اختلال شخصیت ضد اجتماعی
اختلال شخصیت ضد اجتماعی بیشتر در موقعیت هایی مانند زندان ها ، گرفتن گواهی از کار افتادگی ، کلینیک های ترک اعتیاد ، و نرفتن به زندان پس از ارتکاب جرم با ادعای بیمار روانی مشخص می شوند . این افراد بی مسولیت هستند . عملکرد جهان را براساس "قانون جنگل" می بینند و بر طبق این نگرش افرادی بدگمان ، شکاک ، محافظه کار و نجوش هستند . افرادی را که ضعیف هستند تحقیر می کنند . افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی دوست دارند مورد توجه قرار بگیرند و از دروغ و لاف برای جلب توجه استفاده می کنند ؛ در تب شهرت می سوزند ؛ مرد مبتلا به این اختلال دوست دارد عضلانی و قوی به نظر برسد و زن دچار این اختلال سعی می کند ظاهری فریبنده و زنانه داشته باشد و یا ممکن است به ظاهر بی توجه باشد و ژولیده باشد که نشان دهنده بی احترامی و عدم علاقه به هنجارهای جامعه است .
در این مقاله به ویژگی های اختلال شخصیت ضد اجتماعی ، سن شروع آن ، شیوع و تشخیص آن در مردان و زنان می پردازیم .
ویژگی های اختلال شخصیت ضد اجتماعی
اختلال شخصیت ضد اجتماعی یکی از انواع اختلالات شخصیت است که در گروه اختلالات شخصیت دسته B قرار می گیرد . ویژگی اصلی اختلال شخصیت ضداجتماعی نقض کردن و نادیده گرفتن حقوق دیگران ، قوانین و هنجارهای اجتماعی است ، در زیر به برخی از ویژگی های اختلال شخصیت ضد اجتماعی می پردازیم .
- از هنجارهای اجتماعی پیروی نمی کند که باعث دستگیری او می شود مانند آزار دیگران ، دزدی ، تخریب اموال دیگران .
- آنها اغلب برای کسب منافع یا لذت شخصی فریبکاری و دروغ می گویند مثلاً برای به دست آوردن پول ، و رابطه جنسی .
- افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی فریبکاری می کنند مثلاً با استفاده از اسم مستعار یا کلاهبرداری دیگران را فریب می دهند .
- این افراد بعد از این که دیگران را اذیت و آزار می دهند یا ، دزدی می کنند یا دیگر اعمال ضد اجتماعی انجام می دهند اصلاً احساس پشیمانی نمی کنند . افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی پرخاشگر هستند و ممکن است بارها درگیر کتک کاری یا مرتکب حملات بدنی شوند مثلاً کتک زدن همسر یا فرزند .
- این افراد به ایمنی خود یا دیگران توجهی نمی کنند . مثلاً سرعت زیاد در رانندگی دارند یا با حالت مستی رانندگی می کنند ، یا رفتارهای جنسی پر خطر و مصرف مواد دارند .
- افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی وظیفه نشناس و غیر مسئول هستند ، که باعث می شود قرض های خود را پرداخت نکنند ، یا نیازهای فرزند خود را برطرف نکنند .
- این افراد قربانیان را به خاطر ساده لوح بودن ، عاجز و ناتوان بودن سرزنش می کنند یا آن ها را سزاوار سرنوشتشان می داند . مثلاً وقتی مردی به یک نفر تجاوز می کند می گوید در هر صورت این اتفاق برای او می افتاد و هر کسی در درجه اول به فکر خودش باشد .
سن شروع و شیوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی در مردان و زنان
اختلال شخصیت ضد اجتماعی در اوایل بزرگسالی یعنی حداقل در سن 18 سالگی شروع می شود . شیوع این اختلال بین 0.2 تا 3.3 درصد گزارش شده ولی شیوع آن در افرادی که مصرف الکل دارند بیشتر از 70 درصد گزارش شده است . شیوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی در مردان 3 برابر زنان است .
تشخیص اختلال شخصیت ضد اجتماعی
اگر فردی 3 مورد یا تعداد بیشتری از ویژگی های مطرح شده در بالا درباره اختلال شخصیت ضد اجتماعی را داشته باشد و این 3 ویژگی را حداقل برای مدت یک سال داشته باشد تشخیص اختلال شخصیت ضد اجتماعی در مورد او مطرح می شود . همچنین ویژگی های ذکر شده نباید ناشی از بیماری های مانند اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی باشد . برای اطلاع بیشتر از انواع اختلالات شخصیت در مردان و زنان و ویژگی آن ها در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی عضو شوید . یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ترجمه یحیی سیدمحمدی
اصول مصاحبه بالینی ترجمه دکتر مهدی نصر اصفهانی
آسیب شناسی روانی ترجمه مهدی گنجی
راهنمای سنجش روانی روانی ، ترجمه حسن پاشا شریفی ، و محمد رضا نیکخو
» اختلال شخصیت خودشیفته
» اختلال شخصیت نمایشی
» اختلالات شخصیت
» اختلال شخصیت وابسته
» اختلال شخصیت اسکیزوئید
» اختلال شخصیت مرزی
» اختلال شخصیت اجتنابی
» اختلال شخصیت وسواسی جبری
» اختلال شخصیت اسکیزوتایپال
پاسخ مشاور:
سلام .
شخصیت ضد اجتماعی از 18 سالگی شروع می شود ولی معمولاً فرد از کودکی نشانه هایی مانند عدم همدلی ، آزار حیوانات و رفتارهای خشن دارد .
پاسخ مشاور:
سلام .
آمار و شیوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی در مردها خیلی بیشتر از زنان است و این مشکل شخصیتی معمولاً در زندانی ها خیلی مشاهده می شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله اختلال شخصیت خودشیفته که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
اختلال شخصیت ضد اجتماعی در زندانی ها خیلی بیشتر وجود دارد .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی معمولاً به زور به دیگران تجاوز جنسی می کنند و آسیب های جسمی که وارد می کنند خیلی زیاد و خشن است چون آدم هایی هستند که خیلی بی رحم هستند .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |