نکاتی برای شیر دادن به کودک

شیر مادر غنی ترین منبع تغذیه برای کودکان تا دو سالگی می باشد و تا حد امکان باید به نوزاد شیر مادر داده شود . تغذیه از شیر مادر به دلیل تامین همه مواد لازم برای رشد کودک ضروری می باشد . برخی نوزادان به دلایل مختلفی از شیر خوردن امتناع می کنند که علت شیر نخوردن نوزادان به عوامل زیادی بستگی دارد که هم به مادر و هم به خود نوزاد مربوط می شود ولی به هر حال تا حد امکان باید کودک از شیر مادر تغذیه شود . مادرانی که نوزاد شیرخوار دارند در بسیاری از موارد به مشکل بر می خورند و نمی دانند چه کاری باید انجام دهند در این مقاله نکات مهم شیر دادن به کودک را بررسی می کنیم که امکان دارد برای بسیاری از مادران جای سوال داشته باشد .
شیر دادن به نوزاد در طول شب
نوزادان در طول شب هم به غذا نیاز دارند و باید شیر بخورند . هم چنین شیر دادن در طول شبانه روز برای حفظ تولید شیر ضروری است زیرا میزان ترشح هورمون ها در شب بالاتر است بنابراین با شیر خوردن شبانه نوزاد هم نیاز او به غذا برطرف می شود و هم شیر بیشتری تولید می گردد . سعی کنید نوزاد را کنار خود بخوابانید تا در زمان شیر دادن به نوزاد به راحتی این کار را انجام دهید .

تعداد دفعات شیر دادن به نوزاد در شبانه روز
معمولا نوزادان بین 8 تا 12 بار در شبانه روز نیاز به غذا خوردن دارند . در تغذیه با شیر مادر مدت مکیدن و دفعات تغذیه نباید محدود شود . باید تا هر مدتی که کودک تمایل دارد ادامه پیدا کند که معمولا بین 5 تا 40 دقیقه می باشد . نوزادان باید در شب هم تغذیه شوند اگر نوزاد شرایط جسمی خوبی دارد تا زمانی که خودش بیدار نشود نیازی نیست او را برای شیر خوردن بیدار کنید ولی اگر نوزاد نیاز به تغذیه دارد باید سر ساعت او را برای شیر خوردن بیدار کرهد و سپس بخوابانید .
راه های افزایش شیر مادر
مکیدن صحیح و مکرر پستان مادر از مهم ترین عوامل زیاد شدن و تداوم شیر مادر است . اگر شیری که ترشح می شود به طور مداوم تخلیه نشود به تدریج تولید و ترشح شیر کاهش می یابد . به همین دلیل است که برای جلوگیری از بروز دلایل کم بودن شیر مادر تعداد دفعات شیر خوردن نوزاد در شب و روز را نباید محدود کنید . اگر نوزاد خواب آلود است و به این خاطر مکیدن های او برای ترشح شیر کافی نیست و یا موجب کاهش شیر شده است و او خوب رشد نکرده است روزها هر 2 ساعت و شب ها هر 3 ساعت او را بیدار کنید و به او شیر بدهید . در طول شیردهی از هر دو پستان شیر بدهید و اگر نوزاد مایل نبود در دفعه بعدی از پستانی که کمتر شیر خورده است به او شیر بدهید . از دادن سایر مایعات به شیرخوار زیر 6 ماه خودداری کنید و در صورت نیاز بهترین شیر کمکی شیر دوشیده شده مادر است .
به مکیدن و بلعیدن نوزاد در هنگام شیر خوردن دقت کنید و به محض کند شدن مکیدن و بلعیدن او را از یک پستان گرفته و به پستان دیگر منتقل کنید . آرامش داشته باشید زیرا اضطراب و استرس مانع جریان یافتن شیر در پستان می شود .
گرسنه نمانید و غذاهای طبیعی و تازه مصرف کنید . غذاهای مغذی به دفعات زیاد و میزان کمتر بخورید ، رژیم لاغری نگیرید ، فعالیت جسمی داشته باشید ، از مصرف قرص های ضد بارداری و استعمال دخانیات پرهیز کنید .
برفک نوک پستان
برفک معمولا به دنبال درمان ماستیت و سایر عفونت ها با آنتی بیوتیک به وجود می آید . این عفونت پوست نوک پستان را زخم کرده و خارش ایجاد می کند و نوک پستان کمی کم رنگ تر می شود . گاهی هم نوزاد مبتلا به برفک دهان است که به عنوان راه حل شیر نخوردن نوزاد ، در این حالت هم مادر و هم نوزاد باید درمان شوند . برای مشاوره شیر دادن به نوزاد با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا بهره مند شوید . هم چنین می توانید در کانال تلگرام روانشناسی کودک عضو شوید .

» تغذیه نوزاد از شیر مادر و اهمیت آن
» علت شیر نخوردن نوزاد
» فواید خوردن شیر مادر برای کودک
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |