رابطه دوستی در میانسالی
دوستان بزرگسال مانند همسران ، رمانتیک ، و دوستان کودکی معمولاً از نظر سن ، جنسیت و جایگاه اجتماعی و اقتصادی مشابه هستند ، عواملی که به تجربیات ، تمایلات و نیازهای مشترک و بنابراین لذت حاصل از رابطه کمک می کنند . مانند سال های گذشته رابطه دوستان در میانسالی عزت نفس را از طریق تایید و پذیرش و کمک کردن در مواقع استرس تقویت می کنند . در میان گذاشتن افکار و احساسات گاهی در روابط دوستی بیشتر از روابط زناشویی است هر چند احساس تعهد کمتر است زیرا دوستان در طول زندگی می آیند و می روند . در این مقاله به بررسی رابطه دوستی در میانسالی شامل ویژگی روابط دوستی در میانسالی و فواید رابطه دوستی در میانسالی می پردازیم .
ویژگی روابط دوستی در میانسالی
هنگامی که مسولیت های خانواده در میانسالی کاهش یافتند افراد متوجه می شوند وقت بیشتری برای گذراندن با دوستان دارند . در تمام سنین مردان کم تر از زنان درباره احساسات خود با دوستان صحبت می کنند . مردان با دوستان خود درباره ورزش ها ، مسایل سیاسی و تجاری صحبت می کنند ، در حالی که زنان با دوستان خود روی احساسات و مسایل زندگی تمرکز می کنند . با این حال با بالا رفتن تعداد دوستان در هر دو جنس کاهش می یابد . شاید به این علت که افراد تمایل کمتری برای وقت گذرانی در روابط غیرخانوادگی پیدا می کنند مگر این که این روابط بسیار رضایت بخش و خشنود کننده باشد . افراد مسن عقاید پیچیده تری در مورد رابطه دوستی دارند آن ها برای کنار آمدن با دوستان تلاش بیشتری را نیز به خرج می دهند . افراد میانسال وقتی دوستی را انتخاب می کنند ، ارزش بیشتری برای این رابطه قایل می شوند و برای حفظ آن گام های بیشتری بر می دارند .
در میانسالی روابط خانوادگی و روابط دوستی به جنبه های مختلف سلامت روانی کمک می کند ، پیوند های خانوادگی از افراد در برابر تهدیدهای جدی و فقدان ها محافظت می کنند و در بلند مدت احساس ایمنی تامین می کند در مقابل روابط دوستی منبعی برای لذت و خشنودی هستند و زنان بیشتر از مردان از آن بهره مند می شوند . هنگامی که زوج های میانسال حس مشارکت و مصاحبت خود را احیا و تقویت می کنند ، دوستان خوبی برای هم می شوند . ولی در کل در نظر گرفتن همسر به عنوان بهترین دوست خیلی بیشتر به خشنودی زناشویی کمک می کند .
فواید رابطه دوستی در میانسالی
روابط دوستی در میانسالی به فعال ماندن مغز کمک می کند . در واقع حفظ دوستی های نزدیک ، بر سلامت مغز افراد تاثیر می گذارد و میتواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر باشد . هم چنین داشتن ارتباط اجتماعی و ارتباط با دیگران و روابط دوستی همانند ورزش و تغذیه سالم بر طول عمر افراد تاثیر می گذارد . هم چنین افراد میانسال با داشتن دوست احساس اعتماد به نفس و ارزش می کنند و دچار افسردگی و دیگر مشکلات روانی نمی شوند . برای مطالعه بیشتر در مورد رابطه دوستی در افراد به ویژه در میانسالی ، مشکلات دوره میانسالی ، میل جنسی در میانسالی و دیگر مسائل زندگی مانند ازدواج ، بارداری ، طلاق ، تربیت فرزندان ، ترک اعتیاد و ... در کانال تلگرام روان شناسی اجتماعی فیلیا متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید . یا اگر نیاز به راهنمایی و مشورت در مورد دیگر مسائل روانشناسی دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید و از کمک مشاوره روانشناسی فیلیا بهره مند شوید .
منبع : روانشناسی رشد تالیف لورا برک ، ترجمه یحیی سیدمحمدی
» تفاوت دخترها و پسرها در رابطه عاطفی
» فواید دوستی با همسالان در نوجوانی
» ویژگی روابط دوستی در نوجوانی
» دوستی دختر و پسر
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |