سن و زمان فرزند آوری
پس از ازدواج کردن برخی زوجین ، ممکن است بلافاصله تصمیم بگیرید بچه دار شوند . برخی هم ممکن است زمان مناسبی برای سن فرزند آوری در نظر نگرفته باشند . اگر با خصوصیات شخصیتی ، اخلاقی ، رفتاری ، روانی و شغلی همدیگر آشنا نیستید نمی توانید برای فرزند آوری برنامه ریزی کنید . متاسفانه هر سال تعداد زیادی نوزاد ناسالم به دنیا می آیند . برای این مسئله دلایل زیادی مطرح شده است اما مهم ترین عوامل آن سن بالای مادر (بالای 35 سال ) ، تغذیه نامناسب و بی توجهی به اقدامات و مراقبت های پیش از بارداری مادر است . بنابراین افراد می توانند با برنامه ریزی برای بچه دار شدن ، مانند آمادگی برای پدر و مادر شدن ، اقدام به بارداری قبل از 35 سالگی (بهترین سن فرزند آوری بین 20 تا 35 سالگی است ) ، تعیین زمان تخمک گذاری خود (بهترین زمان برای فرزند آوری داشتن رابطه جنسی در روز قبل از تخمک گذاری است ) ، تغذیه سالم ، و پیشگیری از عوامل خطرزای پیش از بارداری فرزند سالم به دنیا بیاورند .
در این مقاله در مورد سن و زمان فرزند آوری و زمان مراجعه به پزشک در صورت باردار نشدن می پردازیم .
آمادگی برای پدر و مادر شدن
بعد از ازدواج ، موقعی می رسد که زوجین باید به فرزند آوری فکر کنند بهترین کار این است که درباره انتظارات خود برای فرزند آوری صحبت کنند . این که چند بچه می خواهند؟ اوضاع اقتصادیشان چگونه است ؟ آیا هر دو زوج تمایل به بچه دار شدن دارند؟ دختر باشد یا پسر؟ درباره روش های مناسب تربیت کودک گفتگو کنند ؟ چه کسی مسولیت تربیت کودک را به عهده بگیرد؟ پدر ، در فرآیند رشد و تربیت کودک باید چه کار کند ؟ و ... جواب این سوالات و گفتگو در مورد آن ها خیلی اهمیت دارد چون باعث می شود زن و شوهر متوجه شوند آیا آمادگی برای پدر و مادر شدن دارند یا نه .
برای متن کامل مقاله روی آمادگی برای پدر و مادر شدن کلیک کنید .
بهترین سن فرزند آوری
بهترین سن فرزند آوری سالم سن بین ۲۰ سالگی تا ۳۵ سالگی است اما این به این معنی نیست اگر خانمی قبل از ۲۰ سالگی یا بعد از ۳۵ سالگی باردار شد فرزند سالم به دنیا نمی آورد . بلکه طبق نظر کارشناسان فرزند آوری در سنین بین 20 سالگی تا 35 سالگی مشکلات کمتری مانند عقب ماندگی ذهنی ، سقط جنین ، و نوزاد نارس به دنبال دارد . مثلاً خطر به دنیا آوردن یک کودک مبتلا به سندرم داون در یک مادر 20 ساله 1 در 2000 و در یک مادر 45 ساله 1 در 40 است به عبارت دیگر احتمال وجود سندرم داون در فرزند یک زن 45 ساله 50 برابر بیشتر از یک زن 20 ساله است . چون هم چنین مشکلاتی بر اثر بارداری در سنین بالا رخ می دهند ، و قابل پیشگیری هستند توصیه می شود خانم ها تمام فرزندان خود را قبل از 35 سالگی به دنیا بیاورند . در این میان توجه به اختلاف سنی مناسب میان فرزندان نیز ضروری است .
بهترین زمان برای فرزند آوری
اسپرم ها می توانند بیش از 72 ساعت یا 3 روز بیشتر زنده بمانند . در حالی که تخمک زن ، فقط 24 ساعت در قدرت باروری دارد به همین علت ، قبل از زمان تخمک گذاری ، در حین تخمک گذاری و پس از تخمک گذاری احتمال بارداری بسیار زیاد است . ولی بهترین زمان برای فرزند آوری در فردی که پریود یا قاعدگی منظم 28 روزه دارد ، روز سیزدهم دوره ، یعنی روز قبل از تخمک گذاری است . یعنی زوج در روز قبل از تخمک گذاری با هم رابطه جنسی داشته باشند .
زمان مراجعه به پزشک در صورت باردار نشدن
اگر زن و شوهر پس از یک سال تلاش ، و داشتن رابطه جنسی مرتب و منظم باردار نشوند ، باید به پزشک مراجعه کنند . توجه داشته باشید که علت نازایی هم می تواند مردانه باشد و هم زنانه . بنابراین برای درمان ناباروری باید زن و شوهر با هم به پزشک مراجعه کنند .
عوامل مشکل ساز بارداری
نازایی علل مختلفی دارد ولی از اصلی ترین عوامل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1 مشکلات در تولید اسپرم
2 مشکلات در تولید تخمک
3 مسدود شدن لوله های فالوپ
پزشکان برای علت نازایی ، از باز بودن لوله های رحم و تولید تخمک در زن اطمینان می یابند و وضعیت اسپرم سازی در مرد را بررسی می کنند . به عبارت دیگر انتخاب روش درمان به نوع مشکل فرد بستگی دارد . برای اطلاع بیشتر از مراقبت های پیش از بارداری در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده عضو شوید . یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
راهنمای ازدواج شاد و پایدار-پمفلت آموزشی وزارت بهداشت
روانشناسی کودکان و نوجوانان استثنایی ؛ دکتر بهروز میلانی فر
» عادت های خوب پیش از بارداری
» عادت های بد پیش از بارداری
» اثرات سیگار کشیدن در بارداری و نحوه اثر آن بر جنین
پاسخ مشاور: سلام بله وسایل پیشگیری باعث آسیب به بدن می شود حتی اگر سن افراد هم پایین باشد . بهترین کار برای خواهر شما این است تحت نظر متخصص زنان و زایمان باشد .
پاسخ مشاور: سلام اگر زن و شوهر پس از یک سال تلاش ، و داشتن رابطه جنسی مرتب و منظم باردار نشوند ، باید به پزشک مراجعه کنند . شما چون دو سال است که بعد از اقدام به بارداری باردار نشده اید باید به پزشک مراجعه کنید
پاسخ مشاور: مطالعات نشون میدن که بارداری قبل از 20 سال بارداری پرمخاطره ای هست و به اندازه بارداری بالای 40 سال ریسک داره .
پاسخ مشاور: این موضوع که بارداری بالای 35 سال خطرناک هست به طور کاملا قطعی در تحقیقات ثابت شده ، ممکنه برای شما مشکلی به وجود نیامده باشه ولی نباید این رو به همه جمعیت تعمیم داد .
پاسخ مشاور: سلام . بهتر است خانم ها بین 20 سالگی تا 35 سالگی بچه دار شوند چون بالاتر از 35 سالگی احتمال نابهنجاری خیلی بیشتر است .
پاسخ مشاور:
سلام .
بهتر است بارداری در سن 20 سالگی تا 35 سالگی انجام شود و خطر بارداری قبل از 20 سالگی برابر خطر بارداری بعد از سن 40 سالگی است .
پاسخ مشاور:
سلام .
خیلی ممنون از حسن توجه شما .
پاسخ مشاور:
سلام .
نازایی علل مختلفی دارد ولی از اصلی ترین عوامل آن می توان به مشکلات در تولید اسپرم ، مشکلات در تولید تخمک و مسدود شدن لوله های فالوپ اشاره کرد .
پاسخ مشاور:
سلام .
اگر پس از یک سال زن و مرد تلاش مرتب نتوانند باردار شوند نازا محسوب می شوند .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله برنامه ریزی برای بچه دار شدن که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |