اختلال ملال جنسیتی ، علائم و تشخیص آن
ملال جنسیتی به ناراحتی اشاره دارد که فرد با عدم تناسب بین جنسیت خودبا جنسیت دیگری که دوست دارد همراه است ( به عبارت دیگر فرد جنسیت خود به عنوان دختر یا پسر را دوست ندارد ، و نارضایتی جنسیتی دارد ، و دوست دارد جنسیتی غیر از جنسیت اصلی خود داشته باشه ) اختلال ملال جنسیتی زود هنگام در کودکی شروع می شود و تا نوجوانی و بزرگسالی ادامه می یابد . در ملال جنسیتی دیرهنگام در زمان بلوغ یا خیلی دیرتر روی می دهد . در نارضایتی جنسیتی امکان دارد فرد اقدام به تغییر جنسیت کند یا امکان دارد این ملال جنسیتی را همیشه داشته باشد .
در این مقاله به علائم ، ویژگی ها و تشخیص اختلال ملال جنسیتی می پردازیم .
علائم و ویژگی های اختلال ملال جنسیتی
در ادامه این مقاله برخی از علائم و ویژگی های اختلال ملال جنسیتی بیان می شود :
- افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی ، بین جنسیتی که هستند ( دختر یا پسر ) و جنسیتی که دوست دارند باشند تفاوت وجود دارد . این افراد دوست دارند جنسیت دیگری غیر از جنسیت اصلی خود ( دختر یا پسر ) داشته باشند و یا این که اصرار دارند جنسیت آن غیر از جنسیت اصلی است .
- افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی دوست دارند لباس جنس مخالف بپوشند . پسرهای مبتلا به اختلال ملال جنسیتی دوست دارند لباس زنانه بپوشند ، آرایش زنانه بکنند . هم چنین دخترهای مبتلا به اختلال ملال جنسیتی دوست دارند لباس های پسرانه بپوشند .
- افراد مبتلا به این اختلال در کودکی اسباب بازی ها ، بازی ها یا فعالیت های که مربوط به جنسیت دیگر است استفاده می کنند .
- افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی انزجار شدید از جنسیت خود یا آناتومی بدن خود دارند .
- افراد مبتلا به این اختلال حتی در خیال و تصورات خود ، خود را متعلق به جنس مخالف می بینند .
- افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی در کودکی همبازی های جنس مخالف را برای بازی ترجیح می دهند .
- در پسرهای مبتلا به این اختلال شدیداً از بازی های معمول پسرانه که نیاز به فعالیت دارد دوری می کنند در دخترها نیز شدیداً از بازی های معمول دخترانه مانند عروسک بازی و ... متنفر است و بازی نمی کند .
- افراد مبتلا به این اختلال میل شدید به ویژگی های ثانوی جنسی ( مانند بلوغ جنس مخالف ) جنس مخالف دارند .
تشخیص اختلال ملال جنسیتی
برای این که فرد تشخیص اختلال ملال جنسیتی بگیرد باید فرد حداقل 6 مورد از 8 مورد بالا را داشته باشد . و این ویژگی ها را به مدت حداقل 6 ماه داشته باشد . تشخیص اختلال ملال جنسیتی هم در مورد کودکان ، نوجوانان و بزرگسالان داده می شود . اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد اختلال ملال جنسیتی در افراد دارید در کانال تلگرام روان شناسی جنسی عضو شوید . یا با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ترجمه یحیی سیدمحمدی
آسیب شناسی روانی ترجمه مهدی گنجی
پاسخ مشاور:
سلام .
برای این که فرد تشخیص اختلال ملال جنسیتی بگیرد باید علائم و نشانه های اختلال را به مدت حداقل 6 ماه داشته باشد .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |