راه حل مدیریت فشار روانی شغلی
فشار روانی یعنی پاسخ افراد به اتفاقات فشارزا که طی آن لازم است افراد توانمندی های خود را جهت مقابله یا کنار آمدن با فشارزاها به کار گیرند . با توجه به اینکه فشار روانی اثرات زیادی رو سلامت جسمی و روانی دارد و هم چنین با توجه به بالا رفتن میزان فشار روانی در بین مردم توجه روانشناسان به این موضوع جلب شد. شغل نیز یکی از دلایلی است که ممکن است فشار روانی زیادی با خود به همراه داشته باشد و این فشار علاوه بر اثرات زیانباری که دارد باعث کاهش علاقه به شغل ، کاهش عزت نفس و ابتلا به بیماری های روان تنی در افراد می شود و مجموع این عوامل باعث کاهش کارایی فرد و مجموعه خواهد شد . در تلاش برای مقابله با فشار روانی شغلی باید از همه امکانات برای کنترل اوضاع و احوال استفاده کرد . در ادامه مقاله مجموعه راه حل مدیریت فشار روانی شغلی را بیان می کنیم .
راه حل های فردی برای مدیریت فشار روانی شغلی
قابل دسترس ترین راهکارهای مقابله یا کنار آمدن با محرک هایی که تولید استرس می کنند ، همان هایی هستند که فرد در زندگی خود به کار می گیرد تا خود را کمتر در معرض فشار روانی در محیط کار ، در خانواده و جامعه قرار دهد . شیوه زندگی ، نگرش ها ، اعمال ، حرکات ، عادات و افکار می توانند به عنوان متغیرهای پیش بین برای قضاوت در مورد اینکه خودمان چقدر برای خود فشار روانی درست می کنیم به کار گرفته شوند . از این راه حل ها برای مدیریت فشار روانی شغلی می توانید استفاده کنید :
-
خوشبینی را در خود تقویت کنید و تا جایی که می توانید از بدبینی اجتناب کنید .
-
با انجام دادن تمرین هایی مانند تصویر سازی ذهنی ، ورزش کردن و ... سرسختی را در خود تقویت کنید.
-
با دیگران و به خصوص همکاران صمیمانه رفتار کنید تا حمایت اجتماعی به دست بیاورید .
-
قدر چیزهایی که دارید بدانید و یادتان باشد بسیاری از مردم چیزهایی که شما دارید را ندارند .
-
در شرایط مناسب شوخ طبع باشید و بدانید که طنز ، شوخی و شادی معقول می توانند ما را از شر برخی از فشارهای روانی نجات بدهند .
-
در برخورد با دبگران سعی کنید دلیل رفتار دشوار ، پرخاشگرانه و دور از انصاف آنها را در خود درک کنید و به این وسیله فشار روانی کمتری به خود وارد کنید .
-
با روش های ساده مراقبه و یوگا در خودتان آرامش به وجود بیاورید .
-
یکی دیگر از راه حل های مدیریت فشار روانی شغلی این است که وقتی در شرایطی قرار می گیرید که با هیچ راهی نمی توانید فشار روانی آن محیط را تحمل کنید ، محیط را برای مدتی کوتاه ترک کنید و آرام شده و سپس برگردید .
-
برای زندگی و روز شغلی خود برنامه داشته باشید ، زیرا برنامه داشتن و بر اساس آن پیش رفتن جلوی بسیاری از محرک های تنش زا را می گیرد .
-
حتما تغذیه مناسب و خواب کافی داشته باشید .
-
حتما ورزش را در برنامه های روزانه خود قرار دهید .
-
نکته اخر و مهم این که به یاد داشته باشید اعتقاد به یک اصل و تکیه گاه و اعتقاد به خالق هستی می تواند شما را از بسیاری از موقعیت های فشارزای شغلی و غیر شغلی نجات دهد .
فشار روانی کارکنان یک سازمان در موقعیت های بحرانی افزایش پیدا می کند ، اگر با مفاهیم روش ها و فنون توسعه مدیریت آشنا شوید و مهارت های لازم برای پیش بینی رویدادها را کسب کنید در آن صورت می توانید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنید .
در ادامه بخوانيد : واکنش مردان به فشار روانی
در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ اگر در شرایط کاری قرار بگیریم که نمی توانیم فشار را تحمل کنیم باید چه کنیم ؟
✔️ در چنین شرایطی باید محیط را ترک کنید . توضیحات تکمیلی در خصوص فشار شغلی و کنترل آن در متن مقاله بیان شده است .
2- ✔️ انجام چه تمریناتی می تواند به تقویت سرسختی مان کمک کند ؟
✔️ ورزش ، تصویر سازی ذهنی و غیره مواردی هستند که می توانند سرسختی تان را افزایش دهند . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدیریت فشار روانی در محیط کار می توانید به مقاله مراجعه کنید .
3- ✔️ برای مدیریت فشار روانی در محیط کار چه کنیم ؟
✔️ رفتار صمیمانه با همکاران ، تقویت خوشبینی و غیره مواردی هستند که به مدیریت فشار روانی در محیط کار کمک می کنند و این موارد به طور کامل در متن مقاله بیان شده اند .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |