پاداش جسمانی به کودکان یا پاداش عاطفی به کودکان
پاداش جسمانی به کودکان یا پاداش عاطفی به کودکان رفتارهای غیر کلامی فیزیکی مانند بوسیدن ، با دست به شانه کودک زدن و لمس کردن هستند كه والدین در ارتباط خود با فرزندان از آن ها استفاده می کنند . این نوع پاداش باعث بهبود رابطه والد و فرزند می شود . به عبارت دیگر از پاداش جسمانی به کودکان برای ابراز علاقه و رابطه صمیمانه استفاده می شود .
در این مقاله به تعریف پاداش جسمانی به کودکان یا پاداش عاطفی به کودکان و ویژگی های آن می پردازیم .
تعریف پاداش جسمانی به کودکان یا پاداش عاطفی به کودکان
پاداش جسمانی به کودکان یا پاداش عاطفی به کودکان رفتارهايی غیر کلامی هستند كه محبت ، عاطفه و احساس ما را نسبت به بچه ها مشخص می کند ، مثل در آغوش گرفتن ، بوسيدن ، چشمک زدن ، نگاههای گرم و محبت آميزی كه تأييد يا تشكر ما را نشان می دهد . برای تاثیر گذاری بیشتر والدین بر کودکان و شکل دهی رفتار مثبت کودکان بهتر است پاداش کلامی و پاداش عاطفی با هم باشند . برای اطلاع بیشتر از نحوه دادن پاداش و هدیه در کودکان و نوجوانان در کانال تلگرام روان شناسی کودک و نوجوان عضو شوید . یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
ویژگی های پاداش جسمانی به کودکان یا پاداش عاطفی به کودکان
پاداش جسمانی به کودکان یکی دیگر از انواع پاداش به کودکان است برای اینکه این پاداش تأثیرگذار باشد باید ويژگی های زیر را در مورد آن رعايت كنيد :
- پاداش جسمانی شما بايد برای كودک خوشايند و تقویت کننده باشد مثلاً برخی از كودكان دوست ندارند كسي آنها را ببوسد يا بدنشان را لمس كند .
- با افزايش سن حساسيت و علايق كودكان تغيير ميكند ، بنابراين پاداش های خود را متناسب با تغييراتی كه در روحيه و رفتار فرزندتان مشاهده می كنيد، تغيير دهيد .
- پاداش عاطفی را به تعداد زیاد و مکرر به کودکان بدهید و فقط به عنوان پاداش از آن استفاده نکنید چون این نوع پاداش و تشویق باعث صمیمیت و رابطه عاطفی قوی بین شما و فرزندتان می شود .
- پاداش جسمانی باید بیشتر کودک محور باشند چون باید برای کودک لذت بخش و تقویت کننده باشد .
- اگر کودک برای اولین بار رفتاری را شروع کرده است، پیشرفت های کوچک او را تقویت کنید (به این عمل شکل دهی رفتار گفته می شود به این صورت در ابتدا حتی رفتارهای کوچک کودک پاداش میگیرند و این پاداش تا وقتی که کودک رفتار را کامل انجام دهد ادامه دارد ). مثلاً : اگر قرار است کودک اسباب بازی هایش را بعد از بازی جمع کند و قبلاً این کار را انجام نمی داده است ، در مراحل اولیه اگر این کار را به صورت عالی هم انجام نداد و فقط تعدادی از اسباب بازی ها را جمع کرد باید او را تشویق کنید مثلاً او را در آغوش بگیرید و ببوسید .
- پاداش جسمانی را بعد از انجام فعالیت مثبت به کودک بدهید نه قبل از انجام رفتار، تا کودک متوجه شود این پاداش به خاطر رفتار مثبت او بوده است . مثلاً بعد از گذاشتن کفش در جای خود او را ببوسید .
منابع :
آموزش مهارت های فرزندپروری برای کودکان 12-2 سال نوشته دکتر زهرا شهریور و دکتر فریبا عربگل
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |