندگی می کنند که میزان افسردگی آن ها بالا است . میزان صمیمیت در خانواده های آن ها کم تر از خانواده افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی است .
در این مقاله به بررسی پرخوری عصبی می پردازیم .
تعریف پرخوری عصبی
پرخوری عصبی نوعی اختلال خوردن است که به موجب آن افراد جوان به ویژه دخترها نسبت به آن خیلی آسیب پذیر هستند هم چنین پسرهای هم جنس گرا و دو جنس گرا نیز نسبت به آن آسیب پذیر هستند افرادی که پراشتهایی عصبی دارند معمولاً رژیم غذایی خیلی سختی می گیرند و ورزش بیش از اندازه می کنند و همراه با آن خیلی پرخوری می کنند و معمولاً بعد از آن عمداً استفراغ می کنند و برای پاکسازی از ملین ها استفاده می کنند . افراد پس از پرخوری دچار احساس گناه ، افسردگی و نفرت از خود می شوند .

علائم پرخوری عصبی
پرخوری عصبی سه نشانه اصلی دارد ؛ دوره های مکرر پرخوری دارند ، رفتارهای جبرانی نامناسب مکرر برای پیشگیری از افزایش وزن و ارزیابی خود بی جهت تحت تاثیر شکل و وزن بدن قرار دارد . این افراد وقتی تنها هستند اغلب احساس نگرانی و ناخشنودی می کنند و با هجوم بردن به غذا و خوردن احساس آرامش می کنند . و این افراد ظرف یک یا دو ساعت چند هزار کالری مصرف می کنند و بعد استفراغ می کنند و همین مسئله باعث آسیب به مینای دندان می شود و حتی در برخی موارد باعث آسیب زیادی به گلو و معده می شود . افراد مبتلا به این اختلال ممکن است برای اجتناب از افزایش وزن هورمون تیروئید مصرف می کنند افراد مبتلا به دیابت و پرخوری عصبی امکان دارد انسولین خود را حذف کنند تا سوخت و ساز غذای مصرف شده را کاهش دهند . برخلاف افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی افراد مبتلا به پراشتهایی عصبی در مورد عادت های خوردن نابهنجار خود احساس افسردگی و گناه می کنند و از شدت درماندگی به فکر کمک بر می آیند . به همین علت درمان پراشتهایی عصبی از درمان بی اشتهایی عصبی راحت تر است .
برخی از افراد مبتلا به پرخوری عصبی مانند افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی کمالگرا هستند . این افراد برخلاف دیگران نه تنها در زمینه خوردن بلکه در زمینه های دیگر زندگی نیز نمی توانند روی خود کنترل داشته باشند و به دزدی از فروشگاه ها و سوء مصرف الکل می پردازند . با این که افراد مبتلا به پر اشتهایی عصبی مانند افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی در مورد افزایش وزن نگران هستند ولی والدین آن ها از لحاظ عاطفی بی اعتنا است . برای تشخیص پرخوری عصبی فرد حداقل یک بار در هفته به مدت 3 ماه علائم بیماری را داشته باشد .
شیوع پرخوری عصبی
پرخوری عصبی از بی اشتهایی عصبی شایع تر است . تقریباً 2 تا 3 درصد دختران نوجوان به آن مبتلا هستند فقط 5 درصد آن ها قبلاً به بی اشتهایی عصبی مبتلا بوده اند . مطالعات نشان می دهد بی اشتهایی عصبی تحت تاثیر وراثت قرار دارد اضافه وزن و بلوغ زودرس خطر این اختلال را خیلی افزایش می دهد
شیوع 12 ماهه پرخوری عصبی در زنان جوان 1 تا 1.5 درصد است . این بیماری در نوجوانی و اوایل بزرگسالی به اوج خود می رسد . پرخوری عصبی در مردان خیلی کمتر از زنان شایع است . در واقع زنان 10 برابر مردان دچار پرخوری عصبی می شوند . حدود 20 درصد از زنان دانشجوی دانشگاه زمانی در طی تحصیل خود دچار علائم گذاری پراشتهایی عصبی می شود هر چند پراشتهایی عصبی اغلب در زنان جوان که وزن طبیعی دارند دیده می شود ولی گاهی مبتلایان سابقه چاقی نیز دارند . شیوع پرخوری عصبی در کشورهای صنعتی یک درصد است .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ترجمه یحیی سیدمحمدی
روانشناسی رشد تالیف لورا برک ، ترجمه یحیی سیدمحمدی
نکته آخر
پرخوری عصبی با اختلال پرخوری متفاوت است و شباهت این دو فقط در پرخوری های مکرر است. افراد در اختلال پرخوری عصبی در جهت جبران کار خود با استفراغ و موارد دیگر بر آمده اما در اختلال پرخوری این رفتار جبرانی دیده نمی شود. همچنین افراد در پرخوری عصبی به خود سخت گرفته و درصدد متناسب کردن اندام و وزن خود هستند در حالی که این رفتار به در اختلال پرخوری دیده نمی شود.
اختلال پرخوری در زنان بیشتر دیده شده و تحقیقاتی نشان داده که عوامل روانشناختی مؤثر در اختلال پرخوری در زنان شامل عوامل اصلی هیجان منفی، عادتهای رفتاری نامناسب و فقدان هیجان هستند.

» علت شیر نخوردن نوزاد
» انواع اختلالات تغذیه و خوردن
» فواید خوردن شیر مادر برای کودک
پاسخ مشاور:
سلام .
بله افرادی که پرخوری می کنند چون روی رفتار خود کنترل ندارند دچار افسردگی می شوند .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |