از شیر گرفتن کودک ؛ سن و روش مناسب
از شیر گرفتن کودک فرآیندی است که نیاز به آموختن و کسب مهارت های لازم دارد که اگر مادر انگیزه کافی و علاقه به نوزادش داشته باشد و بتواند از اطرافیانش کمک بگیر آسان تر انجام می شود . روند از شیر گرفتن کودک به این دلیل که نوزاد از مادری که همیشه در اختیارش بوده ، او را لمس می کرده و در آغوش می گرفته جدا می شود هم برای کودک و هم برای مادر اهمیت بسیاری دارد . مرحله قطع شدن شیردهی می تواند برای کودک مرحله خطرناکی باشد و کودک را در معرض مشکلات جسمی و روانی قرار دهد ؛ بنابراین مادر باید با فرآیند از شیر گرفتن آشنایی داشته باشد و نکات لازم را بداند تا بتواند تا حد امکان از مشکلات احتمالی جلوگیری کند . در این مقاله سن مناسب و روش های از شیر گرفتن نوزاد را بیان می کنیم .
سن مناسب از شیر گرفتن نوزاد
بیشتر مزایا و اهمیت تغذیه با شیر مادر برای نوزاد با طول مدت زمان شیردهی ارتباط دارند ، آکادمی پزشکی کودکان آمریکا ادامه تغذیه با شیر مادر برای شیرخوران را تا 12ماهگی و یونیسف و سازمان جهانی بهداشت تا 24 ماهگی توصیه کرده اند .
طبق بیشتر مطالعات انجام شده زمان مناسب برای از شیر گرفتن کامل نوزاد 24 ماهگی است .
روش های از شیر گرفتن نوزاد
توصیه هایی برای از شیر گرفتن راحت نوزاد
- از شیر گرفتن نباید در زمان بیماری و استرس باشد.
- انعطاف پذیر باشید . اگر کودک اصرار دارد موقع خواب شیر بخورد به او شیر بدهید تا وقتی که نوزاد آماده از شیر گرفتن شود .
- وعده های شیر قبل از ظهر و بعد از ظهر را کم کنید . یعنی فاصله شیر دادن ها را بیشتر نمایید تا خود به خود یک وعده شیردهی حذف شود .
- طول مدت شیر خوردن در هر بار را کوتاه کنید
- وعده های شیر خوردن در ساعات شب را به ترتیب یک شب در میان و دو شب در میان کنید تا خود کودک دیگر تقاضای شیر نکند .
- اگر در محل مخصوصی به کودک شیر میدادید دیگر از این محل استفاده نکنید تا کودک به یاد شیر خوردن نیفتد و تقاضای شیرخوردن نکند .
- برنامه همیشگی روزانه را عوض کنید . مثلا به فروشگاه یا پارک بروید تا کودک سرگرم شود و هوس شیر خوردن نکند ، سرگرمی های جدید برایش پیدا کنید .
- از سایر افراد خانواده کمک بگیرید . هنگامی که می خواهید شیر دادن وعده صبح را قطع کنید سعی کنید ، زودتر از او از خواب بیدار شوید تا هنگام بیدار شدن کودک ، همسرتان یا یکی دیگر از اعضای آشنای خانواده در کنارش باشد . اگر کودک موقع بیدار شدن شیر می خواهد پدرش کمک کند و و او را برای صبحانه همراه خود ببرد و غذای مورد علاقه اش را به او بدهد. غذاهایی که به کودک می دهید سالم و از نظر ارزش غذایی کامل باشند.
- نگذارید کودک شما را بدون لباس ببیند و هوس شیر خورن کند .
- اگر کودک آشفته است ، گریه می کند و شیر می خواهد و مادر نمی تواند او را به هیچ طریقی آرام کند از شیر گرفتن سریع بوده و یا روش درستی انتخاب نشده است .
برای مطالعه مقالات بیشتر درباره تغذیه کودک در کانال تلگرام روان شناسی کودک و نوجوان عضو شوید .
پاسخ مشاور: سلام فرزند شما یاد گرفته می تواند با عصبانیت و ناراحتی به خواسته خود برسد بهتره سعی کنید دیگه حتی اگر هم عصبی و گریه کرد درخواست او را قبول نکنید و او را از شیر بگیرد . در واقع به رفتار عصبانیت او کاملاً بی توجه باشید و او را نادیده بگیرید .
پاسخ مشاور: سلام .نگران نباشید . مطالعه مفید کنید و آرام باشید . حتما به راحتی می توانید این کار را انجام دهید .
پاسخ مشاور: ما روش تدریجی را توصیه می کنیم ولی این روش بردباری مادر را می طلبد و روش مناسب تری است .
پاسخ مشاور: با سلام بهتر است بعد از 2 سال، کودک خود را به صورت تدریجی و با محبت کامل از شیر بگیرید.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |