روش های سبک زندگی سالم در بزرگسالی
روش های سبک زندگی سالم در بزرگسالی به افراد بزرگسال و بالغ کمک می کند که در مسیر زندگی با نشاط و آرامش بیشتری حرکت کنند و زندگی فردی و اجتماعی موفقی را سپری کنند . تغذیه ناسالم ، خواب ناکافی ، مصرف سیگار ، الکل و مواد مخدر ، بی تحرکی و رابطه جنسی محافظت نشده سلامتی افراد را در معرض خطر قرار می دهد سبک زندگی سالم در بزرگسالی یعنی افراد مواردی را که ذکر شده در زندگی خود حذف کنند یا تا حدی بتوانند آن را کنترل کنند . به عبارت دیگر برای این که افراد سالم بمانند و از ابتلا به انواع بیماری ها مصون بمانند باید سبک زندگی سالم داشته باشند .
در این مقاله به روش های سبک زندگی سالم در بزرگسالی می پردازیم .
چند راهکار درباره سبک زندگی سالم در بزرگسالی
در این مقاله به برخی از روش های سبک زندگی سالم در بزرگسالی می پردازیم :
- تغذیه سالم داشته باشید
- وزن بدن خود را در وضعیت مناسب نگه دارید
- بهداشت خواب را رعایت کنید
- تناسب اندام خود را حفظ کنید
- الکل و سیگار نکشید
- استرس را کنترل کنید
- رفتار جنسی خود را مدیریت کنید
تغذیه سالم داشته باشید
در مورد ترکیب غذاهای سالم آگاهی کسب کنید و کسانی را که با شما زندگی می کنند از آن مطلع سازید . در واقع تغذیه سالم داشته باشید مانند این که مصرف نمک خود را کاهش دهید ، مصرف چربی خود را کاهش دهید ، مصرف موادقندی و شیرین را کاهش دهید . در خوردن اعتدال را رعایت کنید و یاد بگیرید گرسنگی واقعی را از خوردن به علت کسالت یا استرس تشخیص دهید .
وزن بدن خود را در وضعیت مناسب نگه دارید
اگر لازم باشد که وزن خود را کم کنید ، خود را به تغییر طولانی مدت در نحوه غذا خوردن متعهد سازید نه این که صرفاً به طور موقتی رژیم بگیرید. برنامه غذایی معقول و متعادلی را برای خود تنظیم کنید ، هر وعده به مقدار کم بخورید و به طور منظم ورزش کنید . به عبارت دیگر وزن بدن خود را در وضعیت مناسب نگه دارید .
بهداشت خواب را رعایت کنید
استراحت و خواب کافی برای حفظ و ارتقای سلامت جسمی و روانی ، حفظ و ارتقای توان ذهنی و رشد و تکامل مطلوب ضرورت دارد . در واقع بدن با استراحت و خواب کافی می تواند خود را بازسازی و توانمند کند . خواب حداقل دو فایده دارد 1- حفظ انرژی، چون افراد استراحت می کنند و آماده انجام انواع فعالیت ها در طول روز می شوند و 2 – احیای مغز ، این فرآیند باعث می شود جزئیات کم اهمیت روزانه از مغز پاک شود و افراد برای یک روز جدید آماده شوند .
تناسب اندام خود را حفظ کنید
زمان مشخصی را برای ورزش انتخاب کنید و خود را به آن متعهد سازید . برای این که فعالیت بدنی را ادامه دهید و آن را لذت بخش تر کنید . همراه با همسر یا دوست خود ورزش کرده و یکدیگر را تشویق کنید . انتظارات معقول داشته باشید و برای رسیدن به برازندگی و تناسب اندام وقت کافی برای خود در نظر بگیرید : خیلی از افراد به دلیل این که انتظارات خیلی بلندپروازانه داشته اند ، ورزش را کنار گذاشته اند .
الکل و سیگار نکشید
سعی کنید مشروب نخورید . به خودتان اجازه ندهید که احساس کنید برای پذیرفته شدن یا لذت بردن از یک رویداد اجتماعی جتماً باید مشورب بخورید . اگر سیگاری هستید ، زمان بدون استرسی را برای ترک کردن انتخاب کنید . هم چنین از حمایت همسر یا فردی را که می توانید روی کمک او حساب کنید بهره بگیرید . اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد سبک زندگی سالم دارید در کانال تلگرام مهارت های زندگی عضو شوید . یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
استرس را کنترل کنید
بین کار ، خانواده و اوقات فراغت تعادل معقول و منطقی برقرار کنید . از عوامل استرس زا آگاه شوید و روش های مقابله با آن ها را شناسایی کنید تا به این طریق بتوانید هنگام بروز آن ها آمادگی بیشتری داشته باشید . به طور منظم ورزش کنید و هر روز زمانی را به استراحت و تفکر اختصاص دهید .
رفتار جنسی خود را مدیریت کنید
رابطه جنسی یکی از غرايز اصلی برای بقای بشر است ولی می تواند راهی برای ورود عوامل بیمار ی زا باشد . عفونت های آمیزشی عفونت هایی هستند که از طریق تماس جنسی منتقل می شوند . بیش از 30 عامل بیمار ی زا شناخته شده است که قادرند از طریق تماس جنسی منتقل شوند . برای این که رابطه صمیمانه ای را تشکیل دهید نگرش ها و رفتارهای خود را تغییر دهید . درباره آناتومی و عملکرد جنسی اطلاعاتی را کسب کنید تا در برابر بیماری های آمیزشی مانند سوزاک ، سیفلیس محافظت شوید .
منابع :
سبک زندگی سالم –راهنمای خودمراقبتی (3) ، دکتر محمد کیاسالار
روانشناسی رشد لورا برک ترجمه یحیی سید محمدی