روش های کنار آمدن با مرگ عزیزان از دست رفته
همدلی و تفاهم برای این که اغلب افراد را قادر سازند تا وظایف لازم را برای بهبود یافتن از سوگ انجام دهند کفایت می کنند . با این حال معمولاً تامین کردن حمایت موثر دشوار است و خویشاوندان و دوستان می توانند از آموزش در زمینه روش های برای برطرف کردن سوگ بعد از مرگ فردی عزیز بهره مند شوند . گاهی آن ها توصیه ای می کنند که هدف از آن تسریع بهبودی است ، در حالی که اغلب افراد داغدیده این راهکار را دوست ندارند . "گوش کردن صبورانه" و "صرفاً حضور داشتن" بهترین روش برای کمک کردن به افرادی است که به تازگی عزیزی را از دست داده اند . مداخله های داغدیدگی معمولاً افراد را ترغیب می کنند تا از شبکه اجتماعی موجود خود کمک بگیرند و در عین حال حمایت اجتماعی بیشتر تامین کنند .
در این مقاله به روش هایی برای برطرف کردن سوگ بعد از مرگ فردی عزیز پرداخته می شود .
چند توصیه برای برطرف کردن سوگ بعد از مرگ فردی عزیز
در ادامه مقاله روش های برای برطرف کردن سوگ بعد از مرگ فردی عزیز بیان می شود :
- به خود اجازه دهید فقدان را احساس کنید .
- حمایت اجتماعی را بپذیرید
- در مورد روند سوگ واقع بین باشید
- متوفی را به یاد آورید
- در موقع مناسب به مشغولیت های تازه بپردازید و روابط جدید را برقرار کنید .
به خود اجازه دهید فقدان را احساس کنید .
دلایل مرگ را روشن کنید و به خود اجازه دهید با کلیه هیجان ها مانند غم ، اضطراب ، دلتنگی ، عصبانیت و ... و افکار مرتبط با آن روبه رو شوید . به بیان دیگر به خود اجازه دهید فقدان را احساس کنید . برای غلبه کردن بر سوگ خود ، تصمیم آگاهانه بگیرید و بدانید که سوگ به گذشت زمان نیاز دارد تا روحیه فرد بهتر شود و به حالت قبلی برگردد .
حمایت اجتماعی را بپذیرید
در اوایل سوگ ، اجازه دهید دیگران با آماده کردن غذا ، فرمان بردن از شما و همراه بودن با شما ، در تماس با شما باشند . به عبارت دیگر حمایت اجتماعی دیگران را بپذیرید . جرات به خرج دهید ؛ آن چه را که نیاز دارید بخواهید تا افرادی که دوست دارند به شما کمک کنند .
در مورد روند سوگ واقع بین باشید
در مورد روند سوگ واقع بین باشید یعنی انتظار مقداری واکنش منفی و شدید ، مانند احساس دلواپسی ، غمگینی و عصبانیت را داشته باشید و بدانید که این واکنش ها از چند هفته تا چند ماه ادامه می یابند و گاهی چند سال بعد از مرگ دوباره پدیدار می شوند . چون برای سوگواری فقط یک راه وجود ندارد ، بهترین روش را برای سوگواری خود پیدا کنید ، تا حالتان بهتر شود .
متوفی را به یاد آورید
از طریق مرور رابطه خود و تجربیاتی که با متوفی داشته اید متوفی را به یاد آورید و به خود اجازه دهید تا درک کنید که دیگر نمی توانید مانند گذشته با او باشید . براساس خاطرات خود ، رابطه ی تازه ای را با عزیز از دست رفته برقرار کنید در واقع از طریق عکس ها ، هدیه های یادگاری، دعا و سایر نمادها و اقدامات دیگر ، یاد و خاطره متوفی را در ذهن خود زنده نگه دارید .
در موقع مناسب به مشغولیت های تازه بپردازید و روابط جدید را برقرار کنید .
مشخص کنید در نتیجه مرگ عزیز خود چه نقش هایی را باید رها کنید و کدام یک را باید بپذیرید و برای گنجاندن این نقش ها در زندگی خود ، گام های سنجیده بردارید . در زمان مناسب سعی کنید خود را مشغول کنید و رابطه جدید برقرار کنید . مانند این که در ابتدا هدف های کوچکی مانند رفتن به سینما ، قرار شام با یک دوست صمیمی ، رفتن به مهمانی ، رفتن به مسافرت و ... را برای خود تعیین کنید . به تدریج و مرور زمان، وقتی که حالتان بهتر شد به سمت انجام فعالیت هایی که قبل از مرگ متوفی انجام می دادید بروید . برای اطلاع بیشتر از نحوه برخورد و مقابله با انواع حوادث استرس زای زندگی در کانال تلگرام مشاوره روانشناسی فیلیا عضو شوید . یا با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منبع :
روانشناسی رشد تالیف لورا برگ ، مترجم یحیی سید محمدی