شیوه ارتباط در ازدواج
یکی از مهم ترین نیازهایی که باید در جامعه ما بیشتر درباره اش آموزش داده شود ؛ راه برقراری ارتباط در زندگی مشترک است اگر زنان و مردان قبل از ازدواج خود مهارت های گفت و گو درباره نیازها و مسایل مختلف را آموزش ببینند ، از بدفهمی ها و بدبینی هایی که ممکن است در طرف مقابل خود ایجاد کنند ، پیشگیری خواهند کرد و در عین حال ، اگر رابطه آن ها به مشکل برخورد کرد ، می توانند از طریق صحبت و گفتگو با یکدیگر آن را برطرف کنند و یا دست کم بدانند که برای رفع چنین مشکلاتی باید به چه متخصصی مراجعه کنند . در حقیقت ، هرچه آموزش شیوه ارتباط در ازدواج اصولی و مطلوب صورت بگیرد ، سوء تفاهم ها و شکایت های آنان کمتر می شود و رابطه های زناشویی آن ها پخته تر و سالم تر خواهد بود و آثار عینی این آموزش می تواند حتی در سلامت اجتماعی ما حضور و بروز داشته باشد . به همین علت در این مقاله به بررسی شیوه ارتباط در ازدواج می پردازیم .
روش برقراری ارتباط در ازدواج
در مورد راه برقراری ارتباط در زندگی مشترک می توان به خودافشارگری ، نقش های همسران و فداکاری اشاره کرد :
* خودافشاگری
* نقش های همسران
* فداکاری
خودافشاگری موثر در ارتباط ازدواج
مساله خودافشاگری در ازدواج خیلی اهمیت دارد در واقع برای برقراری یک رابطه خانوادگی سالم ، چند عامل مهم را باید درنظر گرفت که یکی از مهم ترین آن ها خودافشاگری است . در واقع، مهم ترین مساله ای که در شروع زندگی باید به آن توجه داشت ، مساله مواجه شدن همسران با واقعیت های زندگی همدیگر است ؛ این که زن و شوهر به شفافیت کامل و به شکلی صریح در رابطه به احساسات درونی خود گفت و گوی موثر با همسر کنند . متاسفانه اتفاقی که به طور شایع بین همسران می افتد ، خودداری هیجانی است . این خودداری اجازه نمی دهد که شما از آنچه درون همسرتان است باخبر شوید . ملاحظاتی که همه ما به طور طبیعی در روابط اجتماعی مان داریم ، نباید وارد زندگی زناشویی مان شود ، چون داستان ازدواج با داستان روابط اجتماعی متفاوت است و این حق همسر ماست که تمام احساسات و عواطفی را که ما نسبت به او داریم ، بداند و بشنود . اگر این اتفاق نیفتد و خودافشاگری احساسی بروز نکند ، روز به روز فاصله بین همسران بیشتر می شود و این پدیده ممکن است باعث طلاق عاطفی شود ؛ چون در چنین وضعیتی زوجین احساس می کنند که طرف مقابلشان محرم اسرارشان نیست و نمی توانند به عنوان یک دوست روی او حساب کنند . پس برای داشتن یک رابطه سالم و سلامت بخش در ازدواج ، خودافشاگری احساسی بسیار اهمیت دارد . یک زوج یعنی دو دوست صمیمی و همیشگی . شما نمی توانید ادعا کنید یک دوست صمیمی دارید اما وقتی ناراحت یا خوشحال هستید ، به دوست صمیمی تان نگویید چه چیزی شما را آزار داده یا خوشحال تان کرده است . متاسفانه یکی از ساختارهای رایجی که در بسیاری از روابط زناشویی وجود دارد و شانس برقراری یک ارتباط سالم را کم می کند ، پنهان کاری است . در یک رابطه سالم ، همسران باید به همدیگر اجازه دهند که آزادانه احساساتشان بیان و ابراز شود . خوب گوش دادن به شما فرصت می دهد که به شناخت بهتری از شخصیت همسرتان دست پیدا کنید . این مکالمات ساده باعث می شوند نگرانی ها و احساسات به راحتی بیان شود و جلوی بسیاری از جرو بحث ها گرفته شود و اختلافات کاهش یابد .
نقش های همسران در راه برقراری ارتباط در زندگی مشترک
نکته مهم دیگری که در برقراری یک رابطه خانوادگی سالم نقش دارد ، توجه به نقش هایی است که همسران باید بعد از ازدواج ایفا کنند . این درست است که ازدواج یک رابطه عاشقانه بین زن و مرد است اما فارغ از این احساس عاشقانه ، پای یک قرارداد اجتماعی نیز در میان است و مانند هر قرارداد اجتماعی دیگری ، نیاز به روشن بودن وظیفه ها احساس می شود ؛ یعنی باید درباره تمام وظایف قبل و بعد از ازدواج طرفین نیز روشن صحبت شود . مثلاً اینکه چه بخشی از وظایف قبل و بعد از ازدواج باید بر عهده مرد و چه بخشی از وظایف باید بر عهده زن باشد . معمولاً همسران درباره این وظایف صحبت نمی کنند و اعتراض هایی را که نسبت به همدیگر در مورد کارشکنی ها یا نپذیرفتن مسولیت دارند ، هنگام مراجعه با مشاور یا روانپزشک به طور غیرمستقیم و گاهی کنایه وار بیان می کنند . در کل همسران باید در مورد هر مساله ای با همدیگر صحبت کنند و اجازه ندهند چیزی بین آن ها ناگفته بماند .
نقش فداکاری در برقراری ارتباط در ازدواج
عامل دیگری که شرط لازم برای بهره مندی از یک رابطه خانوادگی و زناشویی سالم است ، داشتن حس فداکاری است . فراموش نکنیم که رابطه زناشویی یک سرمایه گذاری عاطفی محسوب می شود و برای این که این رابطه خوب پیش برود ، نیاز است که از نظر عاطفی ، همسران از برخی نیازهای خود بگذرند و به اصطلاح فداکاری کنند . البته این فداکاری نباید جنبه افراطی پیدا کند و به یکی از همسران احساس قربانی بودن دست بدهد . اما طبیعت یک رابطه دوسویه ، گذشتن از برخی نیازهای شخصی است و البته این به معنای منت گذاشتن نیز نیست . یکی از مشکلات شایع در زوج درمانی های ما این است که فداکاری ها گهگاه در قالب منت گذاری بیان می شوند و باعث سوءتفاهم می شوند ، در صورتی که زن و مرد این پختگی را باید پیدا کنند که وقتی به خاطر همدیگر از برخی از نیازهای شخصی خود می گذرند ، خودشان به این درک و دریافت رسیده باشند که دارند در مسیر دستیابی به هدف مشترک شان (ارتقای سطح سلامت خانوادگی و اجتماعی ) گام بر می دارند . همان طور که گفته شد ، ازدواج یک سرمایه گذاری عاطفی است و شما وقتی می توانید سرمایه گذاری کنید که ثروتمند باشید ، نه فقیر . البته در اینجا ثروت به معنای مالی مقصود نیست ، بلکه هرچه فرد سلامت روان بیشتری داشته باشد ، در زندگی زناشویی می تواند از نظر روانی بیشتر و بهتر سرمایه گذاری کند . کسی می تواند عشق اش را به همسرش بریزد که از نظر روانی غنی باشد و از پختگی کافی برخودار باشد .
برای اطلاعات بیشتر در مورد شیوه صحیح ارتباط در ازدواج و راه برقراری ارتباط در زندگی مشترک در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید یا اگر در کل در مورد ازدواج مانند ازدواج مجدد ، ازدواج سفید ، ازدواج اینترنتی و ... سوال دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |