عوامل موثر در بازی کودکان
از بازی های گذشته می توان به بازی با پر طاووس ، و گذاشتن آن در لابه لای صفحات کتاب ها ، خاک بازی ، و تیله بازی اشاره کرد . امروزه بچه های خانواده های مرفه با کامپیوتر ، آتاری و ... بازی می کنند . اگرچه شیوه ها و اسباب بازی ها تغییر کرده اند ولی هم چنان بازی یکی از ضرورت های دوران کودکی است و عوامل موثر زیادی در بازی کودکان نقش دارد . به بیان دیگر ، کودک بدون دوران بازی ، کودک بدون دوران زندگی است .
بازی وسیله ای برای تقویت فعالیتهای اجتماعی ، ذهنی ، عقلی ، عاطفی و سلامت کودک است . کودک سالم بازی را دوست دارد و با بازی زندگی میکند بازی باعث تجربه کودک در امور مختلف می شود هم چنین کودکان برای ابراز احساسات از بازی استفاده می کنند . از طریق بازی می توان کودکان مضطرب ، پرخاشگر ، خجالتی ، عاطفی ، مایوس ، افسرده ، بیش فعال ، بدبین ، ترسو و ... را شناسایی کرد .
در این مقاله به عوامل موثر در بازی کودکان پرداخته می شود .
عوامل موثر در بازی کودکان
عوامل متعددی در بازی کودکان تاثیرگذار است ، که در ادامه این مقاله به برخی از آن ها اشاره می شود :
- تاثیر جنسیت در بازی کودکان
- تاثیر سن در بازی کودکان
- تاثیر هوش در بازی کودکان
- تاثیر محیط در بازی کودکان
برای اطلاع بیشتر از آموزش مهارت های فرزندپروری در زندگی مشترک در کانال تلگرام روان شناسی کودک و نوجوان عضو شوید . یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
تاثیر جنسیت در بازی کودکان
جنسیت یکی از عوامل موثر در بازی کودکان است ، یعنی می توان گفت که بازی پسرها با دخترها تفاوت دارد . پسرها بیشتر از بازی های لذت می برند که دشوار است و نیاز به فعالیت جسمانی دارد . و دخترها اغلب بازی های ساکت ، آرام و ظریف را ترجیح می دهند . شدت و خشونت بازی در دختران به اندازه پسران نیست . در پسران بازی وسیله ای برای اثبات خود در برابر دیگران است . و در دختران بازی وسیله ای برای بودن با دیگران است .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی تاثیر جنسیت در بازی کودکان کلیک کنید .
تاثیر سن در بازی کودکان
کودک در هر سن بازی خاصی را دوست دارد . نوزاد بیشتر دست و پا زدن را دوست دارد ، و وقتی بزرگتر شد مثلاً از این که چشمانش را بگیرند و با او دالی بازی کنند لذت می برد . در سن تولد تا سه سالگی بازی های کودکان بیشتر انفرادی و با هدف شناسایی اندام ها و اشیا و نحوه کاربرد آن ها صورت می گیرد . مثلاً کودک 6 ماهه در تولید صدا و هجاهای بی معنی ، چرخاندن صدا در دهان ، خنده کردن و به کار انداختن دست ها برای گرفتن اسباب بازی مشاهده می شود .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی تاثیر سن در بازی کودکان کلیک کنید .
تاثیر هوش در بازی کودکان
هوش ممکن است در نحوه بازی و نوع آن ، انتخاب اسباب بازی و استفاده از آن تاثیر بگذارد . کودکان تیزهوش سعی می کنند وسایل و اسباب بازی هایی را انتخاب کنند که بتوانند با آن ها به ابتکار عمل و نوع آوری دست بزنند و قوای ذهنی خود را به کار گیرند . اگر یک ماشین اسباب بازی به کودک عقب مانده داه شود ممکن است آن را به اطراف بکوبد ولی کودک باهوش آن را کنجکاوانه بررسی می کند تا از محتویات آن آگاه شود .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی تاثیر هوش در بازی کودکان کلیک کنید .
تاثیر محیط در بازی کودکان
کودکان در سراسر دنیا ، شهر و روستا ، کوه و دشت ، هرجا که باشند بازی می کنند . و محیط فقط در نوع بازی آن ها تاثیر می گذارد . تحقیقات نشان می دهد کودکان ژاپنی بیشتر به فعالیت های غیر رسمی گروهی علاقه نشان می دهند ، در حالی که بچه های آمریکایی بیشتر به بازی های تیمی و رقابتی می پردازند .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی تاثیر محیط در بازی کودکان کلیک کنید .
منبع :
روانشناسی بازی تالیف دکتر محمد علی احمدوند