حس لامسه نوزاد

لمس کردن برعکس حس بینایی و شنوایی که دیر تکامل می یابند ، از اولین حس هایی است که در نوزاد شروع به رشد می کند ، از ماه دوم بارداری جنین تماس ها و نوازش ها را احساس می کند ، هم چنین می تواند حرکت مایع روی بدنش را احساس کند . از ماه چهارم بارداری انگشت های کودک حرکت را احساس می کنند . این حس برای نوزادان اهمیت زیادی دارد و از این طریق است که محیط پیرامونشان را می شناسند ، نوزاد به نحوه در آغوش کشیده شدن توسط مادر اهمیت می دهد ، روی یک پتوی نرم راحت تر از یک جای سفت می خوابد و اگر با دست به پشتش بزنید آرام می گیرد ؛ این موارد نشان دهنده فعال بودن حس لامسه در نوزاد و اهمیت آن است . در این مقاله به حس لامسه نوزاد و رشد آن می پردازیم .
رشد حس لامسه در نوزاد و اهمیت آن
حس لامسه از دوران جنینی تشکیل می شود و در هنگام تولد کاملاً رشد یافته است و اهمیت زیادی در رشد جسمانی و هیجانی دارد . بازتاب ها در دوران نوزادی نشان دهنده کامل شدن حس لامسه هستند ؛ هم چنین نشان می دهند که مناطق اطراف دهان ، کف دست ها و پاها و اندام های تناسلی اولین مناطقی هستند که به لمس کردن حساس می شوند .
نوزادان بعد از تولد به درد بسیار حساس می شوند ، اگر اجازه دهیم نوزاد درد شدید را تحمل کند هورمون های استرس در مغز شروع به ترشح می کنند در نتیجه نوزاد در آینده نمی تواند استرس های روزمره را تحمل کند ، حساسیتش به درد خیلی زیاد می شود ، دچار مشکلات خواب و تغذیه می شود و هنگام ناراحتی به سختی آرام می شود . برای اینکه نوزاد بتواند درد را تحمل کند بغل کردن او و دادن آب قند موثر هستند . بغل کردن و تماس جسمانی مادر با نوزاد باعت ترشح مواد شیمیایی در مغز می شود که مثل مسکن عمل می کند . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رشد حس لامسه نوزادان در کانال تلگرام روانشناسی کودک عضو شوید یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس گرفته و از اطلاعات مشاروان روانشناسی فیلیا بهره مند شوید .


نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |