دلایل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی
برای افرادی که در یک فرهنگ متفاوت زندگی می کنند ، احساس گاه به گاه ناراحتی ، تنهایی و دلتنگی برای فرهنگ مادری ، دوستان و خانواده طبیعی است . اما برخی اوقات استرس حاصل از سازگاری می تواند به مرحله ای برسد که نیازمند توجه خاص باشد . در کل بعضی از افراد نمی توانند با فرهنگ جدید سازگار شوند و آن را قبول ندارند . برخی هم خود را با فرهنگ جدید سازگار و هویت قبلی خود را فراموش می کنند . برخی هم قسمتی از فرهنگ جدید و قسمتی از فرهنگ قبلی خود را می پذیرند . چهار مرحله سازگاری در فرهنگ جدید عبارتند از ماه عسل ، بحران ، تنظیم و هماهنگی فرهنگی .
در این مقاله به دلایل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی و نشانه های تنش ناشی از سازگاری می پردازیم .
دلایل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی
عوامل زیادی می تواند فرآیند سازگاری با یک فرهنگ جدید را به چالش بکشد در واقع برخی از علل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی عبارتند از :
-
تغییر : هر تغییری چه مثبت و چه منفی می توانند تنش زا باشد . زیرا سازگاری با ناشناخته ها فرایندی انرژی بر و زمان بر است . قطعاً آمدن به یک فرهنگ جدید شامل تغییرات زیادی است .
-
فقدان : ورود به یک فرهنگ جدید می تواند به معنی از دست دادن و سوگ باشد . از دست دادن یا فقدان ارتباط با خانواده و دوستان ، از دست دادن موقعیتی که فرد در فرهنگ خودش داشته و از دست دادن مکان های آشنا و مورد علاقه ، غذا ها ، آب و هوا و... است .
-
تفاوت در ارزشها : تفاوت ها در ارزش های فرهنگ مقصد و فرهنگ مادری فرد می تواند چالش برانگیز باشد . این ارزش ها می تواند شامل ارزش های اخلاقی ، اجتماعی ، سیاسی ، آموزشی و شغلی باشد . به طور کلی هرچه تفاوت بین دو فرهنگ جدید و قدیم بیشتر باشد فرآیند سازگاری سخت تر است .
-
انتظارات : تجربیات یک فرد در مقصد ممکن است در اثر انتظاراتی که از پیش داشته تحت تاثیر قرار بگیرد . وقتی انتظارات بالا برآورده نشوند ، مشکلات افزایش می یابد .
-
مهارت های اجتماعی : مهارت های اجتماعی لازم برای موفق شدن ، از نظر شخصی و تحصیلات دانشگاهی ، از فرهنگی به فرهنگ دیگر متفاوت است . بسیاری از دانشجویان غیر بومی مهارت های اجتماعی بسیار موثری در فرهنگ و زبان مادری خود داشته اند . اما ممکن است برای یادگیری انواع دیگر مهارت ها در مقصد به مشکل برخورند .
-
قدرت پذیرش کشور و یا شهر میزبان : چگونگی رفتار افراد بومی با دانشجویان غیر بومی بر فرآیند سازگاری اثر می گذارد . اگر فرد با کسانی روبه رو شود که برخورد تبعیض آمیز دارند و از همه توقع دارند که با روش زندگی مقصد خود را سازگار کنند ، سازگاری می تواند مشکل تر شود .
نشانه های تنش ناشی از سازگاری
از مهم ترین نشانه های تنش ناشی از سازگاری می توان به موارد زیر اشاره کرد .
-
بیشتر وقت ها احساس افسردگی دارند
-
اغلب مواقع احساس تنهایی
-
اغلب مواقع احساس اضطراب و ناراحتی
-
اغلب بدون دلیل خاصی بیش از حد گریه می کند
-
تغییر محسوس در خواب
-
تغییر محسوس در اشتها
-
در بیشتر مواقع احساس زود رنجی
-
مشکلات و ناراحتی های جسمی که پزشکان برای آن علتی متوجه نمی شوند
-
مبتلا شدن به بیماری های زیاد و کوچک مانند سرماخوردگی ، سردرد ، معده درد
-
مشکل در تمرکز
-
مشکلات درسی که قبلاً نداشته اید
-
احساس از دست دادن کنترل در جنبه های مختلفی از زندگی
-
در اغلب اوقات احساس تنش و فشار
سوالات متداول
1- ✔️ دلایل دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی چیست؟
✔️ بعضی از افراد نمی توانند با فرهنگ جدید سازگار شوند و آن را قبول ندارند که در متن مقاله توضیح کامل داده شده است.
2- ✔️ نشانه های تنش ناشی از سازگاری چیست؟
✔️ از مهم ترین نشانه های تنش ناشی از سازگاری می توان به مواردی مثل احساس افسردگی اشاره کرد که در متن مقاله مطرح شده است.
3- ✔️ تفاوت در ارزش ها چه تاثیری بر دشوار شدن سازگاری در دانشجویان غیر بومی دارد؟
✔️ تفاوت ها در ارزش های فرهنگ مقصد و فرهنگ مادری فرد می تواند چالش برانگیز باشد که در متن مقاله مطرح شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |