خطرات زود و دیر شروع کردن غذاهای کمکی در نوزاد
در 6 ما اول زندگی نوزاد باید از شیر مادر تغذیه کند زیرا هنوز سیستم گوارشی اش آماده ورود غذا نیست و هم چنین شیر مادر بسیار مغذی است و نیازهای نوزاد را تامین می کند . پس از اینکه نوزاد وارد 6 ماهگی می شود باید غذای کمکی به او داده شود زیرا برای رشد نیاز به تامین مواد مغذی دارد . زمان شروع غذای کمکی نوزاد اهمیت زیادی در رشد و سلامت وی دارد . شروع غذای کمکی قبل 6 ماهگی و بعد آن ضررات زیادی برای نوزاد دارد .
خطرات شروع زودرس غذاهای کمکی
تا قبل از 6 ماهگی به دلایل زیر نباید غذا دادن به نوزاد را شروع کرد :
- قبل از 6 ماهگی نوزاد به مواد موجود در شیر مادر برای رشد نیاز دارد و وقتی مواد دیگری جایگزین شیر مادر می شوند نمی توانند نیازهای نوزاد را برآورده کنند و در نتیجه رشد نوزاد به مشکل بر می خورد .
- مواد غذایی دیگر به اندازه شیر مادر خاصیت محافظت کنندگی ندارند و باعث می شوند نوزاد نسبت به بیماری ها آسیب پذیرتر شود .
- هضم غذاهای مکمل به اندازه شیر مادر آسان نیست به همین دلیل احتمال ابتلا به اسهال در کودکان افزایش می یابد .
- کودک قبل از 6 ماهگی هنوز توانایی هضم پروتئین غیرانسانی را ندارد و در صورت استفاده از غذاهای دیگر احتمال دارد به آلرژی مبتلا شود .
- تغذیه نشدن با شیر مادر خطر بارداری مادر را افزایش می دهد .
خطرات شروع دیر غذاهای کمکی
اگر غذای کمکی نوزاد به موقع شروع نشود ، کودک غذاهای اضافی مورد نیاز برای تامین نیازهای در حال رشدش را دریافت نخواهد کرد ، رشد و تکامل کودك آهسته تر می شود و ممکن است کودك مواد مغذی لازم برای پیشگیری از سوء تغذیه و اختلالاتی مثل کم خونی را دریافت نکند . همچنین ، به موقع شروع کردن غذاهای کمکی به پیشگیری از بد غذایی کودکان کمک می کند . در ادامه این مقاله خطرات شروع زود رس و دیر رس غذای کمکی برای نوزاد را بیان می کنیم . برای مطالعه مقالات بیشتر در کانال تلگرام روان شناسی کودک و نوجوان عضو شوید . برای اطلاعات بیشتر در مورد درمان اوتیسم با حیوانات با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید و از کمک مشاوران روانشناسی فیلیا بهره مند شوید .