نقش پدر پس از زایمان مادر
به دلیل اهمیتی که دوران بارداری و هم چنین بچه دار شدن دارد وجود شرایط مناسب قبل از بارداری برای خانواده ضروری است و علاوه بر آن سلامت روانی مادر در بارداری نیز از اهمیت ویژه ای برخوردارد است ، نحوه مراقبت از مادر دردوران نقاهت بعد از زایمان نیز اهمیت زیادی دارد و باید به درستی به آن پرداخته شود تا مادر و نوزاد دچار مشکلی نشوند و برای این امر مهم پدر و اطرافیان مادر نقش کلیدی دارند . پس از زایمان مادر پدر در قبال همسر و فرزندش مسئولیت زیادی دارد و گرچه در چنین مواقعی نزدیکان و به خصوص مادربزرگ ها حضور دارند ولی وجود آنها نمی تواند جایگزین نقش پدر باشد . به دلیل اهمیتی که نقش پدر دارد در ادامه این مقاله به موضوع نقش پدر و مراقبان پس از زایمان مادر می پردازیم .
نقش پدر در مراقبت از مادر و نوزاد
نقش پدر پس از زایمان مادر بسیار پررنگ و حیاتی است و وجود پدری آگاه و مسئول نقش مهمی در تضمین سلامت روانی مادر و جنین دارد . پس از زایمان مادر و تولد نوزاد مسئولین پدر در قبال همسر و فرزندش بیشتر خواهد بود و در چنین شرایطی پدر باید زمان بیشتری را صرف مراقبت از همسر و فرزندش کند .
بهتر است بعد از تولد کودک ، پدر چند روزی را مرخصی بگیرد زیرا همسرش به تازگی زایمان کرده و از نظر روحی دچار تغییراتی شده است که هم برای مراقبت از خود و هم نوزاد نیاز به همراهی دارد . متاسفانه معمولا بعد از تولد توجه بیشتر اطرافیان به نوزاد معطوف است در حالی که مادر بیش از قبل نیاز به توجه و حمایت اطرافیان دارد .
هم چنین نقش دیگر پدر این است که با برخورد مناسب نسبت به دخالت های اطرافیان ، فضای آرام تری برای مادر فراهم کند . البته هر کمک یا پیشنهادی به معنای مداخله نیست اما جایی که اطرافیان سعی دارند نظر خود را به زوج تحمیل کنند برخورد مناسب و توام با احترام می تواند دخالت ها را کاهش دهد .گر چه این قبیل نظرات از سوی اطرافیان اغلب به دلیل دلسوزی و نگرانی است اما ممکن است احساس بی کفایتی ، ناتوانی و وابستگی را به والدین و به خصوص مادر انتقال دهد البته در این که زوج های جوان در اولین روزهای بعد از تولد به کمک والدین نیاز دارند شکی نیست ولی این کمک ها نباید به گونه ای باشد که حس ناتوانی و وابستگی را به زوج انتقال بدهد . پدر باید با کمک به مادر در شیر دادن ، خواباندن ، نگهداری و مراقبت از نوزاد او را در این زمینه همراهی کند تا احساس توانمندی در او تقویت شود . زمانی که مادر از توجه و همراهی پدر در انجام مسولیت های جدید بهره مند باشد خستگی کمتری را تجربه می کند و ارتباط بهتری با نوزاد خواهد داشت .
وظایف مراقبان پس از زایمان مادر
در ادامه به وظایف مراقبان پس از زایمان مادر می پردازیم :
مراقبان خوب کسانی هستند که از همان روزهای اول زمینه را به گونه ای فراهم می کنند که مادر به تدریج با بهبود وضعیت جسمی خود بتواند وظایف مربوط به مراقبت از نوزاد را بر عهده بگیرد . برای این منظور بهتر است مراقبان کارهای معمول خانه را اعم از پختن غذا ، آماده کردن لباس ها ، نظافت خانه و ... را انجام دهند تا والدین جوان بتوانند فرصت بیشتری را برای ارتباط با نوزاد و انجام مسئولیت های جدید داشته باشند . در واقع نقش مراقبان باید تسهیل ارتباط والدین و نوزاد باشد . اما متاسفانه آنچه اتفاق می افتد این است که مراقبان مسولیت های مربوط به نوزاد را بر عهده می گیرند و والدین جوان به خصوص مادر را تا مدتی از انجام وظایفش معاف می کنند و به این ترتیب مادرکه فقط ناظر این وظایف جدید بوده است بعد از دوره نقاهت تا مدت ها به نزدیکان خود وابسته می ماند .
سوالات متداول
1- ✔️ نقش پدر در مراقبت از مادر و نوزاد چیست؟
✔️ نقش پدر پس از زایمان مادر بسیار پررنگ و حیاتی است و وجود پدری آگاه و مسئول نقش مهمی دارد که در متن مقاله مطرح شده است.
2- ✔️ وظایف مراقبان پس از زایمان مادر چیست؟
✔️ مراقبان خوب کسانی هستند که از همان روزهای اول زمینه را مناسب فراهم کنند که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- ✔️ نحوه مراقبت از مادر در دوران نقاهت بعد از زایمان چگونه است؟
✔️ نحوه مراقبت از مادر در دوران نقاهت بعد از زایمان اهمیت زیادی دارد و باید به درستی به آن پرداخته شود که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |