احساس گناه کودکان بعد از طلاق والدین
طلاق والدین یکی از عمده ترین رویدادهای استرس زایی است که کودکان و نوجوانان با آن مواجه می شوند و اثرات کوتاه مدت و بلندمدت اقتصادی ، اجتماعی ، عاطفی و هیجانی در بزرگسالان و کودکان بر جای می گذارد.
دراین میان ، کودکان طلاق به خاطر سن پایین تر و مهارت هاي کم تر ، بیشترین آسیب را متحمل می شوند و به همین دلیل والدین باید تلاش کنند تاثیرات طلاق بر فرزندان را تا حد امکان کاهش دهند . یکی از احساساتی که در کودک بعد از طلاق والدین به وجود می آید احساس گناه است زیرا کودک به دنبال دلیل می گردد و خودش را مقصر می داند ، ترس کودکان از تنها ماندن بعد از طلاق شدید است و کودک اغلب فکر می کند " من بچه بدی بودن مه بابام یا مامانم منو تنها گذاشت و رفت " .
احساس گناه در کودکان بعد از طلاق بسیار شایع است به خصوص در کودکان سنین پایین تر و به دلیل عواقبی که برای سلامت روان کودک دارد باید ان را از بین برد و به کودک اطمینان داد که اگر پدر و مادر جدا شده اند او مقصر نیست . در ادامه این مقاله به بیان احساس گناه کودکان بعد از طلاق والدین می پردازیم .
احساس گناه کودکان بعد از طلاق والدین
اغلب بچه ها فکر می کنند آنها مسئول طلاق والدین هستند و والدین هم باید انتظار این بازتاب از طرف کودکان را داشته باشند و سعی کنند این باورها را از ذهن او دور کنند . آنها باید مساله احساس گناه را برای کودک باز کنند و به او اطمینان بدهند که آنها به هیچ وجه مسئول تصمیم گیری بزرگ ترها نیستند ، تصمیم به جدایی از طرف بزرگ تر ها گرفته می شود و از کنترل بچه ها خارج است .
با اطمینان خاطری که والدین به کودکان می دهند بار گناه و تقصیری که کودک بی جهت بر دوش می کشد از شانه او برداشته می شود . بیشتر بچه های طلاق خودشان را مسول جدایی والدین می دانند و وقتی از آنها پرسیده می شود که چه کاری کرده اند که فکر می کنند باعث جدایی پدرو مادرشان شده اند اغلب می گویند که " بچه خوبی نبودم " ، " مامان و بابا جدا شدند چون به بابام اهمیت نمی دادم " ، " چون همش با داداشم دعوا می کردم " .
نشانه احساس گناه بعد از طلاق والدین در رفتار کودکان این است که مثلا می گویند : " مامان بيا ديگه تو را اذيت نميكنم" . يا ميگويند : " بابا بيا قول ميدهم ديگر شيطنت نكنم" اينان خود را مسئول احساس ميكنند و گمان دارند اشتباهي را مرتكب شدهاند و با خود فکر می کنند اگر بچه خوبی باشم مامان و بابا اشتی می کنند و بدین ترتیب رویای ازدواج والدین بعد از طلاق نیز به سراغش می اید و از این به بعد برای آن تلاش می کند .
این احساس گناه تا سال ها بعد در کودکان باقی می ماند و این احساس شرمندگی مداوم ، اعتماد به نفس و عزت نفس کودک را ازبین می برد و باید دلیل این احساس گناه در کودکان باید کشف شود و والدین باید به کودک توضیح بدهند و اعتماد به نفس او را بالا ببرند تا این احساس نادرست و احساس مسئولیت کاذب از بین برود .
در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ کودکان از طلاق والدینشان چه آسیب هایی می بینند؟
✔️ طلاق والدین آسیب های زیادی به کودکان وارد می کند که یکی از مهم ترین آن ها ایجاد احساس گناه است که توضیحات تکمیلی در این رابطه در متن مقاله بیان شده است.
2- ✔️ کودکان چگونه بابت طلاق والدین خود احساس گناه می کنند؟
✔️ بیشتر کودکان طلاق خود را مسئول جدایی والدین می دانند و احساس گناه می کنند که در مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
3- ✔️ برای از بین بردن احساس گناه کودکان طلاق چه کاری می توان انجام داد؟
✔️ احساس گناه کودکان طلاق باعث از بین رفتن اعتماد به نفسشان می شود که والدین باید عزت نفس و اعتماد به نفس کودکان را بالا ببرند و توضیحات تکمیلی در این مورد در مقاله بیان شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |