ازدواج با فرد معتاد ترک کرده
یکی از مراحل مهم زندگی ازدواج است . ولی همیشه اینطور نیست که بتوان فرد مناسبی را از روی علاقه برای زندگی انتخاب کرد ، یکی از مولفه های اولیه انتخاب برای ازدواج ، بررسی زندگی گذشته فرد مورد نظر برای شروع فصل مشترک زندگی است . تصمیم به ازدواج با فردی که در گذشته دچار بیماری اعتیاد بوده و حال مدعی بر ترک مواد مخدر است ، سئوالی را در ذهن مخاطب به وجود می آورد چگونه دلایل فرد معتاد را برای ترک بپذیریم ؟ ازدواج با معتادی که ترک کرده چه آثار منفی به دنبال دارد ؟در ادامه این مقاله به بررسی تمام سئوالاتی که در ذهن مخاطب شکل گرفته می پردازیم .
چگونه دلایل فرد معتاد را برای ترک بپذیریم ؟
بیشتر افراد معتاد دلایلی مبنی بر عدم اعتیاد بیان می کنند حتی در مواقعی برای صحت حرف هایشان در آزمایش و کیت های تست اعتیاد دست می برند ، با این وجود روش هایی وجود دارد که از طریق آنها می توان به ادعای راستی یا عدم راستی معتاد بهبود یافته پی برد که شامل موارد زیر است :
بررسی پرونده معتاد بهبود یافته و میزان رفتارهای نابهنجاری که در زمان اعتیاد متحمل شده است . مانند : اضطراب ، پرخاش ، عدم تمرکز ، تجاوز ، افسردگی ، توهم ، ترد شدن از سوی خانواده ، دوستان ،جامعه و ... بدین صورت که این نا بهنجاری ها در فرد نهادینه و آثار آن در معتاد بهبود یافته باقی مانده ، یا مقطعی بوده و معتاد بهبود یافته به یک خود کنترلی رسیده است .
از زمان درمان معتاد بهبود یافته حداکثر یک سال باید گذشته باشد . در غیر این صورت نمی توان با اطمینان خاطر به حرف ها و استنادات معتاد بهبود یافته اطمینان کرد زیرا احتمال لغزش و گرایش دوباره معتاد بهبود یافته به مواد مخدر وجود دارد .
بررسی سبک زندگی معتاد بهبود یافته مانند : کنترل خشم ، مسئولیت پذیر بودن ، عزت نفس ، انجام فعالیت های ورزشی ، ارتباط مناسب با اعضای خانواده ، دوستان ، نوع تغذیه ، ساعت خواب و ... .
اکثر افراد در اوایل یک رابطه تلاش در خوب نشان دادن خود دارند بهتر است به کوچکترین نشانه های رفتاری معتاد بهبود یافته توجه بشود . شاید اینطور به نظر برسد که فرد ترک کرده است اما در واقعیت احتمال پنهان کاری وجود داشته . و فرد تلاش در بهتر نشان دادن خود و اوضاع موجود می کند .
ازدواج با معتاد بهبود یافته
اعتیاد یک بیماری است . بعضی بیماری ها قابل درمان هستند و بعضی دیگر شاید هیچ گاه درمان نشوند . در ازدواج با معتاد بهبود یافته باید پذیرفت که شخص زمانی دچار این بیماری بوده است ولی در حال حاضر او بهبود یافته و احتمال این موضوع که پس از شروع فصل مشترک زندگی او دوباره دچار لغزش و به سمت اعتیاد گرایش پیدا کند وجود دارد .
بنابراین نمی توان گفت لزوما چون فردی در گذشته معتاد بوده و بهبود یافته نمی تواند گزینه درستی برای ازدواج باشد . بلکه باید دید که فرد به چه علت معتاد شده بود و آیا آن عامل از میان برداشته شده است یا خیر ؟ آیا فرد بهبود یافته به یک خود کنترلی رسیده است ؟ در بیماری اعتیاد مانند هزاران بیماری دیگر احتمال برگشت وجود دارد از این رو مشاوره پیش از ازدواج ضروری است تا فردی متخصص تایید کند که فرایند پاکی بیمار درست بوده و درصد برگشت کم می باشد .
در ازدواج با معتادی که پاک است باید دانست که در روابط بی اعتمادی را کنار گذاشته و به او فرصت داده تا مسیر درست و اهدافش را انتخاب کند در بیشتر موارد قضاوت های غلط در مورد گذشته شخص و سخت گیری ها در رابطه باعث می شود تا فرد دوباره روی به مواد مخدر بیاورد .
آثار منفی ازدواج با معتادی که ترک کرده
حتی اگر یک معتاد بهبود یافته باشد ، باز هم آثار و تبعات مواد مخدر بر روی جسم و روح شخص باقی خواهد ماند ، نه تنها بر زندگی فردی شخص بلکه امکان این وجود دارد که این آثار منفی گریبان گیر نزدیکان شخص بهبود یافته نیز شود ، در زیر به آثار منفی ازدواج با فرد معتاد ترک کرده پرداختیم که شامل موارد زیر است :
علاقه به مواد مخدر به صورت ژنتیکی در یک نوزاد تازه متولد شده وجود دارد ، از این رو حتی اگر سال های طولانی از ترک یک معتاد بهبود یافته گذشته باشد ، باز هم احتمال گرایش فرزند این فرد در آینده به مواد مخدر وجود دارد .
یک معتاد بهبود یافته مانند آتش زیر خاکستر می ماند و اگر پس از ترک ، بستر برایش فراهم شود امکان استعمال مواد مخدر زیاد است . مانند : دوست های ناباب ، محافلی که در آنجا مواد مخدر وجود دارد ، احساس تنهایی در خانواده ، مشکلات اقتصادی ، ترک کردن مواد مخدر از روی اجبار ، نقص عضو و معلولیت ، درد جسمی ، تجویز دارو با مشاوره و پیشنهاد پزشک .
ناتوانی در احساسات بدین معنی است که احساس کوچکترین ناکامی در زندگی معتاد بهبود یافته، می تواند فرد را مجدداً به سمت مواد مخدر کشانده و در زمان های ناکامی برای توجیح کار خود بیان کند که صرفاً تفریحی استفاده می کند که این خود عدم پذیرش اعتیاد دوباره است ، حتی اگر یک بار برای یک معتاد بهبود یافته لغزش به وجود بیاید امکان این که دوباره فرد به سمت اعتیاد کشیده بشود زیاد است .
بعضی از افراد به علت پافشاری خانواده ، نامزدشان و یا از روی علاقه قول ها و وعده هایی بنا بر بهبود و پاکی می دهند، امکان دارد در شروع ، روند درمان را خوب طی کنند و حتی بسیار مشتاق دیده شوند ، ولی پس از گذشت زمان کوتاهی فرد معتاد امتناع می کند به این دلیل که تنها زمانی تغییر ایجاد می شود که خود شخص بخواهد ، در غیر این صورت بنا به هر دلیلی اگر ترک کردن مواد اعتیاد آور از طرف خود معتاد نبوده باشد و به اسرار بقیه باشد اشتباه است.
کلام آخر
انتخاب درست برای شریک زندگی امری بسیار مهم است و اگر شخص مورد نظر معتاد بهبود یافته باشد اهمیت داستان چند برابر می شود ، امیدواریم با یادگیری راه کارهای این مقاله بتوانید با اطلاعات بیشتر از مواد مخدر و شخصی که قصد ازدواج با او را دارید، تصمیم بگیرید . در ادامه اگر می خواهید بدانید هدف از ازدواج و انتخاب شخصی برای ازدواج شامل چه چیز های می باشد بر روی لینک زیر کلیک کنید و در این مورد اطلاعات بیشتری کسب کنید .
در ادامه بخوانید: اهداف ازدواج
در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ اهمیت آشنایی قبل ازدواج با گذشته فرد معتادی که ترک کرده است چیست ؟
✔️ آشنایی با گذشته فرد معتاد و فرآیند درمان وی باعث ایجاد اعتماد متقابل می شود که راهکارهای ایجاد این اعتماد در متن مقاله اشاره شده است .
2- ✔️ فرزند معتاد بهبود یافته به چه علت در معرض مبتلا شدن به اعتیاد قرار دارد ؟
✔️ درصد زیادی از علاقه به مواد مخدر به صورت ژنتیکی از بدو تولد در یک نوزاد تازه متولد شده وجود دارد که در این مقاله به بررسی بیشتر این موضوع پرداخته شده است .
3- ✔️ ازدواج با معتاد بهبود یافته و یا ازدواج نکردن ، کدام بهتر است؟
✔️ هیچ جواب قطعی برای این سوال وجود ندارد به این علت که انسان همواره قابل تغییر است به همین دلیل در این مقاله به بررسی مزایا و معایب چنین ازدواجی پرداخته شده است .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |