بیماری لوپوس
بیماری لوپوس یک بیماری خود ایمنی با علت ناشناخته است . بیماری خودایمنی یعنی سيستم ايمنی نمی تواند تفاوتی بين ماده خارجی و سلول ها و بافت خود بدن بگذارد ، در نتيجه بدن به جای مبارزه با میکروب ها و ویروس ها به بافت های خودی حمله می كند . در نتیجه در اين بيماری اكثر قسمت های بدن مانند مفاصل ، پوست ، کلیه ها ، قلب ، و شش ها آسیب می بینند . دختران بیشتر از پسران به بیماری لوپوس مبتلا می شوند . این بیماری مانند بیماری ام اس یا MS جزء بیماری های خودایمنی است . تفاوت بیماری لوپوس با بیماری ام اس این است که بیماری لوپوس یک بیماری سیستمیک است و در بیماری لوپوس علائم در قسمت های مختلف بدن مانند پوست ، کلیه و مغز ایجاد می شود . در حالی که بیماری ام اس سیستم مغزی را درگیر میکند و فقط علائم مغزی دارد . به عبارت دیگر علائم بیماری لوپوس خیلی بیشتر از ام اس است و کل بدن را درگیر می کند ولی بیماری ام اس فقط سیستم عصبی را درگیر می کند .
در این مقاله به بیماری لوپوس و علائم آن می پردازیم .
تعریف بیماری لوپوس
بیماری لوپوس اریتماتوی منتشر یا به اختصار ( SLE ) که به اختصار لوپوس گفته می شود . از گروه بیماری های خود ایمنی است . لغت"منتشر" یعنی این که بيماری قادر است قسمت های مختلف بدن را درگير کند ."اريتماتو" یعنی قرمز رنگ است كه به خاطر هاله قرمز رنگ روی پوست به اين نام گذاشته شده است . شیوع بیماری لوپوس در ایران 40 نفر در هر 100 هزار نفر است .
علائم و نشانه های بیماری لوپوس
شایع ترین علائم بیماری لوپوس شامل خستگی ، تب ، مشکلات کلیوی ، درد یا مفاصل برآمده ، لکه های قرمز رنگ پروانه ای شکل روی پوست ، زخم هايی در دهان ، ريزش مو ، كاهش وزن هستند . به طور معمول به صورت مکرر این علائم به وجود می آیند و از بین می روند . وقتی این نشانه ها در فرد بیمار به وجود می آیند به عنوان تظاهر و خودنمایی بیماری گفته می شود و وقتی نشانه ها وجود ندارند اصطلاحاً دوره تسکین موقتی بیماری گفته می شود .
برای اطلاع بیشتر از سایر بیماری های جسمی و مشکلات روانی آن ها در کانال تلگرام مشاوره روانشناسی فیلیا عضو شوید . یا با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منبع :
مقاله ارتباط فعالیت بیماری لوپوس براساس شاخص ارزیابی BILAG با سطح مارکرهای سرولوژیک فعالیت بیماری در بیماران ، دکتر منصور کریمی و همکاران
مقاله اپيدميولوژی لوپوس اريتماتوی سيستميک در ايران : بررسی 2143 مورد ، محمود اكبريان و همکاران
پمفلت آموزشی لوپوس دانشگاه علوم پزشکی تهران