نظریه جبران درباره بازی
بازی از شروع حیات آدمی با او همراه بوده است ، چون بازی جزئی از حیات انسان است . بنابراین تاریخ شروع بازی با تاریخ انسان یکی است . بازی فعالیتی است که با تمایل ، اختیار و برای سرگرمی و بدون توجه به نتیجه در زمان فراغت انجام می شود و باعث نشاط و شادابی می شود . از طریق بازی می توان کودکان مضطرب ، پرخاشگر ، خجالتی ، عاطفی ، مایوس ، افسرده ، بیش فعال ، بدبین ، ترسو و ... را شناسایی کرد . کودکان به کمک بازی ها ، نیروی اضافی خود را تخلیه می کنند ، رفع خستگی می کنند ، مسائل و مشکلات عاطفی خود را حل می کنند هم چنین از لحاظ جسمی و ذهنی رشد می کنند و برای بهتر زیستن در محیط اجتماعی آماده می شوند . از قدیم و گذشته بیان کرده اند کودکی که خوب غذا می خورد، خوب استراحت می کند و می خوابد و خوب بازی می کند حتماً سالم است . بازی فرایندی است که تقریباً در بیشتر حیوانات و در همه افراد تا پایان عمر ادامه دارد که علت آن بر حسب مراحل رشد و تکامل و تحت تاثیر عوامل مختلف است . نظریه های بازی مختلفی وجود دارد یکی از این نظریه ها ، نظریه جبران درباره بازی است .
در این مقاله به بررسی نظریه جبران درباره بازی می پردازیم .
نظریه روان درمانی جبران درباره بازی
جبران مکانیزم دفاعی روانی مهمی است که به قول آدلر فرد برای از بین بردن حقارت ها و ناکامی های خود و ظاهر ساختن نوعی برتری به آن دست می زند . نظریه جبران درباره بازی از سال 1920 به بعد مورد توجه قرار گرفت ." ویی نی " و " رابینسون " از نظریه جبران طرفداری می کنند . این افراد به علت این که اهمیت زیادی برای بازی های جبرانی رمزی قایل بودند ، به بازی های جبرانی رمزی پرداختند ، در واقع با توجه به تعداد و تنوع این نوع بازی در بین کودکان ، جبران را اساسی برای تبیین بازی های کودکان قرار دادند . بدیهی است که تنها قسمتی از بازی های رمزی را می توان با نظریه بازی درباره جبران تبیین کرد که کودکان از طریق بازی می کوشند محرومیت ها ، ضعف ها و حقارت های خود را جبران کنند .
بازی های رمزی
بازی های رمزی بازی هایی هستند که هیچ قانون خاصی ندارند و سازنده این بازی ها کودک است و این نوع بازی ها برای هر کودکی متفاوت است و در این جریان تعامل و ارتباط کودک با همسالان و هم بازی های شان به دیگران منتقل می شود . بازی در سن 2 سالگی تا 6 سالگی به علت تخیل کودک است و کودک به تنهایی بازی می کند . کودک با اشیا و وسایل در دسترس به گونه ای بازی می کند که در تخیل شان با آن رو به رو هستند . مثلاً یک تکه چوب برای یک کودک نماد اسب است و بر آن سوار می شود و برای کودکی دیگر شمشیر است و با آن می جنگد .
منبع :
روانشناسی بازی تالیف دکتر محمد علی احمدوند
در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ نظریه روان درمانی جبران درباره بازی چیست؟
✔️ نظریه جبران درباره بازی از سال 1920 به بعد مورد توجه قرار گرفت که در متن مقاله به طور کامل ارتباط جبران با بازی مطرح شده است.
2- ✔️ بازی های رمزی چیست؟
✔️ بازی های رمزی بازی هایی هستند که هیچ قانون خاصی ندارند و سازنده این بازی ها کودک است که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- ✔️ جبران چیست؟
✔️ جبران مکانیزم دفاعی روانی مهمی است که به قول آدلر فرد برای از بین بردن حقارت ها به آن دست می زند و در متن مقاله شرح داده شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |