علائم و درمان صرع روانی حرکتی

صرع یک بیماری مزمن و تکرار شونده است که به دلیل مشکلات مغزی به وجود می آید و در هرسنی ممکن است دیده شود ، شدت و علائم صرع به نوع آن بستگی دارد . در این مقاله به صرع روانی حرکتی می پردازیم که در آن هم نشانه های جسمانی دیده می شود و هم نشانه های روانی و رفتاری دارد .
علائم صرع روانی حرکتی
در صرع روانی حرکتی حالات روانی و اختلالات حرکتی همراه با هم وجود دارند و یکی از انواع شایع صرع می باشد . صرع روانی حرکتی همیشه با از دست دادن هوشیاری همراه نیست . گاهی حملات انقباضی از یک طرف بدن شروع شده و تبدیل به حملات صرع بزرگ می شود . شروع حملات با اورای احساسی ( رجوع شود به مقاله صرع بزرگ ؛ مراحل و نشانه ها ) شامل اورای بینایی ، شنوایی چشایی بویایی ، حالت نیمه رویا ، انجام دادن حرکات خودکار ظاهرا به منظور معین ولی بدون ارتباط با دنیای خارج مثل جویدن ، پلک زدن ، جست و جو کردن ، باز و بسته کردن دکمه های لباس ، پرتاب کردن اثاثیه ، راه رفتن در اتاق ، دنبال چیزی گشتن و بدون اراده سرگردان شدن در کوچه و خیابان شروع می شود و فرد نسبت به آنها آگاهی ندارد .

انواع صرع روانی حرکتی
انواع صرع روانی حرکتی شامل موارد زیر است :
سرگردانی بدون هوشیاری
تشنج منطقه ای پیچیده
حالات بین الطلوعین
تغییرات رفتاری بر اثر صرع روانی حرکتی
صرع روانی حرکتی با تغیرات خلقی مانند پرخاشگری ، بی قراری شدید ، نا آرامی ، حملات انفجاری ، خرابکاری و حتی تجاوز و قتل و سرقت ممکن است همراه باشد . این افراد به طور ناگهانی خشمگین شده و ممکن است کارهایی انجام دهند که به ضررشان باشد . علائم مشترکی بین صرع و اسکیزوفرنی وجود دارد ولی وجود نانه های مشترک بین این دو بیماری دلیل بر این نیست که صرع مقدمه اسکیزوفرنی در این بیماران باشد .
در کودکان تغییرات خلق و خو به صورت بهانه گیری ، حساسیت ، ناسازگاری در منزل و مدرسه و به هم ریختن کلاس درس دیده می شود. فردی که از کودکی دچار صرع روانی حرکتی است و در کودکی نیز زود تحت تاثیر قرار گرفته و واکنش نشان می دهد ، حالت تهاجمی و مردم آزاری دارد ، کودکان همسالان را مورد آزار و شکنجه قرار می دهند و به همین علت بیشتر مورد توبیخ و تنبیه والدین و دیگران قرار می گیرد و این مساله باعث احساس جدایی این کودکان از کودکان دیگر می شود .
برای مطالعه مقالات بیشتر در مورد صرع در کانال تلگرام روان شناسی کودک و نوجوان عضو شوید .
درمان صرع روانی حرکتی
اکثر انواع صرع با دارو قابل کنترل است ، دارودرمانی علاوه بر اینکه حملات صرعی را کاهش می دهد به کنترل علائم روانی در افراد مصروع نیز کمک می کند و کودک و نوجوان را سازگار تر کرده و برای تعلیم و تربیت آماده می کند . برای مشاوره درباره صرع با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا بتوانید از مشاوران روانشناسی فیلیا کمک بگیرید .
منبع : روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی ، دکتر بهروز میلانی فر
