تیپ های شخصیتی یونگ

یونگ علاوه بر سطوح روان و پویش های شخصیت ، چند تیپ روانشناختی را مشخص کرد که از وحدت دو نگرش اساسی درون گرایی و برون گرایی و چهار کارکرد مجزای تفکر ، احساس ، حس کردن ، و شهود حاصل می شود . درون گرایی و برون گرایی می توانند با یک یا تعداد بیشتری از چهار کارکرد ترکیب شوند و هشت گرایش یا تیپ را به وجود آورند . چهار کارکرد شامل حس کردن ، تفکر ، احساس ، و شهود است . حس کردن به افراد می گوید چیزی وجود دارد . تفکر آن ها را قادر می سازد معنی آن را تشخیص می دهد . احساس ارزش آن را به آن ها می گوید ، و شهود به آن ها امکان می دهد آن را بشناسند بدون این که بدانند چگونه آن را شناخته اند .
در این مقاله به بررسی تیپ های شخصیتی یونگ می پردازیم .
تیپ های شخصیتی یونگ
در مورد تیپ های نظریه شخصیتی یونگ می توان به درون گرایی ، برون گرایی ، تفکر ، احساس ، حس کردن و شهود اشاره کرد :
- درون گرایی
- برون گرایی
- تفکر
- احساس
- حس کردن
- شهود
در ادامه مقاله به صورت کامل تری در مورد تیپ های روانشناختی یونگ توضیح داده می شود .

درون گرایی
طبق نظر یونگ ، درون گرایی برگرداندن انرژی روانی به درون ، به سمت دنیای ذهنی است . درون گرایان با دنیای درونشان ، با وجود تمام سوداری ها ، خیال پردازی ها ، رویاها ، و برداشت های فردی آن هماهنگ شده اند . البته این افراد دنیای بیرونی را درک می کنند ، اما این کار به صورت گزینشی و با دیدگاه ذهنی خودشان انجام می دهند .
برای متن کامل مقاله روی درون گرایی در نظریه یونگ کلیک کنید .
برون گرایی
بر خلاف درون گرایی ، برون گرایی نگرشی است که برگرداندن انرژی روانی به بیرون مشخص می شود ، به طوری که فرد به سمت دنیای عینی و به دور از دنیای ذهنی گرایش می یابد . برون گرایان بیشتر از دنیای درونی تحت تاثیر محیط شان قرار دارند . آن ها روی نگرش عینی تمرکز نموده و جلوی نگرش ذهنی را می گیرند .
برای متن کامل مقاله روی برون گرایی در نظریه یونگ کلیک کنید .
تفکر
فعالیت عقلانی منطقی که زنجیره ای از افکار را تولید می کند تفکر نامیده می شود . نوع تفکر بسته به نگرش اساسی فرد ، می تواند برون گرا یا درون گرا باشد . افراد برون گرای متفکر قویا به افکار عینی متکی هستند ، اما می تواند از افکار انتزاعی هم در صورتی که این افکار از بیرون ، مثلاً از طرف والدین یا معلمان منتقل شده باشد ، استفاده کنند . افراد درون گرا متفکر به محرک ها محیطی واکنش نشان می دهند ، اما تعبیر آن ها از یک رویداد بیشتر تحت تاثیر معنای درونی ای که به آن می دهد ، قرار دارد تا خود واقعیت های عینی .
برای متن کامل مقاله روی کارکرد تفکر در نظریه یونگ کلیک کنید .
احساس
فرایند ارزش قایل شدن برای یک عقیده یا رویداد ، احساس نامیده می شود ، با این حال ، ارزش قایل شدن اصطلاح محدود کننده ای است ، زیرا احساس می تواند به معنی حس کردن یا شهود نیز باشد . برای مثال ، زمانی که افراد که می گویند " این سطح صاف احساس می شود ، آن ها کار کرد حسی خود استفاده می کند . کارکرد احساس باید هم چنان از هیجان متمایز شود . احساس ارزش قایل شدن برای هر فعالیت هشیاری است .
برای متن کامل مقاله روی کارکرد احساس در نظریه یونگ کلیک کنید .
حس کردن
کارکردی که محرک های مادی را دریافت نموده و آن ها را به هشیاری ادراکی تبدیل می کند ، حس کردن نامیده می شود . حس کردن کاملاً شبیه محرک مادی نیست ، بلکه صرفا ادراک فرد از تکانه های حسی است . این ادراک ها به تفکر منطقی یا احساس وابسته نیستند ، بلکه به صورت واقعیت های مطلق و اولیه در درون هر فرد وجود دارد .
برای متن کامل مقاله روی کارکرد حس کردن در نظریه یونگ کلیک کنید .
شهود
شهود عبارت است از درک فراتر از فعالیت های هشیاری شهود مانند حس کردن ، بر اساس ادراک واقعیت های مطلق و اولیه قرار دارد ، واقعیت هایی که برای کارکردهای تفکر و احساس ، مواد خام تامین می کند . شهود از این نظر با حس کردن فرق دارد که خلاق تر است .
برای متن کامل مقاله روی کارکرد شهود در نظریه یونگ کلیک کنید .

در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ تیپ های شخصیتی یونگ چیست؟
✔️ در مورد تیپ های نظریه شخصیتی یونگ می توان به درون گرایی، برون گرایی، تفکر، احساس، حس کردن و شهود اشاره کرد که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ درون گرایی در تیپ های شخصیتی چیست؟
✔️ طبق نظر یونگ ، درون گرایی برگرداندن انرژی روانی به درون ، به سمت دنیای ذهنی است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
3- ✔️ برون گرایی در تیپ های شخصیتی چیست؟
✔️ بر خلاف درون گرایی ، برون گرایی نگرشی است که برگرداندن انرژی روانی به بیرون مشخص می شود ، به طوری که فرد به سمت دنیای عینی و به دور از دنیای ذهنی گرایش می یابد که در متن توضیح داده شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |