انواع خشونت خانگی
خشونت از معضلات رو به رشد در تمامی جوامع است . این پدیده شکل های گوناگونی دارد و مردان و زنان تمامی گروه های سنی تحت تاثیر آن قرار می گیرند . خشونت رفتاری عمدی است كه هدف آن صدمه زدن به خود یا ديگران است . برخی از روانشناسان علت خشونت را ذاتی و درونی و گروهی ديگر آن را اکتسابی و حاصل محیط می دانند . بنا به تعريف سازمان بهداشت جهانی ، خشونت به استفاده عمدی از نيرو يا قدرت فيزيکی و يا تهدید بر روی ديگران گفته می شود كه می تواند بدون آسیب ظاهری يا همراه با جراحت ، آسيب روحی – روانی ، اختلال رشد ، محروميت های گوناگون و حتی مرگ باشد . هر چند ممكن است كه هم زن و هم مرد مرتکب اعمال خشونت آميز در خانواده گردند ولی تحقيقات نشان می دهند كه زنان به ميزان بيشتری مورد بدرفتاری قرار می گيرند و به عبارت ديگر اين آزار و خشونت كه با هدف به كنترل درآوردن و تسلط انجام می پذيرد ، از سوی مردان بيشتر ديده شده است . خشونت خانگی تنها به شکل جسمی نیست . انواع خشونت خانوادگی می تواند جنسی ، روانی ، اجتماعی ، اقتصادی ، کلامی و روحی نیز باشد .
در این مقاله به انواع خشونت خانگی پرداخته می شود .
انواع خشونت خانگی
در ادامه مقاله انواع خشونت بیان می شود :
- خشونت اجتماعی
- خشونت کلامی
- خشونت روانی
- خشونت جسمی
- خشونت اقتصادی
- خشونت جنسی
خشونت اجتماعی
در خشونت اجتماعی ، یک شخص از اعضای خانواده مانند همسر ، کودک ، یا سالمند در انزوا قرار می گیرد در واقع درخشونت اجتماعی فرد از روایط اجتماعی با دوستان و دیگر فعالیت های اجتماعی محروم می شود . به عبارت دیگر هر رفتاری که روابط و فعالیت های اجتماعی فرد را محدود می کند و باعث منزوی شدن او می شود مانند محدود کردن و جلوگیری از تماس تلفنی و رفت و آمد او ، جلوگیری از فعالیت های اجتماعی مانند شرکت در جلسات مذهبی .
خشونت کلامی
خشونت کلامی یعنی توهین ها و طعنه های کلامی است که شخص را مسخره می کند و یا تحقیر می کند فحاشی، در خلوت خانه و یا در حضور دیگران ، توهین کلامی به خانواده ، و دوستان فرد . ایراد گرفتن مداوم از هر نظری که فرد دارد ، سرزنش کردن و مقصر دانستن فرد برای هر مشکلی که در خانه پیش می آید . تهدید کلامی به قصد صدمه زدن به خود ، بچه ها و همسر در صورتی که او را ترک کند گفته می شود .
خشونت روانی
خشونت روانی یعنی رفتار و اعمالی که سبب می شود یک شخص احساس کند در معرض خطر قرار دارد ، ناتوان است و در دام افتاده است در واقع هر رفتاری که اعتماد به نفس فرد را کاهش می دهد و یا باعث می شود فرد با ترس و وحشت زندگی کند . متهم کردن همسر به خیانت یا رفتار اغواگرایانه ، بی توجهی و فاصله گرفتن از فرد
خشونت جسمی
خشونت جسمی شامل انواع رفتارهایی است که موجب آسیب جسمی به فرد می شود ، مانند هل دادن ، پرت کردن ، کتک زدن ، لگد زدن ، استفاده از کمربند ، مایعات داغ . هم چنین جلوگیری از مراجعه فرد به پزشک و درمان بیماری هایش .
خشونت اقتصادی
خشونت اقتصادی یعنی رفتار و اعمالی که امور مالی یک شخص را کنترل می کند و به او اجازه نمی دهد تا استقلال اقتصادی داشته باشد . در واقع خشونت اقتصادی یا بدرفتاری مالی ، رفتاری است که فرد را از نظر اقتصادی تحت فشار قرار می دهد مانند ندادن پول کافی برای خرید نیاهای روزمره ، مجبور کردن فرد به امضای چک ، سفته و یا اسناد مالی .
خشونت جنسی
» انواع همسر آزاری
» کودک آزاری
» علل کودک آزاری
» انواع کودک آزاری
» اثرات کودک آزاری
» کودک آزاری جنسی چیست
» خشونت خانگی چیست
» خشونت علیه زنان چیست
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله همسرآزاری که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |