از دست دادن شغل
وجود شغل برای ادامه زندگی سالم ضروری است زیرا علاوه بر اینکه ما برای ادامه زندگی به پول نیاز داریم شغل نوعی هویت به فرد می دهد و به همین دلیل از دست دادن شغل برای بسیاری از ما یک اتفاق بسیار ناخوشایند و دشوار است . واکنش های عاطفی افراد نسبت به از دست دادن شغل معمولا یکسان است ، از دست دادن شغل برای فرد ممکن است به مفهوم از دست دادن هویتی باشد که با آن شناخته می شود و به این ترتیب اعتماد به نفس خود را از دست بدهد و به علاوه فرد احساس می کند از جامعه طرد شده است . در ادامه این مقاله به موضوع از دست دادن شغل و واکنش به اخراج شدن از شغل می پردازیم .
واکنش به اخراج شدن و از دست دادن شغل
شدت واکنش افراد در مقابل از دست دادن شغل خود متفاوت است و به عواملی مانند سن ، شخصیت ، خانواده و وضعیت خانوادگی آنها بستگی دارد . بعضی افراد واکنش های شدید و برخی واکنش های ملایم نشان می دهند . رایج ترین واکنش افراد هنگام از دست دادن شغل شوک جسمی و برخی نشانه های اصلی و شناخته شده آسیب های روحی است مانند بی ایمانی ، انکار ، خشم ، بهت زدگی ، منزوی شدن ، از دست دادن اعتماد به نفس و پیدا شدن نوعی احساس در فرد مبنی بر اینکه " چرا این اتفاق باید برای من بیفتد " ، است .
اخراج شدن از شغل مانند سایر از دست دادن های مهم زندگی است و بسیاری از هیجاناتی که ظاهر می شود مانند وضعیتی است که مصیبتی بر فرد وارد شده است و واکنش نسبت به از دست دادن شغل اشکال گوناگونی دارد :
- نوعی حالت سرخوشی پیدا کردن و به زبان آوردن جملاتی مانند :" خیلی هم اتفاق مهمی نیست " .
- گریه کردن
- منزوی شدن
- فروپاشی کامل
- تظاهر به اینکه هیچ اتفاقی نیفتاده است و حتی ممکن است این واقعه را از اعضای خانواده اش پنهان کند تغییر خلق .
هنگام از دست دادن شغل در ابتدا فرد اخراج شدن را انکار می کند ، سپس دچار احساس خشم می شود ، این حالت تا جایی ادامه پیدا می کند که غالبا دچار احساس حقارت و افسردگی می شود . مدت زمانی که فرد در هر کدام از این مراحل باقی بماند متفاوت است و به موارد زیادی بستگی دارد ولی این احساسات موقتی و قابل پیش بینی هستند .
عوامل موثر در شدت واکنش به از دست دادن شغل در افراد
شدت و مدت واکنش های افراد به از دست دادن شغل به میزان زیادی با یکدیگر متفاوت است و به این عوامل بستگی دارد :
- آیا فرد قبلا هم شغلش را از دست اده است ؟
- آیا فرد با بحران های دیگری نیز مواجه شده که هنوز آثار آن در زندگی وی بر جا مانده باشد ؟
- آیا فرد از حمایت همسر ، خانواده و دوستان برخوردار است ؟
- آیا فردی در زندگی او وجود دارد که بتواند با او صحبت کند ؟
هیچ تفاوتی بین زن و مرد در مورد نحوه بروز علائم رنجش و ناراحتی ناشی از اخراج شدن از کار وجود ندارد و همه افراد واکنش هایی مانند خشم ، نا امیدی ، بی لیاقتی ، احساس خلا و کاهش اعتماد به نفس را از خود نشان می دهند .
در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ شدت واکنش افراد به از دست دادن شغلشان به چه مواردی بستگی دارد ؟
✔️ شدت واکنش افراد متفاوت است به عواملی مانند سن ، شخصیت و دیگر مواردی بستگی دارد که در مقاله بیان شده است .
2- ✔️ واکنش نسبت به از دست دادن شغل چگونه است ؟
✔️ این واکنش انواع گوناگونی دارد و به صورت منزوی شدن ، فروپاشی کامل و غیره خود را نشان می دهد که برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به متن مقاله رجوع کنید .
3- ✔️ شدت و مدت واکنش های افراد در مورد از دست دادن کار به چه مواردی بستگی دارد ؟
✔️ این موضوع به موارد زیادی بستگی دارد ، از جمله : تجربه قبلی از دست دادن شغل ، دارا بودن حمایت همسر و خانواده و غیره که در مقاله به طور کامل بیان شده اند .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |