نیاز به عشق در کودکان
نوزادان در ماه های اول پس از تولد نیاز به عشق و امنیت دارند و مادر و پدر باید تلاش کنند این نیاز کودک را برطرف کنند . والدین باید سریع به نیازهای کودک پاسخ بدهند ، با او حرف بزنند ، نوزاد را در آغوش بگیرند تا بتوانند این نیاز مهم کودک را برطرف کنند . به عقیده جان بالبی عشق مادر در دوران طفولیت و کودکی برای سلامت روانی کودک همان قدر اهمیت دارد که ویتامین ها در سلامت جسمانی او موثرند . عشق قابل تعریف و اندازه گیری نیست ولی عناصر عشق قابل بیان است و می تواند در رفتار پدر و مادر تجلی پیدا کند . در ادامه این مقاله به بیان نیاز به عشق در کودکان می پردازیم که نیازی بسیار اساسی برای کودکان است .
ویژگی های عشق به کودکان
ویژگی های اساسی عشق پدرانه و مادرانه شامل موارد زیر می باشد :
پذیرش بی قید و شرط کودک : کودک بدون توجه به جنسیت ، ظاهر ، توانایی یا شخصیتش به طور بی قید و شرط ارزشمند شمرده می شود . پدر و مار این محبت بی دریغ خود را در تمام روابط خود با کودک ابراز می کنند . با مراقبت جسمانی ، لمس کودک ، در آغوش گرفتن کودک ، پاسخ دهی به اولین لبخند و غان و غون کردن کودک این عشق بیشترین اثر را بر خویشتن کودک می گذارد و نگرش سازنده یا مخرب کودک نسبت به خود و سایرین در درجه اول به نحوه نگرش پدر و مادر به او برمی گردد.
در اولین ماه های زندگی که نوزاد ناتوان است ، مادر نقش عایق و صافی را برای او ایفا می کند و نوزاد را در برخورد با محیط جدید محافظت می کند مثلا اگر نوزاد در آغوش مادر باشد از شنیدن صدای بلند کمتر می ترسد و در سال های اولیه زندگی تماس جسمانی نزدیک مثل در آغوش گرفتن نشان دهنده حمایت تضمین شده والدین و هم چنین نشان دهنده عشق و علاقه مادر به اوست .
در دوره شیرخوارگی تمامی نیازها و خواست های کودک را دیگران تامین می کنند ، در این مرحله نوزاد نیروی محرک رفتار مادر و جهت دهنده آن است و مادر نه تنها به خاطر علاقه اش به کودک بلکه به خاطر تسلای خود به نیاز کودک جواب می دهد زیرا گریه کودک او را پریشان می کند .
پیامدهای اولین رابطه عشقی مادر و نوزاد
در دو ماهگی کودک صورت مادر خود را از دیگران می شناسد و این آگاهی نقطه عطف بسیار پر اهمیتی است زیرا با شروع این شناسایی هویت و خود پنداره در او شروع می شود و هم چنین نشان دهنده بروز اولین و مهم ترین پیوند دلبستگی کودک است .
این اولین رابطه عشقی مادرو نوزاد سه پیامد دارد :
-
نوزاد از حضور مادر لذت می برد حتی اگر تنها صدای او را در حین حرکت کردن بشنود و هر گاه مادرش از چشمش دور شود ناراحت می شود .
-
مادر هر نشانه ای که از پیشرفت کودک می بیند خوشحال می شود و عکس العمل نشان می دهد و این خوشحالی مشوق کودک برای پیشرفت بیشتر است . این رفتارها به منزله پاداشی برای کودک است .
-
کودک به کمک روابط رضایت بخش دو سویه ای که نخست با مادر و سپس با نزدیکانش برقرار می کند خویشتن داری و نحوه کسب ارزش های اخلاقی را فرا می گیرد .
مراقبت مادر منحصر به فرد است و مادر در واقع واسطه ای میان دنیای ذهنی و دنیای واقعی خارج از کودک است و توجه مادرانه باعث به رسمیت شناختن و تثبیت فردیت و هویت شخصی کودک می شود و بدین ترتیب نیاز به عشق در کودکان توسط مادر تامین می شود .
سوالات متداول
1- نیاز به عشق در کودکان چیست؟
نوزادان در ماه های اول پس از تولد نیاز به عشق و امنیت از سوی مادران و پدران خود دارند که در متن مقاله مطرح شده است.
2- ویژگی های عشق به کودکان چیست؟
ویژگی های اساسی عشق پدرانه و مادرانه شامل مواردی مثل پذیرش بی قید و شرط کودک است که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- پیامدهای اولین رابطه عشقی مادر و نوزاد چیست؟
در دو ماهگی کودک صورت مادر خود را از دیگران می شناسد و این آگاهی نقطه عطف بسیار پر اهمیتی است که در متن مقاله ارائه شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |