سن شروع و شیوع اختلال ملال جنسیتی
اختلال ملال جنسیتی به ناراحتی اشاره دارد که فرد با عدم تناسب بین جنسیت خود با جنسیت دیگری که دوست دارد باشد گفته می شود ( به عبارت دیگر فرد جنسیت خود به عنوان دختر یا پسر را دوست ندارد ، و نارضایتی جنسیتی دارد ، و دوست دارد جنسیت دیگر را داشته باشد ) . ابراز نارضایتی از جنسیت خود در هنگام بلوغ شروع می شود نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به اختلال ملال جنسیتی قبل از تعیین مجدد جنسیتی یا تغییر جنسیت افکار خودکشی ، و اقدام به خودکشی دارند . بعد از تغییر جنسیت ، امکان دارد سازگاری افراد متفاوت باشد و خطر اقدام به خودکشی ادامه یابد .
در این مقاله به سن شروع و شیوع اختلال ملال جنسیتی می پردازیم .
سن شروع اختلال ملال جنسیتی
در کودکانی که به کلینیک ارجاع داده می شود . سن شروع رفتارهای جنس مخالف در اختلال ملال جنسیتی معمولاً بین 2 سالگی تا 4 سالگی است . این دوره سنی زمانی است که کودکان رفتارها و تمایلات متناسب با جنسیت دختر یا پسر را نشان می دهند . ابراز نارضایتی جنسیت زمانی رایج تر می شود که کودکان مبتلا به اختلال ملال جنسیتی به بلوغ نزدیک می شوند . میزان تداوم نارضایتی جنسیتی از کودکی تا نوجوانی یا بزرگسالی تفاوت دارد . در مردان تداوم نارضایتی از جنسیت خود از 2.2 درصد تا 30 درصد است . در زنان ادامه نارضایتی از جنسیت خود از 12 درصد تا 50 درصد است . اختلال ملال جنسیتی زود هنگام در کودکی شروع می شود و تا نوجوانی و بزرگسالی ادامه می یابد . در حالی که اختلال ملال جنسیتی دیرهنگام در زمان بلوغ یا خیلی دیرتر روی می دهد . برای اطلاع بیشتر از انواع مشکلات جنسی و ویژگی آن ها در کانال تلگرام روان شناسی جنسی عضو شوید .
شیوع اختلال ملال جنسیتی
در مردان بزرگسال ، میزان شیوع اختلال ملال جنسیتی بین 0.005 تا 0.014 درصد و در زنان میزان شیوع اختلال ملال جنسیتی 0.002 تا 0.003 درصد است . این میزان شیوع احتمالاً کمتر است چون همه بزرگسالانی که در صدد درمان هورمونی و جراحی تغییر جنسیت هستند به کلینیک ها مراجعه نمی کنند . شیوع نارضایتی جنسیتی در کودکان نسبت به دخترها 2 تا 4.5 برابر است . شیوع اختلال ملال جنسیتی در نوجوانی در دخترها و پسرها برابر است . در بزرگسالی شیوع نارضایتی یا اختلال ملال جنسیتی در مردان نسبت به زنان بین 1 تا 6 برابر است . در طی بزرگسالی تنها دو کشوری که اختلال ملال جنسیتی در زنان بیشتر از مردان است مربوط به کشور ژاپن و لهستان است .
آندروفیلیک و جین فیلیک در اختلال ملال جنسیتی
مردان نوجوان و بزرگسال مبتلا به ملال جنسیتی زود هنگام تقریباً همیشه از لحاظ جنسی جذب مردان می شوند معمولاً آندروفیلیک هستند . نوجوانان و بزرگسالانی که ملال جنسیتی دیرهنگام دارند اغلب به رفتار مبدل پوشی جنسی همراه با برانگیختگی جنسی می پردازند . و این افراد جین فیلیک هستند یا از لحاظ جنسی مجذوب مردان می شوند .
زنان نوجوان و بزگسال که ملال جنسیتی زودهنگام دارند تقریباً همیشه جین فیلیک هستند . نوجوانان و بزرگسالانی که نوع شروع دیرهنگام ملال جنسیتی دارند ، معمولاً آندروفیلیک هستند . زنان مادرزادی که نوع شروع دیرهنگام دارند ، رفتار مبدل پوشی جنسی همزمان با برانگیختگی جنسی ندارند . اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد سن شروع و شیوع اختلال ملال جنسیتی در افراد دارید با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ترجمه یحیی سیدمحمدی
آسیب شناسی روانی ترجمه مهدی گنجی
پاسخ مشاور:
سلام .
خیلی ممنون از حسن توجه شما .
پاسخ مشاور:
سلام .
ملال جنسیتی یعنی فرد جنسیت خود به عنوان دختر یا پسر را دوست ندارد ، و نارضایتی جنسیتی دارد ، و دوست دارد جنسیتی غیر از جنسیت اصلی خود داشته باشه .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |