درمان اسکیزوفرنی با ورزش
همانطور که گفته می شود ورزش در درمان بسیاری از بیماری ها می تواند مفید باشد . طبق مطالعات جدید دانشمندان ورزش نقش زیادی در درمان مشکلات شناختی مانند نقص حافظه به خصوص در سالمندان دارد . هم چنین ورزش کردن در بهبود طیفی از اختلالات افسردگی ، اضطراب ، بیش فعالی ، اختلالات خواب ، اختلالات خوردن و مشکلات شناختی نقش دارد . آزمایشات جدیدی انجام شده است که نشان می دهند ورزش در درمان برخی علائم اسکیزوفرنی نیز موثر می باشد . در این مقاله به چگونگی تاثیر ورزش بر بهبود اسکیزوفرنی و تحقیقات انجام شده می پردازیم .
تحقیق انجام شده در مورد تاثیر ورزش بر بهبود اسکیزوفرنی
اسکیزوفرنی اختلالی روانی است که دارای یک طیف است و شامل انواعی از علائم زیر می شوند : هذیان ، توهم ، تفکر آشفته ، گوشه گیری و انزوا . توهمات شنوایی ، گویایی و بویایی در این افراد زیاد دیده می شود . در ادامه تحقیقی را که اخیرا در تایوانی انجام شده است و نشان می دهد که ورزش در بهبود اسکیزوفرنی موثر است را بیان می کنیم .
در این تحقیق 62 نفر از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی انتخاب شدند و به دو گروه تقسیم شدند ، گروه اول به مدت 12 هفته 30دقیقه تمیرین هوازی را 5 روز در هفته انجام دادند و گروه دوم برنامه های ورزشی سبک تری را در همین مدت زمان انجام دادند .
همه شرکت کنندکان داروهایی که روانپزشک شان تجویز کرده بود را مصرف می کردند و سه بار در طول آزمایش توسط روانپزشک معاینه شدند ولی روانپزشک اطلاعی از گروه بندی بیماران نداشت بنابراین سوگیری در این تحقیق نبود .
نتایج این تحقیق نشان داد که بیمارانی که به مدت 12 هفته ورزش هوازی انجام داده بودند نسبت به گروه دیگر به میزان قابل توجهی علائم بیماری شان بهبود پیدا کرده بود و این بهبود تا جندین ماه بعد از پایان تحقیق نیز ادامه داشت زیرا بیماران 3 ماه بعد نیز توسط روانپزشک معاینه شدند . اگر در خانواده یا آشنایانتان شخصی دچار بیماری اسکیزوفرنی است می توانید با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا بهره مند شوید .
چگونه ورزش در بهبود اسکیزوفرنی موثر است ؟
یکی از مهم ترین دلایلی که برای این امر بیان می شود این است که ورزش کردن میزان تولید یکی از پروتئین های مغز به نام “ BDNF” را افزایش می دهد ، برخی تحقیقات نشان داده اند که این پروتئین با نشانه های اسکیزوفرنی مرتبط است ، بنابراین انجام تمرین هایی که باعث افزایش BDNF در مغز شود نشانه های اسکیزوفرنی را نیز کاهش می دهد .
دلیل دوم نیز این است که افزایش گلوتامات باعث کاهش علائم اسکیزوفرنی می شود و زمانی که ما ورزش می کنیم میزان گلوتامات در مغز افزایش می یابد و این امر باعث بهبود اسکیزوفرنی می شود . جهت مطالعه مقالات بیشتر درباره اسکیزوفرنی و بیماری های روانی در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی عضو شوید .
منبع : newatlas.com
پاسخ مشاور: متاسفانه حتما بیماری برادرتون خیلی پیشرفت کرده بوده .
پاسخ مشاور:
سلام . مقالات زیادی درباره اسکیزوفرنی در سایت وجود دارد برای شروع می توانید مقاله انواع اختلالات طیف اسکیزوفرنی را مطاله نمایید .
پاسخ مشاور: سلام . بله اسکیزوفرنی هم درمان دارویی دارد و هم می توان با روان درمانی تا حدودی علائم آن را کنترل کرد .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |