تاثیر ازدواج روی جمعیت
تولد فرزند و فرزندآوری درکشور ما بعد از تشکیل خانواده است . بنابراین در قدم اول باید خانواده تشکیل شود . ازدواج ، قدم اول تشکیل خانواده است . بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت ، بیش از 95 درصد خانواده ها به دنبال این هستند که فرزند اولشان را به دنیا بیاورند . 12.5 میلیون فرد در آستانه ازدواج هستند و هنوز ازدواج نکرده اند . این تعداد تبدیل می شوند به 6 میلیون و 250 هزار زوج . اگر قرار باشد 95 درصد از این افراد بخواهند فرزند اولشان را به دنیا بیاورند ، بیش از 5 میلیون کودک به دنیا خواهد آمد . 80 درصد از این تعداد زوج ها هم تصمیم می گیرند که فرزند دومشان را به دنیا بیاورند . پس با یک حساب سرانگشتی متوجه می شویم تعداد افرادی که در آستانه ازدواج هستند ، اگر ازدواج کنند و تصمیم به فرزندآوری داشته باشند ، چیزی حدود 8 میلیون کودک به جمعیت ما اضافه خواهد شد . البته جدا از بحث فرزندآوری ، ازدواج را به این دلیل که باعث تشکیل خانوداه می شود ، نیز باید ترویج کرد چون تشکیل و تحکیم خانواده یکی از مهم ترین مبانی هر جامعه ای ، به خصوص جوامع اسلامی است . در این مقاله به بررسی تاثیر ازدواج روی جمعیت می پردازیم .
نقش ازدواج بر روی جمعیت
در بند دوم از سیاست های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری ، به بحث ازدواج پرداخته شده است ، آن هم با تاکید بر تشکیل خانواده . در واقع در مفاد این سیاست ها ازدواج جایگاه خاصی دارد . در بند چهارم از سیاست های کلی جمعیت نیز به تحکیم بنیاد خانواده پرداخته شده است . ذکر این نکته مهم است که ازدواج و تحکیم خانواده هم از نظر کمی و هم از نظر کیفیت جمعیت بسیار مهم است . ممکن است در کشورهای غیر مسلمان افرادی با همدیگر زندگی و بدون ازدواج فرزند آوری کنند ولی خوشبختانه در کشور ما این مساله پذیرفته نیست و فرهنگ ما به دنبال تشکیل خانواده و بعد از آن تولد فرزند و فرزندآوری است . در این بین تسهیل ازداوج ، حذف تشریفات غلط ، حل کوتاه مدت و بلند مدت مشکلات اقتصادی و فرهنگ سازی جهت ارزش های ازدواج بسیار اهمیت دارد . هیچ کشوری در دنیا نیست که ازدواج را امر مهمی نداند . همه کشورها با بالارفتن آمار طلاق مخالف هستند . بنابراین تشکیل خانواده باید به صورت فرهنگ در آید و ازدواج سالم گسترش یابد .
ما باید الگوهای ناسالمی که باعث فاصله گرفتن جوانان از ازدواج می شود را برطرف کنیم . در حال حاضر بحث اشتغال و شغل جوانان بسیار مهم است و در تصمیم گیری برای ازدواج نقش بسیار مهمی دارد . هم چنین بسیاری از دانشجویان به دلیل این که تصور می کنند ، خانه ای ندارند ، از این اقدام خودداری می کنند ، که در این جا بحث ساماندهی به خوابگاه های متاهلین اهمیت زیادی پیدا می کند . در نهایت باید گفت تمامی شرایط ازدواج برای جوانان باید تسهیل شود و فرهنگ سازی بیشتری برای تشویق جوانان به سمت ازدواج پایدار صورت گیرد .
فرزند آوری در اسلام
بر طبق نگرش اسلام ، فرزند آوری فواید فراوانی دارد و داشتن فرزند و باقی گذاشتن نسلی صالح برای هر مسلمانی ، یک امر بسیار مهم محسوب می شود . قرآن کریم از فرزند تعبیر به باقیات و صالحات به کار برده است : “ مال و فرزند ، زینت زندگی دنیا هستند و نیکی های ماندگار ثوابش نزد پرودگار تو بهتر و امید بخشتر است .
رسول خدا ( ص ) توصیه های زیادی در مورد فرزند آوری دارند که باید از آن ها برای جلوگیری از تحدید نسل استفاده کرد . “ ازدواج کنید تا عده شما بسیار شود ؛ زیرا من در روز رستاخیز ، به فزونی شما بر امت های دیگر افتخار می کنم . ”
از دیدگاه اسلام ، فرزند آوری نه تنها برای والدین او مایه خیر و برکت است ، بلکه در سطح کلان جامعه بشری نیز بسیار ارزشمند محسوب می شود . پیامبر اکرم( ص ) می فرمایند : “ چه چیزی مومن را از این که اهلی اختیار کند به امید آن که خداوند فرزندی را نصیب او کند تا زمین را با لا اله الا الله سنگین سازد ، باز می دارد .” بنابراین افزایش فرزند آوری در اسلام بسیار خوب است و بر اساس شریعت اسلامی زیادی جمعیت صرفاً ابزاری برای تامین قدرت سیاسی و اقتصادی جامعه و یا منافع مادی والدین نیست بلکه ریشه در ارزش و جایگاه آن در مکتب اسلام دارد .
در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ نقش ازدواج بر روی جمعیت چیست؟
✔️ ازدواج و تحکیم خانواده هم از نظر کمی و هم از نظر کیفیت جمعیت بسیار مهم است که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ فرزند آوری در اسلام چگونه است؟
✔️ داشتن فرزند و باقی گذاشتن نسلی صالح برای هر مسلمانی یک امر بسیار مهم محسوب می شود که در متن مقاله مطرح شده است.
3- ✔️ آیا همه کشور ها با ازدواج موافق اند؟
✔️ هیچ کشوری در دنیا نیست که ازدواج را امر مهمی نداند و با طلاق مخالف نباشد که در متن مقاله توضیحاتی ارائه شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |