سلامت روانی مادر در بارداری
بارداری یکی از اتفاقات مهم در زندگی است و زن و شوهر باید آماده این اتفاق مهم باشند و شرایط لازم برای بارداری را داشته باشند ولی گذشته از این یکی از مسائل مهم در مورد بارداری سلامت روانی مادر در بارداری است .
امروزه اهمیت سلامت جسمی مادر در بارداری بر کسی پوشیده نیست اما متاسفانه تعداد کمتری از افراد از اهمیت آرامش روان و تاثیر آن بر مادر و کودک آگاهی کافی دارند . در صورتی که عوارض ناشی از عدم توجه به نکات سلامت روان اگر از عوارض ناشی از مشکلات جسمی وخیم تر نباشد ، کم تر نخواهد بود . در ادامه مقاله به اهمیت و عوامل آرامش روانی مادر در بارداری می پردازیم .
تاثیر روابط زوجین بر سلامت روانی مادر در بارداری
عوامل زیادی وجود دارند که بر سلامت روان مادر در بارداری تاثیر می گذارند ولی عاملی که بیشتر از بقیه اهمیت دارد ارتباطی است که میان زوج وجود دارد و اهمیت آن به قدری است که می تواند بقیه عوامل را تشدید یا تضعیف کند ، به عنوان مثال اگر مادری در موقعیت شغلی خود دچار اضطراب و تنش هایی باشد اگر از حمایت همسرش برخوردار باشد اضطراب کمتری را تجربه کرده و شرایط روانی بهتری خواهد داشت .
بر خلاف تصور عموم که غالبا بر نقش مادر در سلامت فرزند تاکید می شود ولی با نگاهی عمیق تر می توان دریافت که نقش پدر پررنگ تر و برجسته تر است جرا که اگر پدر از همان ابتدای بارداری مادر همراهی لازم را با اوداشته باشد و در شرایط مختلف از او حمایت کند در حقیقت علاوه بر آرامش روان مادر سلامت فرزند خود را نیز تامین کرده است .
لذا پدر از نقش بسیار مهمی در خانواده برخوردار است و سلامت روان مادر و فرزندان از همان ابتدا به وجود پدری آگاه و مسئول وابسته است . پدر می تواند از ماه های آخر بارداری با صحبت کردن با جنین با وی ارتباط برقرار کند و وجود این ارتباط علاوه بر اینکه موجب اطمینان خاطر و آرامش قلبی مادر می شود سبب می شود که از همان ابتدای تولد کودک صدای پدر را شناخته و با او انس بگیرد و وجود پدر یکی از عوامل مهم سلامت روانی مادر در بارداری هم برای مادر و هم فرزند است .
افسردگی مادر
یکی از مسائل شایع دوران بارداری و پس از آن افسردگی است که می تواند سلامت روان مادر را تهدید کند . برخی از مادران در بارداری یا پس از زایمان به نوعی از افسردگی دچار می شوند . افسردگی معمولا پس از بروز یک سری تغییرات عمده در فرد بروز می کند و به همین دلیل تعجبی ندارد که پس از تولد نوزاد و ورود او به زندگی مادر دگرگونی هایی در زندگی یک زن رخ دهد که او را برای مدتی دچار افسردگی بارداری یا افسردگی پس از زایمان کند .
تغییرات هورمونی و رویدادهای استرس زای زندگی که در طول بارداری یا نزدیک به زایمان رخ می دهند می توانند موجب افسردگی شوند البته گاهی نیز پیش می آید که مادر در دوران بارداری خود را از هرگونه فعالیت خانوادگی و اجتماعی کنار می کشد و بارداری را به معنای پایان فعالیت های خود دانسته و صرفا به استراحت و خواب می پردازد و این کناره گیری از روابط می تواند موجب افسردگی در او شود .
در بسیاری از زنان افسردگی دوران بارداری به محض تولد نوزاد از بین می رود اما مادران مبتلا به افسردگی پس از زایمان راه دشوارتری را در پیش دارند .
در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ چه مواردی می توانند بر سلامت روان مادران باردار تاثیر بگذارند؟
✔️ انواع اضطراب هایی که سلامت روان مادران را تهدید می کنند متنوع هستند اما تنش شغلی یکی از انواع آن هاست. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به متن مقاله مراجعه کنید.
2- ✔️ افسردگی پس از زایمان چیست؟
✔️ برخی از مادران در بارداری یا پس از زایمان به افسردگی مبتلا می شوند که به آن افسردگی بارداری یا پس از زایمان می گویند و در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
3- ✔️ افسردگی بارداری به چه دلیل به وجود می آید؟
✔️ تغییرات هورمونی، رویداد های استرس زای زندگی و دیگر مواردی که در متن مقاله بیان شده اند می توانند از دلایل بروز افسردگی پس از زایمان باشند.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |