نشانه های پیش بینی کننده طلاق
دکتر جان گاتمن از روانشناسان معروف آمریکایی است که سال های زیادی در حوزه زوج درمانی و ازدواج موفق مطالعه و فعالیت داشته است و هفت رمز برای ازدواج موفق را تالیف کرده که کتابی پرکاربرد است . وی به قدری در این حوزه کار کرده که اگر یک زوج چند دقیقه در کنار او با هم حرف بزنند می تواند پیش بینی کند که آنها می توانند زندگی شان را برای مدت طولانی ادامه دهند یا اینکه زندگی مشترک این زوج شکست خواهد خورد . گاتمن به طور دقیق متوجه شد که کدام رفتارها هستند که باعث از هم پاشیدن زندگی مشترک خواهند شد و این رفتارهای را در 6 نشانه منتهی شدن یک زندگی به طلاق جمع بندی کرده است . در ادامه مقاله به نشانه های پیش بینی کننده طلاق در زندگی مشترک که جان گاتمن بیان کرده می پردازیم . اگر در زمینه حفظ زندگی مشترک یا دلایل و عوامل طلاق به اطلاعات بیشتری نیاز دارید در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده عضو شوید .
اولین نشانه : شروع تند و خشن صحبت
نخستین نشانه های ای که نشان می دهد زندگی یک زوج به سمت جدایی و طلاق می رود شروع تند و خشن در آغاز یک بحث است . نوعی که یک بحث بین زوجین شروع می شود پیش بینی کننده خوبی برای این است که این ازدواج دوام دارد یا خیر ، زیرا 96 درصد از اوقات روش شروع بحث می تواند روشی را که بحث پایان می پذیرد ، پیش بینی کند .
موقعی که یکی از همسران بحث را با استفاده از یک شروع تند و خشن همچون منفی بودن ، اتهام یا تحقیر شروع می کند ، بحث به شکست منتهی خواهد شد . در صورتی که که اگر یکی از همسران بحث را با یک شروع ملایم آغاز کند به احتمال زیاد بحث نتیجه مثبتی خواهد داشت .
دومین نشانه : 4 نوع تعامل منفی
یک شروع تند و خشن باعث می شود بحث از جریان سازنده بودن خارج شده و دو نفر را وارد یک تعامل منفی کند و این تعامل منفی می تواند زندگی مشترک را ویران کند . چهار نوع تعامل منفی وجود دارد که برای یک زندگی زناشویی همانند سم است و می تواند یک زندگی را به نابودی بکشاند . معمولاً این چهار نوع تعامل آرام آرام و به ترتیب وارد قلب زندگی های مشترک می شوند :
- انتقاد به صورت نادرست
- تحقیر
- حالت تدافعی گرفتن
- اشکال تراشی و ایراد گرفتن از همسر
سومین نشانه : طغیان کردن یکی از طرفین
طغیان کردن به این معناست که تعامل با همسرتان منفی ، بسیار حساس و درهم شکننده است ، حتی اگر در ظاهر عیب جویی و تحقیر کند یا حالت دفاعی داشته باشد . این حالت سرکشی و طغیان یک باره و موقتی است و معمولا به طرف مقابل یک شوک بزرگ دست می دهد .
بسیاری از افراد با بی تفاوتی یا طفره رفتن ، خودشان را از احساس طغیان کردن محافظت می کنند . این قطع کردن رابطه عاطفی می تواند یکی از همسران را از این احساس شدید منفی محافظت کند ، اما در همین زمان می تواند به طلاق نیز منجر شود .
چهارمین نشانه : زبان بدن
زمانی که بحث از حالت منطقی خارج می شود یا فرد طغیان می کند ، تغییرات فیزیولوژیکی در بدن مثل افزایش ضربان قلب ، ترشح آدرنالین و افزایش فشار خون در او اتفاق می افتد . این تغییرات جسمانی در بدن باعث می شوند که یک زوج نتوانند بحث را ادامه داده و به درستی هدایتش کنند ، توانایی فرد برای پردازش اطلاعات کاهش می یابد به این معنی که توجه به آنچه همسرتان می گوید سخت تر می شود ، حل مساله خلاقانه در ذهن شما از بین می رود و فقط شروع به نشان دادن واکنش های دفاعی می کنید و تبدیل به یک فرد بسیار غیرمنطقی می شوید . رفتارهایی مانند انتقاد ، تحقیر ، اهانت ، گریختن یا طفره رفتن باعث می شوند در بحث برای حل مساله یکی از همسران یا هر دو طغیان کنند و بحث محکوم به شکست است و در نتیجه ، نه تنها مسئله حل نمی شود بلکه بزرگ تر نیز می شود .
پنجمین نشانه : تلاش های اصلاحی شکست خورده
اقدامات اصلاحی تلاش هایی هستند که به وسیله همسران برای کاهش تعارض انجام می شوند . اقدام اصلاحی جنگ افزار سری همسران خوشبخت است . این تلاش ها استفاده از هر روشی برای دور نگه داشتن هیجانات منفی خزنده خارج از کنترل از زندگی مشترک است . یک اقدام اصلاحی می تواند حرکتی ساده همچون خنده یا لبخند یا عذرخواهی باشد ؛ هر چیزی که به همسران برای کاهش تنش کمک کند . هر چند ، اگر یکی از همسران احساس طغیان کردن داشته باشد ، این اقدامات اصلاحی ناموفق خواهد بود . همسری که احساس طغیان کردن دارد ، خود را از قید بحث رها می کند و اقدامات اصلاحی را بیهوده می سازد .
ششمین نشانه : خاطرات بد
آخرین نشانه طلاق موقعی است که همسران گذشته مشترک شان را با یک نگاه منفی به یاد می آورند . این دیدگاه به گذشته ارتباط مستقیمی با منفی گرایی دارد . تحقیقات نشان داده اند همسرانی که عمیقا با یک دید منفی به همسرشان نگاه می کنند ، اغلب دوباره گذشته شان را بازبینی می کنند . منفی گرایی اضافه ای که به این صورت در زندگی همسران وارد می شود ، به درک تحریف شده ای منتهی می شود که می تواند بر گذشته ، حال و آینده یک رابطه زناشویی تاثیر بگذارد .
برای یادگرفتن مطالب بیشتر برای داشتن یک زندگی مشترک موفق با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا بهره مند شوید .
منبع : هفت اصل ازدواج های موفق ؛ جان گاتمن
» رمز دوم ازدواج موفق ؛ حس دلبستگی و تمجید
» رمز سوم ازدواج موفق ؛ قدم برداشتن به سمت همدیگر
» نشانه ها و علائم طلاق عاطفی
» طلاق عاطفی چیست
» طلاق چیست
» دلایل طلاق عاطفی
» راه های جلوگیری از طلاق عاطفی
پاسخ مشاور: اگر تعداد نشانه هایی که می بینید زیاد است و رابطه شما در آستانه جدایی است از یک زوج درمانگر کمک بگیرید و اگر تعداد نشانه ها کم است با همسرتان در این باره صحبت کرده و سعی کنید با کمک همدیگر مشکل را برطرفش کنید .
پاسخ مشاور: سلام و تشکر از توجه شما حتما مقاله کاملی درباره این موضوع روی سایت قرار خواهیم داد .
پاسخ مشاور: سلام طلاق عاطفی زمانی اتفاق میقته که یک زن و مرد در کنار و هم زیر یک سقف زندگی می کنند ولی هیچ احساس و عاطفه ای به هم ندارند و به عبارتی دو غریبه هستن که به اجبار همدیگه رو تحمل می کنند . برای اطلاعات کامل مقاله طلاق عاطفی فیلیا رو مطالعه کنید که لینکش رو براتون میگذارم . https://linkp.ir/tallagheatefiiii
پاسخ مشاور: سلام در درجه اول سعی کنید آرام و خونسرد باشید و به جای دعوا کردن با همسرتون درباره مشکلاتتون و نیازهاتون صحبت کنید و اگر مشکل واضحی وجود داره سعی کنید برطرفش کنید . سعی کنید زمانی که در کنار همسرتون هستید رو برای همدیگه لذت بخش کنید و کاری کنید که از بدون درکنارتون ناراحت نباشه ، افزایش حس مشترک و اهداف مشترک ، رابطه صمیمی ، روابط جنسی مناسب و احساس نزدیک بودن از جمله مسائلی هست که جلوی طلاق رو می گیره ، سعی کنید به این موارد توجه کافی داشته باشد و مقاله سایت فیلیا در مورد راهکار جلوگیری از طلاق رو مطالعه کنید .
پاسخ مشاور: سلام حتما مقاله کاملی برای پیشگیری از طلاق در سایت قرار خواهیم داد . با تشکر از توجه شما
پاسخ مشاور: سلام مشکل همسر شما نیاز به بررسی دقیق توسط روانشناس داره و از این طریف نمی شه راهنمایی درستی انجام داد .
پاسخ مشاور: سلام همسر شما هنوز به بلوغ عاطفی مناسب نرسیده است و ازنظر عاطفی به مادر خود وابسته است سعی کنید به او یاد دهید و یا از راهنمایی یک روانشناس استفاده کنید . در کل باید مهارت های زندگی به او آموزش داد اگر خود شما نمیتوانید حتما از یک روانشناس یا مشاور کمک بگیرید .
پاسخ مشاور: سلام در مورد مسئله شما اطلاعات کامل تری نیاز است تا بتوان جواب سوال شما داد این که علت طلاق چی بوده ؟ چرا پشیمون شدید ؟ و ... حتما شما باید به یک روانشناس و مشاور خانواده مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: سلام حتماً در این مورد با همسرتان صحبت کنید و علت را از او بپرسید اگر نتونستید به یک نتیجه منطقی برسد حتما به یک روان شناس یا مشاور خانواده مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: سلام خانم محترم اول بفهمید علت پرخاشگری همسرتون چیه . شاید همسرتان در طی این مدت دچار استرس ، نگرانی و تحت فشار بوده . یا شاید قبلا مثلا در طی کودکی و نوجوانی دچار مشکل شده اگر نتونستید بهش کمک کنید به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید شاید همسرتان یک مشکل روانی داشته باشد . که در این صورت نیاز به درمان دارویی دارد .
پاسخ مشاور: دلجویی کردن بعد از دعوا و بحث کار درستیه ولی کسی ازدواج نمی کنه که بعدش طلاق بگیره !
پاسخ مشاور: این به این خاطره که همسرتون وقتی از شما ناراحت میشه از ته دل شما رو نمی بخشه به همین دلیل اون مساله همچنان براش بزرگ باقی می مونه .
پاسخ مشاور: سلام در این مورد خیلی با همسرتون صحبت کنید .اگر نمی توانید کاری کنید نزد روانشناس بروید. چون شما مسئله را دقیق بازگو نکرده اید با این اطلاعات اندک نمی توان به شما راهکار ارائه داد.
پاسخ مشاور: سلام حتماً دلیل این نحوه برخورد را از همسرتان بپرسید و اگر قابل حل است سعی کنید آن را حل کنید بهتر است هر دو نفر نزد روانشناس زوج و خانواده مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: بهتره از یک روانشناس کمک بگیرید چون مشکلتون حاده و اینطوری حل نمیشه . تصمیم برای طلاق گرفتن به خود شما و شرایطتون بستگی داره .
پاسخ مشاور: باید ببینید دلیل سردی همسزتون چی هست و چه نوع توجهی لازم داره .
پاسخ مشاور: ممنونم از توجهتون .
پاسخ مشاور: بیشتر نشون دهنده سرد شدن همسرتون از ماست . سعی کنید رابطه عاطفیتون رو با همسرتون بیشتر کنید .
پاسخ مشاور: در این مرحله باید به زوج درمانگر مراجعه کنید چون خیلی دوری ما پی رفته و نیاز به مداخله جدی و بدون فوت وقت داره .
پاسخ مشاور: ایراد گیر شدن دلایل زیادی دارد ممکن است همسرتان مشکلی داشه باشد که شما از آن مطلع نیستید یا اینکه رابطه تان در حال سرد شدن است و محبتتان در دل او کم رنگ شده است . به هر حال بهتر است وقت بیشتری با او بگذرانید و سعی کنید رابطه تان را گرم تر کنید با توجه به شناختی که از همسرتان دارید .
پاسخ مشاور: بیماری فرزندان یکی از مشکلاتی هست که به زن و شوهر فشار میاره و ممکنه باعث سردی و جدایی اونها بشه . سعی کنید در این دوران سخت همدیگر رو بیشتر درک کنید و پشت هم باشید .
پاسخ مشاور: قطعا همسرتون خواسته هایی داره که شما بهش بی توجه هستید . اول باید خواسته های همسرتون رو براورده کنید و بعد خانواده ، باید سعی منید تعادل برقرار کنید و با همسرتون به توافق برسید
پاسخ مشاور: شما باید هر دو مهارت حل تعارض و حل مساله را یاد بگیرید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |