دلایل اختلال ملال جنسیتی
اختلال ملال جنسیتی یعنی فرد از جنسیت خود به عنوان دختر یا پسر ناراضی است و تمایل دارد جنسیت ( دختر یا پسر ) جنس مخالف را داشته باشد . اغلب افراد مبتلا به اختلال رشد جنسی ( مانند دو جنسیتی ها ) که دچار اختلال ملال جنسیتی می شوند در سنین اولیه مورد توجه پزشکی قرار می گیرند . در شماری از آن ها ، از همان ابتدای تولد ، مسایل تعیین مجدد جنسیت توسط پزشکان و والدین مطرح شده است . علاوه بر این ، چون ناباروری در این گروه بسیار شایع است ، پزشکان بیشتر تمایل دارند درمان های هورمونی جنس مخالف و جراحی تناسلی را قبل از بزرگسالی انجام دهند . یکی از موارد ملال جنسیتی دو جنسیتی ها هستند که مشخص نیست به چه علت دو جنسیتی شده اند ، در مورد سایر موارد ملال جنسیتی هم دلایل خاصی ذکر نشده است . فقط برخی علل احتمالی در مورد احتمال ابتلای فرد به اختلال ملال جنسیتی مطرح است که در ادامه بیان می شود .
در این مقاله به دلایل اختلال ملال جنسیتی می پردازیم .
علل اختلال ملال جنسیتی
در ادامه این مقاله به برخی از علل احتمالی اختلال ملال جنسیتی می پردازیم :
- تاثیر خلق و خو یا روحیه فرد بر ملال جنسیتی
- تاثیر محیط فرد بر ملال جنسیتی
- تاثیر ژنتیک و فیزیولوژیک فرد بر ملال جنسیتی
تاثیر خلق و خو یا روحیه فرد بر ملال جنسیتی
در افراد مبتلا به سن شروع اختلال ملال جنسیتی معمولاً بین 2 سالگی تا 4 سالگی است . هم چنین در مورد افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی ، رفتار نامناسب با جنسیت دختر یا پسر در اوایل سنین پیش دبستانی ایجاد می شود . به عبارت دیگر کودک از همان کودکی لباس های جنس مخالف را می پوشد ، اسباب بازی های جنس مخالف را انجام می دهد ، و همبازی های جنس مخالف را برای بازی انتخاب می کند ، در کل خود را متعلق به جنس مخالف می داند .
تاثیر محیط فرد بر ملال جنسیتی
مردان مبتلا به اختلال ملال جنسیتی هم در کودکی و هم در نوجوانی بیشتر از مردان بدون این اختلال عموماً برادران بزرگتر دارند . هم چنین این افراد امکان دارد قبلاً مبتلا به اختلال مبدل پوشی جنسی یادگارپرستانه که به صورت خودزن خواهی در می آید داشته باشند ( خودزن خواهی یعنی برانگیختگی جنسی همراه با فکر یا تصور خویش به صورت زن ) . اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد دلایل اختلال ملال جنسیتی در افراد دارید در کانال تلگرام روان شناسی جنسی عضو شوید . یا با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
تاثیر ژنتیک و فیزیولوژیک فرد بر ملال جنسیتی
در افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی به نظر می رسد افزایش سطح آندروژن ( در زنان پر مو ، اما خیلی پایین تر از سطح طبیعی در مرد یافت شده است ) در افراد ۴۶ XX وجود دارد . هم چنین در مورد افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی مقداری نقش ژنتیک برای تمایل به تغییر جنسیت خانوادگی ضعیف در بین دوقلوهای یک تخمکی در مقایسه با خواهر یا برادرهای غیر دوقلو برای تمایل به تغییر جنسیت وجود دارد .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ترجمه یحیی سیدمحمدی
آسیب شناسی روانی ترجمه مهدی گنجی
پاسخ مشاور:
سلام .
علت تغییر جنسیت مشخص نیست ولی عواملی مانند محیط خانوادگی فرد ، روحیه فرد و فیزیولوژیک فرد در تغییر جنسیت نقش دارد .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله متاسفانه برخی افراد از جنسیت خود راضی نیستند و اقدام به تغییر جنسیت می کنند .
پاسخ مشاور:
سلام .
مردان مبتلا به اختلال ملال جنسیتی هم در کودکی و هم در نوجوانی بیشتر از مردان بدون این اختلال عموماً برادران بزرگتر دارند .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |