بررسی عواطف کودک بر اساس تست ترسیم آدمک
برحسب شیوه تقسیم نیرو در خطوط ترسیم شده ، از راه پر رنگی و قدرت خطوط ، جا اندازی ها ، خط خوردگی ها ، و غیره می توان به حالت عاطفی نقاش پی برد . کودک معمولاً احساسات خود را مستقیما به وسیله نقاشی هایش بیان می کند ( مثلاً کودکی که احساس کوچک تری دارد یک آدمک کوچک با خطوط کمرنگ ترسیم می نماید ) ، اما گاهی نیز نقاشی کودک جنبه جبرانی دارد و آن چه به تصویر کشیده می شود با احساس واقعی نقاش کاملاً متضاد است ( مثلاً کودکی که احساس کوچک تری می کند ممکن است یک آدمک بسیار بزرگ با خطوط پر رنگ ترسیم کند ) و بالاخره ممکن است که کودک مسائل خود را به شیوه ای رمزی بیان نماید ( مثلاً یک مسئله که به قلمرو جنسی وابسته است در نقاشی بر اساس ترسیم بینی ، پاها و یا تزئیناتی با شکل احلیلی و غیره نشان داده می شود ) .
در این مقاله به بررسی عواطف کودک بر اساس تست ترسیم آدمک می پردازیم .
تفسیر نقاشی
از دیدگاه اوبن ، " نقاشی کودک یا نشان دهنده تصویر خود او است آن چنان که خود را احساس می کند ، یا نشان دهنده چیزی است که می خواهد باشد ، یا تصویری چیزی است که نمی خواهد باشد و بالاخره یک تصویر توجیه کننده است " ( مثلاً بزهکار جوان ، به ترسیم شخصی می پردازد که معرف پرخاشگری او است ) . بنابراین به خوبی دیده می شود که شیوه های فرافکنی در نقاشی بسیار پیچیده اند و همین نکته است که رعایت احتیاط در تفسیر آن الزامی می سازد . اما تردیدی نیست که هر اندازه مسائل کودک عمیق تر باشند ، او کمتر خود را آن چنان که هست می پذیرد و تصویر آدمک کمتر به شباهت دارد . برحسب نظر آبراهام ، نقاشی بیش از دیگر فنون فرافکن ، می توانید تغییرات " هشیاری نسبت به خود " و " طرح " های شخصی نقاش را نشان دهد . بنابراین باید تغییراتی که در کیفیت نقاشی های متوالی مشاهده می گردند در نظر گرفته شوند . این تغییرات در کودکان کم سن تر ، در نوجوانان ، در افرادی که واجد دو سوگرائی و تردید هستند و هم چنین در کسانی که در جریان یک روان درمانگری قرار دارند ، بیشتر و مهم ترند . در موقعیت تست ، به علت چارچوب خاص آن معنادارترین نقاشی ها به دست می آیند . بر اساس نظر هامر " هنگامی که نقاشی آدمک کمتر از نتایج تست های فرافکن دیگر جنبه مرضی دارد پیش آگهی مساعدتر و در موقعیت معکوس ، پیش آگهی نامساعدتر است " . این حساسیت نقاشی آدمک در برابر عمیق ترین حالات عاطفی ، دارای ارزش عملی بسیار قابل ملاحضه ای است .
روش بررسی عواطف براساس تست ترسیم آدمک
برای بررسی نتایج تست ترسیم و تفسیر نقاشی آدمک ، روشی که در ادامه می آید توصیه می شود : نخست سطح تحول یافتگی روانی کودک با استفاده از مقیاسی مشخص می شود . این اولین معیار بهنجاری است چون اغلب اختلالات عاطفی به ایجاد یک تاخیر یا واپس روی که نقاشی را تحت تاثیر قرار می دهند ، منتهی می گردند .
بررسی عواطف به وسیله تست ترسیم آدمک در دو مرحله تحلیلی و تالیفی انجام می گیرد و ما این دو وهله را به صورت جداگانه مطرح خواهیم کرد : در وهله نخست ، روش تحلیل ترسیم ارائه خواهد شد . این روش عبارت از متمایز کردن ویژگی های مختل ترسیم ، برای دریافت معانی مختلف آن ها است و می توان نتایج را در "برگه نهائی " یاداداشت کرد . ویژگی های تحلیلی تحت عناوین " جنبه های کلی نقاشی " و " جنبه های تحلیلی نقاشی " بررسی می شود . در وهله دوم ، به بررسی تالیفی نتایج تحت عنوان " همگرایی و نشانه ها " پرداخته می شود .
سوالات متداول
1- بررسی عواطف کودک بر اساس تست ترسیم آدمک چگونه است؟
از راه پر رنگی و قدرت خطوط ، جا اندازی ها ، خط خوردگی ها ، و غیره می توان به حالت عاطفی نقاش پی برد که در متن مقاله مطرح شده است.
2- روش بررسی عواطف براساس تست ترسیم آدمک چیست؟
برای بررسی نتایج تست ترسیم و تفسیر نقاشی آدمک ، روشی که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است توصیه می شود.
3- در چه صورت تصویر آدمک شباهت بیشتر دادر؟
اما تردیدی نیست که هر اندازه مسائل کودک عمیق تر باشند، او کمتر خود را آن چنان که هست می پذیرد که در متن مقاله شرح داده شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |