نظریه فروید درباره بازی
بازی ابزاری برای رفع نیازها ، احساسات و افکار در کودکان می باشد . هم چنین بازی کردن در رشد روانی ، جسمی ، اجتماعی و حرکتی کودکان نقش بسیار زیادی دارد ، بازی یک فعالیت سرگرم کننده است که فرصت مناسبی را برای بیان احساسات به کودکان می دهد . کودکان به دلیل پایین بودن سطح تفکر انتزاعی قادر به بیان هیجانات و احساسات خود نیستند و بازی کردن بهترین راه برای نشان دادن این احساسات است ، اگر به بازی کودکان با دقت نگاه کنید متوجه خواهید شد که این ها انعکاسی از دنیای درونی کودک هستند که به این صورت نشان داده می شوند . نظریه های بازی مختلفی وجود دارد یکی از این نظریه ها ، نظریه فروید درباره بازی است .
در این مقاله به بررسی نظریه فروید درباره بازی می پردازیم .
نظریه روان درمانی بازی فروید
فروید که پرتو تدوین نظریه تداعی آزاد و استفاده از آن در تبیین بازی کودکان ، پدر بازی درمانی شناخته می شود ، این فکر را مطرح کرد که ، در صورت ارضا نشدن غرایز ، تعدادی فعالیت های جانشین رخ خواهد داد . مثلاً وقتی فرد ، به هر دلیل ، حالت تنش را در خود درک می کند ، در پی تلاش برای رفع آن بر می آید . اگر یک کار صورت نگیرد ، نتیجه برای وی ناخوشایند خواهد بود به همین دلیل است رضایت یا لذت می گردد . این نظریه بازی ها بعد ها در متون روانشناسی به " اصل لذت " معروف کرد . بر طبق نظریه روان درمانی بازی فروید ، انسان در جست وجوی ارضای تمایلات و لذت ناشی از آن و یا اجتناب از درد است تا بدان وسیله تنش درونی خود را کاهش دهد یا رفع کند .
" اصل لذت " از فرض های اساسی فروید است . وی به اتکای این فرض بیان کرده بازی تجلی تکانش جست وجوی لذت است . فروید می گفت که احتمالا دو جنبه در رفتار بازی وجود دارد اولین جنبه اصلی لذت است و دومین جنبه عنصر " ضرورت تکرار" معنی جنبه دوم این است که کودکان به تکرار بازی ادامه می دهند تا تجربه ای را که برایشان با اهمیت است کسب کنند و وقتی بر آن مسلط شدن بازی را متوقف می کنند . بنابراین کودک بازی را هم چون وسیله ای برای رهایی از تنش درونی از طریق احیای تخیلی و مجدد تجربه اصلی به کار می برد .
از زمان فروید به بعد به بازی به ملاحضه های تحلیلی و نمادین توجه شده است و بسیاری از متخصصان از آن هم چون کمکی برای درمان کودکانی که درجاتی از مشکل ناسازگاری نشان می دهند . استفاده شده است . برای اطلاعات بیشتر در مورد مهارت های فرزند پروری در زندگی مانند تاثیر بازی در زندگی کودکان ، بازی متناسب هر سن ، تفاوت بازی پسرها با دخترها ، نقاشی کودکان ، نحوه تربیت فرزندان ، بلوغ پسرها ، بلوغ دخترها ، زمان شروع بلوغ در پسرها و دخترها ،
منبع :
روانشناسی بازی تالیف دکتر محمد علی احمدوند
در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ نظریه روان درمانی بازی فروید چیست؟
✔️ فروید که پرتو تدوین نظریه تداعی آزاد و استفاده از آن در تبیین بازی کودکان ، پدر بازی درمانی شناخته می شود که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ بازی از دیدگاه فروید انعکاس چیست؟
✔️ بازی از دیدگاه فروید انعکاسی از دنیای درونی کودک است که در متن مقاله به طور کامل توضیحات آن مطرح شده است.
3- ✔️ طبق نظریه فروید انسان در جستجوی چیست؟
✔️ بر طبق نظریه روان درمانی بازی فروید انسان در جست وجوی ارضای تمایلات و لذت ناشی از آن و یا اجتناب از درد است که در متن مقاله شرح داده شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |