دلایل و راه حل غذا نخوردن کودکان

دوران نوپایی کودک ، می تواند زمانی دشوار برای والدین باشد به خصوص اگر فرزند آن ها از غذا خوردن امتناع کند . به همین دلیل در این دوره سنی کودکان ، والدین بارها این سوال را می پرسند که چرا فرزندم غذا نمی خورد ؟ چرا فرزندم که تا الان خیلی خوب غذا می خورد حالا اهمیتی به غذا خوردن نمی دهد ؟
در این مقاله ، به علل اصلی غذا نخوردن کودکان و راه حل غذا نخوردن کودکان خواهیم پرداخت و این موضوع را نیز مطرح خواهیم کرد که چگونه می توانید به فرزندتان در مورد این مسئله کمک کنید . به یاد داشته باشید که همیشه برای غذا نخوردن کودک ، دلیل وجود دارد و همیشه دلیل آن این نیست که او غذا را دوست ندارد .
دلایل غذا نخوردن کودک
بسیاری از کودکان در دوره نوپایی عادات تغذیه ای متفاوتی پیدا می کنند که این مسئله با توجه به سن آن ها کاملاً طبیعی است و در صورتی که والدین از دلایل این تغییر آگاه باشند و روش های مناسب را در این مورد اتخاذ کنند و ارتباط مثبت با کودک داشته باشند می توانند به خوبی از این مرحله گذر کنند که در ادامه با دلایل غذا نخوردن کودکان آشنا می شوید .
در دوران نوپایی ، تغییرات غذایی اتفاق می افتند
در دوران نوپایی ، کودکان به منظور کاوش در جهان و انجام کارها برای خود و یادگیری ، از غذا خوردن کنار می کشند که به همین دلیل غذا نخوردن کودک ، بخشی از مسیر رشد و نمو بسیاری از کودکان نوپا است و اگرچه این مسئله برای شما طبیعی به نظر می رسد اما لازم است بدانید که این اتفاق می تواند طبیعی باشد .
رشد کودک کند شده است
یکی دیگر از دلایل غذا نخوردن کودک این است که در طول دوره نوپایی ، رشد کودک در مقایسه با رشد سریع سال اول زندگی ، کند می شود که همزمان با این اتفاق ، اشتها کاهش می یابد و پرخوری نسبت به گذشته بسیار کمتر می شود . در عین حال ، کودکان نوپا کنجکاوتر می شوند ، استقلال و اعتماد به نفس بیشتری می خواهند و به دنبال پیدا کردن راه هایی برای کنترل داشتن بر محیط هستند .
سبک تغذیه ای والدین منفی است
اگر فرزندتان ، خوب غذا خوردن را متوقف کرده است ممکن است شما بخواهید به او برای غذا خوردن فشار بیاورید . برای مثال از فرزندتان می خواهید یک قاشق بیشتر غذا خورده یا او را مجبور کنید که بشقابش را تمام کند . در این صورت ، وعده های غذایی طولانی تر و طولانی تر می شود و در نتیجه این تعامل منفی میان شما و کودک ، همکاری فرزندتان هم کاهش می یابد .

راه حل غذا نخوردن کودک
وقتی والدین می پرسند چکار کنم فرزندم غذا بخورد ؟ در این مواقع لازم است بر افکار والدین تمرکز شود . زیرا معمولاً وقتی والدین می پرسند چکار کنم که فرزندم غذا بخورد در واقع در حال استفاده از اشتباهات والدین در تغذیه کودکان هستند . در حالی که والدین باید بدانند هر چقدر بیشتر به غذا خوردن فرزند خود توجه کنند و بیشتر سعی کنند او را کنترل کنند غذا خوردن کودک بدتر خواهد شد .
اگر می خواهید بدانید چگونه به فرزندتان کمک کنید غذا بخورد در ادامه راه حل هایی برای غذا نخوردن کودکان مطرح شده است که می توانید از آن ها استفاده کنید . همچنین دانستن تغذیه سالم برای کودکان نیز در این زمینه به شما کمک می کند که چگونه به فرزندتان کمک کنید تغذیه سالمی داشته باشد و از ابتلای او به اختلالات خوردن در آینده پیشگیری کنید .
برنامه ای برای وعده ها و میان وعده های غذایی داشته باشید
اگر می خواهید برای درمان غذا نخوردن کودکان اقدام کنید ، یک برنامه غذایی روزانه داشته باشید و زمان هایی قابل پیش بینی را برای وعده ها و میان وعده های غذایی فرزندتان تنظیم کنید . بهتر است برای کودکان نوپا ، در طول روز یک فاصله دو تا سه ساعته میان غذا خوردن ها وجود داشته باشد و در مجموع کودک در طول روز پنج تا شش بار فرصت غذا خوردن داشته باشد .
اگر فاصله میان غذا خوردن ها زیاد باشد کودک احساس گرسنگی زیادی خواهد داشت و در نتیجه بداخلاق شده ، قشقرق به پا می کند و همکاری اش با شما کاهش می یابد . همچنین اگر غذای کمتری به فرزندتان بدهید مواد مغذی بدن او به خوبی تامین نمی شوند .
فضای مثبتی برای غذا خوردن ایجاد کنید
کودکان نوپا به راحتی حواسشان پرت می شود و فرقی نمی کند که آن ها در حال خوردن چه وعده غذایی باشند . بنابراین برای درمان غذا نخوردن کودک ، در زمان غذا خوردن او ، تلویزیون را خاموش کنید ، اسباب بازی ها را کنار بگذارید و یک میط آرام ایجاد کنید تا کودک نوپای شما بتواند تمام توجه خود را به غذا خوردن بدهد .
یک مکان آشنا برای وعده های غذایی و میان وعده ها ، از جمله آشپزخانه و صندلی استراحت یا مکان معمولی دیگری انتخاب کنید . همچنین ، اطمینان حاصل کنید که کودک نو پا در صندلی خود راحت بوده و وسایل ، در دسترس او قرار دارد . در کنار فرزندتان بنشینید و او را برای غذا خوردن تحت فشار نگذارید .
از یک سبک تغذیه سیاستمدارانه استفاده کنید
سبک تغذیه ای که برای فرزندتان دارید می تواند به شدت در سالم غذا خوردن کودک موثر باشد . همان طور که مطرح شد ، تحقیقات نشان می دهند که فشار آوردن به کودک برای غذا خوردن می تواند شرایط را بدتر کرده و باعث شود کودک حتی کمتر از قبل غذا بخورد و از سوی دیگر ، تحسین بیش از اندازه نیز می تواند نتیجه معکوس داشته باشد .
نه تنها فشار آوردن به کودک ، می تواند باعث مشکلات تغذیه در کودک شود ، پاداش دادن با دسر و گرفتن غذا از کودک نیز می توانند باعث بدتر شدن شرایط شوند . به یاد داشته باشید که هدف شما و راه حل غذا نخوردن کودک ، مجبور کردن کودک به غذا خوردن نیست بلکه شما می خواهید برای او فرصت چشیدن ، خوردن و اکتشاف غذاهای جدید را بدون تعاملات منفی فراهم کنید .
توجه به نوع غذا برای حل مسئله غذا نخوردن کودک
یکی دیگر از راهکارها برای حل مسئله غذا نخوردن کودک توجه به نوع غذا و نه مقدار آن است که در ادامه توجه به نوع غذا برای حل مسئله غذا نخوردن کودک با جزئیات بیشتری پرداخته شده است . لازم است بدانید آنچه در این میان برای کودک مهم است دریافت مواد مغذی برای بدن است .
غذاهای سالم در اختیار فرزندتان قرار دهید
نوپایی ، زمان کاوش کودک در غذا است ، به این معنی که شما غذاهای مختلفی در اختیار فرزندتان قرار می دهید تا به کودک کمک کنید غذاهای جدید را امتحان کند و به غذاهای متنوع علاقه مند شود . بنابراین ، این دوره سنی ، زمان یادگیری و جمع آوری غذاهای بیشتر در رژیم غذایی است . همچنین لازم است به غذاهایی که باعث بلوغ زودرس می شود توجه داشته باشید .
اگر می خواهید در طول روز ، همه گروه های غذایی مختلف را برای کودک تهیه کنید ، دو یا چند گروه مواد غذایی را در نظر بگیرید و سعی کنید در آن ها تنوع داشته باشید . به عنوان مثال هر بار برای میان وعده ها ، از میوه های مختلف و متفاوتی استفاده کنید .
به مواد مغذی مهم توجه کنید
در ارتباط با توجه به نوع غذا برای حل مسئله غذا نخوردن کودک لازم است بدانید در دوران کودکی ، آهن ، روی ، کلسیم ، ویتامین دی و چربی های سالم برای سلامتی و رشد کودک نوپای شما به اندازه سایر مواد مغذی ، مهم هستند . روی برای رشد کلی و مراقبت از سیستم ایمنی کودک مهم است و آهن به فرزندتان کمک می کند که رشد طبیعی خود را طی کند و در ضمن انرژی کافی داشته باشد .
کلسیم و ویتامین دی نیز به فرزندتان کمک می کند که استخوان های قوی تر و محکم تری داشته باشد . از سوی دیگر ، چربی های سالم به شما اطمینان می دهند که مغز و بدن کودک نوپای شما به خوبی رشد می کند . برای جزئیات بیشتر در این مورد می توانید با یک متخصص تغذیه نیز مشورت کنید اما در نظر داشته باشید که این مواد مغذی حتماً در غذاهای فرزندتان باشد و دچار بلوغ زودرس نشود .
نکته نهایی
در ارتباط با دلایل و راه حل غذا نخوردن کودک ، لازم است بدانید برخی از کودکان در مرحله غذا نخوردن می مانند و ممکن است در این زمینه به کمک بیشتری نیاز داشته باشند . اگر فرزند شما روزهای خود را بدون غذا خوردن می گذراند لازم است به یک متخصص اطفال مراجعه کنید تا مطمئن شوید که فرزند شما در حال از دست دادن وزن نیست یا در معرض خطر کم آبی بدن قرار ندارد .
اگر فرزند شما به خوبی رشد نمی کند یا وزن او یا دچار کمبود وزن است ممکن است لازم باشد به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا مطمئن شوید که فرزند شما مواد مغذی و ضروری برای بدن را به خوبی دریافت می کند . همچنین اگر فرزندتان دچار بد غذایی شده و با مسائل دیگری در غذا خوردن مواجه است می توانید در ادامه و بر روی لینک زیر کلیک کرده و با راه حل بد غذایی کودکان آشنا شوید .

اگر پس از مطالعه این مقاله، باز هم سوالاتی در مورد دلایل و راه حل غذا نخوردن کودک داشتید می توانید با کارشناسان سامانه مشاوره فیلیا تماس بگیرید و یا برای مطالعه مطالب بیشتر ، کانال مشاوره روانشناسی کودک و نوجوان را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ چرا فرزندم غذا نمی خورد ؟
✔️ در دوره نوپایی تغییرات غذایی به دلیل کند شدن رشد کودک معمولاً اتفاق می افتند که در مقاله به جزئیات آن بیشتر پرداخته شده است .
2- ✔️ چه راه حلی برای غذا نخوردن کودک وجود دارد ؟
✔️ لازم است والدین برای حل این مسئله برنامه ای برای وعده ها و میان وعده ها داشته باشند و فضای مثبتی را در زمان غذا خوردن کودک فراهم کنند که در مقاله به جزئیات آن بیشتر پرداخته شده است .
3- ✔️ کیفیت غذای کودک مهم تر است یا مقدار آن ؟
✔️ مسلماً آنچه در تغذیه کودک مهم است میزان مواد مغذی داخل غذا و سالم بودن آن است که در مقاله به جزئیات آن بیشتر پرداخته شده است .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |