پول تو جیبی دادن به کودکان
پول تو جیبی دادن یکی از دغدغه های والدین است که اغلب در مورد سن شروع و میزان و نحوه پول توجیبی دادن به کودکان سوال دارند و این کار به قدری لازم است که حتما باید والدین درباره ان آگاهی داشته و به درستی انجامش بدهند . پول تو جیبی دادن درست به کودک مدیریت را یادش می دهد و او از کودکی می داند که باید برای پول هایش برنامه ریزی داشته باشد و پول توجیبی که به صورت روزانه ، هفتگی یا ماهانه به کودک داده می شود زمینه مناسبی را برای رشد توانایی های وی در زمینه مشارکت اجتماعی و اقتصادی در آینده فراهم می کند . پول توجیبی دادن درست به کودک باعث به وجود امدن اعتماد به نفس و استقلال در وی می شود و کاربردهای زیادی دارد . در ادامه این مقاله به بیان نحوه و کاربرد پول توجیبی دادن به کودکان می پردازیم .
نحوه پول تو جیبی دادن به کودکان
یکی از مسائلی که زمینه استقلال و مسئولیت پذیری بیشتر کودکان را می کند ، پول توجیبی است که بهتر است از سن 3 تا 4 سالگی و به صورت روزانه به آنان داده شود . حتی شروع آن می تواند مصادف با تولد سه سالگی کودک باشد . میزان پول توجیبی با توجه به شرایط مالی خانواده و به اندازه خرید یک خوراکی معمول تعیین می شود . همزمان با پول توجیبی ، می توان قلک یا کیف کوچکی هم برای کودک تهیه کرد . هماهنگی والدین در زمان و میزان دادن پول توجیبی بسیار اهمیت دارد یعنی از ابتدا پول توجیبی به صورت روزانه و با مقدار مشخص و بطور منظم توسط هر دوی آنها بایستی داده شود .
با افزایش سن کودک ، پول توجیبی او نیز باید برای فاصله زمانی طولانی تری به وی داده شود . مثلا بهتر است از کلاس چهارم دبستان بهتر است پول توجیبی هفتگی شود چون قاعدتا کودک در این سن هم بیشتر می تواند صبر کند و هم توانایی بیشتری برای برنامه ریزی طی یک فاصله زمانی بیشتر دارد . از دوره دبیرستان هم بهتر است پول توجیبی به صورت ماهیانه داده شود و به این ترتیب به او این فرصت داده شود تا برای یک ماه برنامه ریزی کند . البته ممکن است او اوایل برای برنامه ریزی کردن مهارت زیادی نداشته باشد و گاهی پول کم بیاورد که در چنین مواقعی البته فقط در اوایل و یا در شرایط بخصوص می توان به او قرض داد اما با توافق دقیق ؛ مثلا اینکه ماه بعد قرض خود را برگرداند یا اینکه از پول توجیبی هر هفته یا هر ماهش مقدار مشخصی به عنوان قرض کم می شود؛ به این ترتیب قرض گرفتن و قرض دادن را هم می آموزد والدین هم می توانند در صورت نیاز از کودک قرض بگیرند اما زمان برگرداندن آن را نیز باید به طور دقیق و با موافقت او تعیین کنند .
کاربرد پول تو جیبی دادن به کودکان
کودکان از طریق گرفتن پول توجیبی ، مسائل مهمی را می آموزند ؛
با سکه ها و اسکناس های مختلف آشنا می شوند ، قیمت اجناس را یاد می گیرند و به مرور طرز خرید کردن (دادن و گرفتن بقیه پول)، حساب کردن ، پس انداز کردن ، صبر کردن و حتی برنامه ریزی را می آموزند مثلا وقتی کودک چیزی را می خواهد که قیمت آن بیشتر از پول توجیبی اوست ( مثلا اگر پول توجیبی او ۵۰۰ تومان است و خوراکی که میخواهد ۷۰۰ تومان است ، به او می گوییم که باشد " من امروز ۲۰۰ تومان از پول توجیبی فردایت را به تو می دهم و فردا به تو ۳۰۰ تومان میدهم " به این ترتیب کودک حساب کردن را می آموزد.
از پول توجیبی به عنوان ابزار تشویقی هم می توان استفاده کرد . مثلا اگر کودکی شب ادراری دارد و حالا این مساله کمتر شده یا اگر قبلا اتاقش را مرتب نمی کرد و حالا چند روزی است که این کار را انجام می دهد ، می توان پول توجیبی اش را افزایش داد . همینطور زمانی که کودک کار خوبی انجام می دهد مثلا دست دوستی را که به زمین خورده می گیرد و او را بلند می کند هم می توان پول توجیبی آن روز او را به عنوان تشویق رفتار خوبی که داشته افزایش داد . البته این شکل تشویق (تشویق عینی) زمانی که کودک هنوز کوچک است ، مناسب است و معمولا تا قبل از شش سالگی اعمال می شود . اما پس از آن بهتر است تشویق ها بیشتر به صورت کلامی باشند تا به شکل عینی . قابل ذکر است که گرچه می توان از پول توجیبی به عنوان ابزار تشویقی استفاده کرد ، اما والدین هرگز نباید از آن به عنوان ابزار تنبیهی استفاده کنند ؛ چراکه دریافت پول توجیبی حق مسلم کودک است و قطع آن با بهم ریختن برنامه های کودک ممکن است احساس خشم یا لجاجت را در او برانگیزد .
سوالات متداول
1- نحوه پول تو جیبی دادن به کودکان 3 تا 4 ساله چیست؟
یکی از مسائلی که زمینه استقلال و مسئولیت پذیری بیشتر کودکان را فراهم می کند پول توجیبی است که در متن مقاله مطرح شده است.
2- کاربرد پول تو جیبی دادن به کودکان 3 تا 4 ساله چیست؟
از جمله کاربرد پول تو جیبی دادن به کودکان 3 تا 4 ساله استفاده از پول توجیبی به عنوان ابزار تشویقی است که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- نحوه پول تو جیبی دادن برای تشویق چیست؟
از پول توجیبی دادن به کودکان به عنوان ابزار تشویقی هم می توان استفاده کرد که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |